Nagy tavaszi könyvajánló

Ez a könyvajánló egészen különleges lesz. Mégpedig: lesz benne Könyvfesztiválos megjelenés, korábbi ill.későbbi kiadás is, lesz olyan is. Szóval igyekszem felölelni Nektek a március, április és május hónapokban megjelent/megjelenő művek közül, amiket szerintem mindenképp el kell olvasnotok.
Jó böngészést! 🙂

Rosemarie Eichinger: Esznek-e ​a halottak epertortát?

Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalak száma:160 oldal

Egy ​különösen szép könyv a gyászról. Egy lányról, akit az iskolában kicsit furcsának tartanak, és egy fiúról, akinek meghalt az ikertestvére. Egy könyv a halálról, de leginkább mégis az életről. Arról, amit elveszítettünk, és arról, amire rátalálhatunk. Legfőképp pedig a temetőből a valódi életbe vezető kiútról, amelynek során még az is kiderül, vajon esznek-e a halottak epertortát…

„Emma vagyok. Az apám sírásó, így sok időt töltök a temetőben, de én nem bánom. Szeretem a temetőt. Itt érzem magam otthon. Még könyvet is vezetek a holtakról. Mint egy krónikás. Megírom, ők hogyan látják a dolgokat. Beszélgetek is velük. „Boldog-e ön most, hogy megboldogult? – kérdezem. – Jól kijön a szomszédjaival, vagy szívesebben nyugodna másutt? Tényleg van szaga alulról az ibolyának?”

Rosemarie Eichinger 1970-ben született, történelem szakon végzett, és Bécsben él. Az Esznek-e a halottak epertortát? című könyvét Ausztriában magas rangú gyerekirodalmi díjjal jutalmazták. A méltán népszerű osztrák írónőnek ez az első magyarul is olvasható kötete.

A regényről írt véleményem: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2018/03/25/rosemarie-eichinger-esznek-e-%E2%80%8Ba-halottak-epertortat/

John Green: Teknősök ​végtelen sora

Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalak száma: 292 oldal
Fordította: Szabó Luca

A Csillagainkban a hiba szerzőjétől

A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez.
Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré.
John Green, az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét.
A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.

Amióta megírta John Green a Csillagainkban a hiba című művét, azóta kíváncsian várom minden könyvét. Hamarosan találkozhattok a könyvvel a blogon!

Ernest Cline: Ready ​Player One

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2015., 2018-ban filmes borítóval
Oldalak száma: 464 oldal
Fordította: Roboz Gábor

EGY VILÁG LÉTE FOROG KOCKÁN.
EGY KÜLDETÉS A VÉGSŐ NYEREMÉNYÉRT.
FELKÉSZÜLTÉL?

2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba.

Amikor az OASIS tervezője meghal, ördögi feladványsort hagy maga után, melyek megfejtéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Aki először megfejti mindet, az örökölheti hatalmas vagyonát – és egyben az OASIS feletti hatalmat.

Wade oldja meg az első feladványt, és ezzel életveszélybe kerül. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért. A játék ezzel megkezdődik, a túlélés egyetlen módja pedig a győzelem.

Ez a regény a moly.hu felhasználói szerint a 30. legjobb sci-fi könyv. Hamarosan olvasásra kerül nálam is!

Jane Corry: Vértestvérek

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalak száma: 350 oldal
Fordította: Borbély Judit Bernadett

Három kislány iskolába indul egy napsütéses, májusi napon. Egy óra múlva az egyikük halott.
Tizenöt évvel később találkozunk a két túlélővel, Alisonnal és Kittyvel. Nagyon különböző életet élnek. Kitty egy otthonban lakik, nem képes beszélni, és nincsenek emlékei a balesetről, sem a tragédia előtti múltról. Alison rajztanár, első ránézésre teljesen normális nő. Ám ez csupán a látszat, ami megtévesztő lehet. Amikor állást vállal egy börtönben, végre fény derülhet az igazságra.
Valaki figyeli őket, és bosszúra készül… Vajon kit akar megölni?

Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regénye A férjem felesége címmel jelent meg, mely nagyon hamar nemzetközi bestsellerré vált.

