Borsa Brown: Az Arab – Szenvedély és erotika a Kelet kapujában

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.

Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.

Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?

Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan.

 

(Jó az alcím, bár véleményem szerint nem ez a fő motívum)
Haaah,pont most kezdem el olvasni ezt a könyvet,amikor nagyon sokan ki vannak akadva ettől a vallástól ill.a muzulmán emberektől. De nem lesz itt politizálás, ez nem erről szól, ahogy egy könyv szereplőiről sem lehet általánosítani a muszlim hitű emberekre.
Régebben sokat olvastam a muszlim hitről, de mindig csak a nők szemszögéből, hát kíváncsi voltam most a „férfi szemszögre”. (ez persze akkor lenne teljesen helytálló, ha nem nő írta volna a könyvet :))
Nagyon tetszik, hogy a szerző belefonja a történetbe a kulturális, vallási, történelmi vonatkozásokat. Bővíti az ember látókörét, valamint egyszerűbb megérteni a főszereplő, Gamal gondolatait, érzéseit, cselekedeteit.
Bár az elején Gamal karaktere így is bosszantó. Semmibe nézi az embereket, mindenhol prostikkal játszadozik…

Aztán egy véletlen folytán Magyarországra kell utaznia, üzleti ügyben, és…szerelmes lesz egy magyar lányba 🙂
Túlzásnak véltem az ilyen mértékű személyiségváltozást, és a romantikus gondolatai is kikészítettek. Egyik pillanatban még egy iszonyat unszimpatikus ember, utána pedig az egekig magasztal egy európai nőt, és a csillagokat is lehozza neki az égről (hogy ilyen közhelyekkel éljek :)) Nem tudom… még Csillához (az említett hölgy) hasonló gondolkodású, vallású férfi sem biztos, hogy szerelmesen így viselkedne.
Aztán Gamal hazamegy és egy éles váltással folytatódik a történet.
Eddig elég kiszámítható volt a sztori, de úgy gondoltam rá, mint bevezetésre. Innentől jönnek igazán a fordulatok.
Szerencsére Gamal személyisége a két véglet között megtalálja az arany középutat és a regény előre haladtával egyre szimpatikusabb lesz. Viszont Csilla amennyire jó fejnek és okosnak tűnt az elején,egy picit csalódás, de ezt a körülményeknek tudom be 🙂
Szerelmüket végig mérgezi az eltérő kultúra, vallás, ill.Gamal Szaud-Arábiai élete, mégis, amikor együtt vannak azt élmény olvasni.
Aztán az ember azt hiszi, hogy minden rendben, (bár valahol sejti, hogy nem lehet sokáig kettős életet élni és előbb-utóbb történik valami) és történik is.
Teljesen meglepett a befejezés, úgy tűnt másfelé mennek a dolgok, de tetszett, hogy az írónő bevállalta a végére két hatalmas horderejű történést, ezzel magasabbra emelve az „Arab”-ot, egy egyszerű szerelmi regénynél.
Megjegyzés: nem sok könyvnél érzem, de itt kíváncsi lennék a szereplők további életére.

 

Főbb szereplők:
Gamal: sokat írtam róla a könyv jellemzése kapcsán, de a történetet általa éljük át
Csilla: becsültem benne a tartását, de tényleg okosabbnak hittem. Vannak alapvető dolgok az arab világgal kapcsolatban, azért valamit tudhatott volna.
Yasmine: róla direkt nem írtam, Ő Khaliddal és Annával a meglepetések 🙂
Ibrahim: Gamal személyi orvosa, mindenhova elkíséri, Gamal nagyon tiszteli
Emír: Gamal unokatestvére, közel állnak egymáshoz, Ő intézi Gamal ügyeit

 

Kiadó:ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma:512
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015
Tags: az arab, borsa brown, erotika, könyv, könyvkritika, könyvmoly, közel-kelet, muszlim, muzulmán, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Kommentek

    • Encsi
    • 2015-12-10
    Válasz

    Megvan, de még nem fogtam neki az olvasásnak, valamiért nem szánom rá magam, pedig sokan imádják 🙂

      • edeskis
      • 2015-12-10
      Válasz

      Szia! Szerintem érdemes rászánni Magad, az eleje nekem sem ment gördülékenyen, de aztán olvastatja magát. Sőt tuti el fogom olvasni az írónőtől a maffiás trilógiáját is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenhét =

0 shares

Archívum

Címkék