Mur Lafferty: Hat ​ébredés

Kiadó: Agave Könyvek Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: F. Nagy Piroska

EGY ​ŰRHAJÓ. EGY BRUTÁLIS VÉRFÜRDŐ. ÉS HAT FRISSEN ÉBREDT KLÓN.
A GYILKOS CSAK KÖZTÜK LEHET.

A Dormire nevű többgenerációs űrhajó fontos küldetést teljesít: az emberek első nemzedéke hagyta el ezen a hajón a Földet, hogy jobb világot találjon magának a Tau Ceti körül keringő Artemisz bolygón, ami tökéletesen lakhatónak tűnik. Az űrhajót klónok működtetik, miközben több ezer ember hibernációban alszik. Látszólag minden remekül működik: a klónok a testük végső elöregedésekor lementik az elmetérképüket, majd a hajó MI-je segítségével betöltik ugyanannak a klónnak egy új, fiatal változatába, és felébresztik.

Egy nap azonban a legújabb változatok borzasztó körülmények közt ébrednek fel. Az indulást leszámítva nem emlékeznek semmire. Ráadásul letértek a pályájukról, és az űrhajót forgató gravitációs meghajtó leállt. Az MI-t nem lehet elérni. És ha mindez még nem lenne elég: a korábbi legénység minden tagját brutálisan meggyilkolták, a holttesteik lebegnek mindenhol. A hat ébredő kétségbeesetten, egymásra utalva próbálja megmenteni a hajót és saját magukat, miközben tudják, hogy senkiben sem bízhatnak, és hogy jó eséllyel a gyilkos köztük van.

Már a polcomon az elbeszélés!

Teresa Driscoll: Rajtad ​a szemem

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Fordította: Sziklai István

Ella ​Longfield kihallgat két vonzó fiatalembert, akik kamaszlányokkal flörtölnek a vonaton. Nem gondol semmi rosszra, míg rá nem döbben: a srácok nemrég szabadultak a börtönből. Anyai ösztöne azonnal riadómódba kapcsol. A telefonért nyúl, ám történik valami, ami megállítja…

Másnap arra a hírre ébred, hogy eltűnt az egyik lány, a gyönyörű, zöldszemű Anna Ballard.
Egy évvel később Annát még mindig nem találták meg. Ellát bűntudat gyötri amiatt, hogy nem cselekedett, és nem ő az egyetlen, aki képtelen elfelejteni a történteket. Valaki fenyegető leveleket küldözget neki – leveleket, melyek azt jelentik: komolyan féltenie kell az életét.

Majd az eltűnés évfordulóján felhívást tesznek közzé, melyből kiderül, hogy Anna barátai és családja valószínűleg elhallgatnak valamit. A lány legjobb barátnője, Sarah nem mondta el a teljes igazságot arról, hogy mi történt pontosan azon az éjszakán – és a szülőknek is megvannak a maguk titkai.
Vannak, akik tudják, hol van Anna – de nem árulják el. Viszont figyelik Ellát.

Julie Buxbaum: Hogy ​folytassam?

Várható megjelenés: 2018. március 31.

Kiadó: GABO Kiadó
Oldalak száma: 360 oldal
Fordította: Bíró Péter

Időnként ​egyetlen új lehetőség elég ahhoz, hogy a világ értelmet nyerjen.

KIT: Nem tudom, miért nem Annie-hez és Violethez ültem le az ebédnél. Nincs itt senki, aki tudná, hogy mi zajlik bennem, hogy min megyek keresztül. Hogy is tudhatnák, hiszen én magam sem értem.

DAVID: Hatszázhuszonkét napja járok már ebbe a gimibe, de Kit Lowell volt az első ember, aki ebédnél odaült az asztalomhoz, szóval egész mostanáig mindig egy szál magamban ücsörögtem. Szóval meghalt az édesapád? – kérdeztem, mert nem sokkal korábban hallottam a hírt.

Amikor váratlanul barátság szövődik a viszonylag népszerű Kit Lowell és a tökéletesen elszigetelt, kiközösített David Drucker között, mindenki megdöbben. Talán Kit és David a leginkább. Kitnek tulajdonképpen tetszik David keresetlen őszintesége, amelyet furcsa módon üdítőnek érez, David pedig hálás Kit figyelméért és időnként zavarba ejtő kíváncsiságáért. Amikor a lány arra kéri, segítsen neki felderíteni édesapja tragikus autóbalesetének körülményeit, David hatalmas lendülettel veti bele magát a feladatba, de egyikük sem látja előre, hogy fog rájönni. Túlélheti-e a barátságuk az igazságot?

Julie Buxbaum mély benyomást tett rám Három dolgot mondj című könyvével. Remélem ezt is annyira fogom élvezni.

Shalini Boland: A ​titkos mama

Várható megjelenés: 2018. 04. 02.

Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalak száma: 300 oldal

„Te vagy a mamám?”

Tessa Markham egy kisfiút talál a konyhájában. A gyerek az édesanyjának gondolja.
Tessának azonban nincsenek gyermekei.
Már nincsenek.
Nem ismeri a kisfiút, fogalma sincs róla, hogy került oda.
Miután bejelentést tesz a rendőrségen, meggyanúsítják, hogy ő vitte magával a titokzatos
gyermeket. Teresa élete teljesen felbolydul . És akkor a férje elárul neki egy titkot…
Teresa nem tudja biztosan, mit higgyen el, vagy kiben bízzon.
Valaki ugyanis hazudik.
Ahhoz, hogy eljusson az igazsághoz, az asszony kénytelen szembenézni fájdalmas múltjával.
Az igazság azonban veszélyesebb, mint gondolná.
Az egész élete merő hazugság.

Borsa Brown: A ​férj prostija

Várható megjelenés: 2018. április 4.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 480 oldal

Pamela házassága a szakadék széléhez ért. Három gyerekkel, és egy jóképű, sikeres férjjel az oldalán, úgy érzi, ő nem sokat ér. A mindennapjai szürkeségében azonban elhatározza, hogy megszívleli édesanyja egykori tanácsát: „Egy nő legyen tökéletes háziasszony, szerető anya, és otthon az ágyban egy céda.”

Női praktikákat bevetve, és minden szégyenérzetét levetkőzve próbálja visszacsábítani a férjét, akit talán nem is veszített el.

Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Ezúttal humoros formában, de mégis kegyetlenül őszintén és valósághűen mutatja be a női lélek bonyolultságát.

Egy krízisbe jutó házasság újraélesztése, rengeteg erotikával, érzelemmel, nevettető és elgondolkodtató helyzetekkel. Egy olyan történet, ami bárki életében valóssá válhat. Mert a cél: nőnek maradni mindenáron!

Borsa Brown új regényének egyszerűen muszáj volt felkerülnie erre a listára! 

Minka Kent: A ​leskelődő

Várható megjelenés: 2018. április 6.

Kiadó: Lettero Kiadó
Oldalak száma: 368 oldal

Egy kép ezer hazug szóval is felér.
Amikor Autumn Carpenter az interneten véletlenül rátalál egy család profi ljára, megfordul vele a világ. A képeken szereplő egyik gyerek ugyanis a saját, örökbe adott kislánya.

Egyre megszállottabban követi a befogadó családot: gyönyörű emberek, szép ház, irigylésre méltó élet. Amikor egyik pillanatról a másikra törlődik a profi l, Autumn bébiszitternek jelentkezik, hogy a lánya közelében maradhasson.

Ekkor szembesül vele, hogy semmi sem az, aminek látszik. És hogy néha a legszebb embereknek vannak a legbűnösebb titkaik.

Minka Kent amerikai írónő bemutatkozó pszichológiai thrillere a tavalyi év egyik nagy könyvpiaci sikere, amely most a magyar olvasókat is kész elvarázsolni váratlan fordulataival és elképesztő végkifejletével. A filmjogokat szinte azonnal megvette a Universal Studios.

Kathleen Glasgow: Girl ​in Pieces – Lány, darabokban

Várható megjelenés: 2018. 04. 13.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalak száma: 448 oldal
Fordította: Tóth Enikő Mária

Az embereknek tudniuk kell rólunk. Azokról a lányokról, akik a fájdalmukat a testükre írják.

A 17 éves Charlie Davist a Creeley pszichiátriai intézetben kezelik sikertelen öngyilkossági kísérlete után. Eddigi élete csupa szomorúság, tragédia és mellőzöttség volt: édesapja halála után elmenekült otthonról bántalmazó anyja elől. Pénz és barátok nélkül élt az utcán, megtapasztalta a teljes kiszolgáltatottságot, az éhezést és a fizikai fájdalmat.
A klinikán hozzá hasonló, önbántalmazó lányok társaságában van. Casper doktornő segítségével megindulhatna a gyógyulás útján, de anyagi helyzete nem engedi, hogy ott maradjon. Munkát és lakást talál, ám egyenlőtlen kapcsolatba keveredik a drogos, alkoholista, „majdnem híres” zenésszel, Riley-val, aki kihasználja őt, és nem engedi kiszabadulni az ördögi körből.
Charlie-nak azonban – szinte tudtán kívül – új barátai és támogatói lesznek, akik visszarántják a szakadék széléről, és erőt kap tőlük ahhoz, hogy hátat fordítson a kilátástalan, veszélyes kapcsolatnak.
Nem könnyű olvasmány. Nemegyszer megríkatja az olvasót, de reményt is ad.
„Nyugtalanító, gyönyörű és megkerülhetetlen könyv, ami még sokáig veled marad azután is, hogy az utolsó oldalt elolvastad.” Nicola Yoon, a New York Times-bestseller Minden, minden c. regény szerzője

„Melegen ajánlom ezt a regényt azoknak a tizenéveseknek, akik inspirációt keresnek vagy reményre szorulnak látszólag kilátástalan helyzetekben. Vedd a kezedbe a Lány, darabokbant, és kövesd Charlie-t, miközben szerelmes lesz, megismeri önmagát, és megtanul szakítani a múlttal.” – Joshua Flores, GERMmagazine

J.D. Barker: A ​negyedik majom

Várható megjelenés: 2018. április 16.

Kiadó: Agave Könyvek
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

A ​Négy Majom Gyilkos több mint öt éve tartja rettegésben Chicago lakóit. Az áldozatai rendre fiatal lányok, módszerei és „védjegye” különösen kegyetlen. A rendőrség még ennyi év elteltével is csupán a sötétben tapogatózik, míg egy nap halálos gázolással történő balesetet jelentenek egy buszmegállóban. Kiderül, hogy az áldozat a Négy Majom Gyilkos. A helyszínelés során többek közt egy naplót találnak nála, és minden arra utal, hogy a régóta keresett gonosztevő épp elrabolt egy utolsó áldozatot, mielőtt váratlanul utolérte a vég.

Sam Porter nyomozó, a gyilkosra specializálódott egység vezetője tudja, hogy nagyon kevés ideje maradt megtalálni az elrabolt lányt. A sorozatgyilkos naplóját olvasva belemerül egy pszichopata tudatába és különös élettörténetébe, és olyan dolgokat talál, amikre nem lehet felkészülni. Rohamosan fogy az idő, és a Négy Majom Gyilkos még a túlvilágról is gúnyt űz a rendőrségből ebben a mesterien megírt, lebilincselő thrillerben.

J.D. Barker regényében a Hetedik és A bárányok hallgatnak hangulata találkozik, miközben a szerző remekül gondolja végig és újítja meg a sorozatgyilkosokra épülő történeteket egy olyan főgonosszal, akit egyhamar nem felejtünk el.

Tara Altebrando: Ha ​igaz

Várható megjelenés: Könyvfesztivál környékén

Kiadó: Ciceró Kiadó
Oldalak száma: 320 oldal
Fordította: Sóvágó Katalin

TIZENHÁROM ÉVE, HOGY KAYLEE ANYJA ÉLETFOGYTIGLANT KAPOTT, MERT MEGÖLTE A FIÁT. TIZENHÁROM ÉVE, HOGY AZ EMBEREK NEM KÉRDEZGETNEK TÖBBÉ.

Crystal, Kaylee anyja, akinek látszólagos telekinetikus erejét mondhatni kultusz övezte, mára eltűnt a feledés homályában. Ám egy napon bekopogtat egy riporter, és szerepet ajánl a lánynak egy műsorban, amely azt próbálja kideríteni, hogy valóban volt-e hatalma Crystalnak az anyagi világ fölött. A hírnév kétségtelenül csábító, ám ezek a kérdések felkavaró válaszokhoz vezetnek, amikor Kaylee elkezdi megismerni önmagát, és magyarázatot keres különös életének sötét és baljós véletlenjeire…

Ismét egy különös témával állt elő Tara Altebrando, mint A távozás című könyvében is. Ha ez a regény is annyira jó lesz, egész biztos, hogy az írónő bekerül a kedvenceim közé.

Adele Parks: Az ​idegen a házamban

Várható megjelenés: 2018. április 30.

Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalak száma: 500 oldal

Mit tennél, ha a gyermeked nem volna a tied?

Azt hittem, az én lányom. Tévedtem.

Alison szerencsés, és tisztában van ezzel. Mindig is ilyen életet akart – boldog otthont Jeffel és az okos, cserfes kamaszlányával, Katherine-nel, aki a mindene.
Aztán egy kopogtatás az ajtón véget vet eddigi életüknek.
Tizenöt évvel ezelőtt valaki más vittel el Alison kisbabáját a kórházból, s az anya most szemtől szembe kerül a hihetetlennel.
A gyermek, akit hazahozott, nem az ő lánya.
Amikor megvan mindened, amiről álmodtál, a minden a vesztenivalód.

Adele Parks nemzetközi bestsellere az első oldalaktól magával ragad, megindít, elvarázsol.

Andrew Mayne: A ​naturalista

Megjelenésének várható időpontja: 2018. május 2.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 380 oldal

Theo Cray professzort arra képezték ki, hogy rendszert vegyen észre ott, ahol mások csak a káoszt látják. Amikor Montana erdőségeinek mélyén megcsonkított holttesteket találnak, és a rendőrség a sötétben tapogatózik, Theo rájön, hogy mi az, amit nem vettek számításba. Valami természetelleneset. Valamit, ami nem hagyja nyugodni.

Összehasonlító biológusként jártasabb a mikrobák és a digitális kódok világában, mint a vérontás sötét művészetében. De ennek a montanai kiruccanásnak a végén egy gyilkossági ügy közepében találja magát, amelynek áldozata egykori tanítványa. Ahogy körvonalazódnak a körülmények, egyre több holttest kerül elő, a helyi rendőrök egyre inkább úgy vélik, hogy egy megvadult grizzly lehetett a tettes. Vagy maga Theo.

Theónak nincs más választása, mint hogy a tudományos gondolkodását felhasználva mindig egy lépéssel a rendőrök előtt járjon. De vajon le tudja-e leplezni a gyilkost, el tudja-e kapni a ragadozót, mielőtt maga is prédává válna?

 

Tags: 21.század kiadó, a férj prostija, a leskelődő, a naturalista, a negyedik majom, a titkos mama, adele parks, agave könyvek kiadó kft., álomgyár kiadó, andrew mayne, április, athenaeum kiadó, az idegen a házamban, borsa brown, budapesti nemzetközi könyvfesztivál, ciceró könyvstúdió kft, ernest cline, esznek-e a halottak epertortát, gabo kiadó, girl in pieces, ha igaz, hat ébredés, hogy folytassam?, j.d.barker, jane corry, john green, julie buxbaum, kathleen glasgow, kolibri gyermekkönyvkiado kft, könyvajánló, könyvmolyképző kiadó, lány darabokban, lettero kiadó, május, márciusi megjelenés, minka kent, mur lafferty, művelt nép könyvkiadó, olvasás, rajtad a szemem, ready player one, rosemarie eichinger, shalini boland, tara altebrando, tavasz, teknősök végtelen sora, teresa driscoll, vértestvérek

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + öt =

0 shares

Archívum

Címkék