TOP 10 KÖNYVEK – Emese

Sziasztok!
Az én top 10-es könyveimet láthatjátok lejjebb. A 10 könyvön belül nem állítottam sorrendet. Először mindegyiknél leírtam a műfaját, illetve egy dolgot, ami miatt bekerült a kedvenceim közé. Ha írtunk róla ajánlót, kritikát azt is belinkeltem mellé. Fogadjátok sok szeretettel.

 

DAN BROWN: Inferno – kalandtörténet, thriller. Dan Brown-nak szinte az összes könyve a kedvenceim közé tartozik. Történetei általában fikción alapulnak, ugyanakkor közel állnak a valósághoz, emiatt számomra hihetetlenül izgalmasak, mint ez is.

MANDY BAGGOT: Egy karácsonyi csók – karácsonyi romantikus. A legjobb karácsonyi történet, amit valaha olvastam. Nehéz ez a műfaj, mert elcsépelt, ez viszont egy tökéletes karácsonyi olvasmány, kicsit csöpögős, kicsit romantikus, de az ízléses mértékig és nem utolsó sorban igazán megható.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/01/09/mandy-baggot-egy-karacsonyi-csok/

DELIA OWENS: Ahol a folyami rákok énekelnek – romantikus, dráma. Az ősz meglepetéskönyve. Tényleg olyan jó, mint mondják. Eredeti, tudományos, természetközeli, hat az érzelmekre.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/10/16/delia-owens-ahol-a-folyami-rakok-enekelnek/

Stephen King: Az – thriller, horror. Stephen King a másik kedvenc íróm, akitől számos könyvet olvastam, ha választanom kéne, melyik a legmeghatározóbb számomra, hát ez lenne az. Iszonyatosan félelmetes, nemcsak filmnézésnél, hanem olvasás közben is dobogott a szívem, izgultam és rettegtem.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/10/02/stephen-king-az/

MICHAEL BUSSI: Fekete vízililiomok – thriller. Letehetetlen a műfajában, nem annyira eredeti a történet, de megfogalmazása szinte irodalmi, gyönyörű, és a művészet is helyet kap benne. Tipikusan az a történet, ami annyira szépen van megírva, hogy a helyszínére is elutaznál már holnap.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/?s=fekete+v%C3%ADzililiomok

FIONA DAVIS: A mestermű – romantikus, művészeti, női szerep, történelmi. Nagyon-nagyon eredeti, nőként szinte kötelező darab. Ami annyira megfogott benne, hogy bekerült a listába az az, hogy egy helyszínen játszódik, egymást váltva 1928-ban és 50 évvel később. Mindkét korban egy-egy kiemelkedő női alak szemszögéből nézünk egy-egy történetet, ami a sokak által New York koronaékszerének tartott monumentális Grand Central Terminálról szól.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/12/08/fiona-davis-a-mestermu/

TRACY CHEVALIER: Leány gyöngy fülbevalóval – történelem, szolgálólány. Gyermekkorom egy meghatározó története, nagyon sokáig a kedvencem volt. Egy festő és egy szolgálólány meséje, kitűnő korrajzzal. Film is készült belőle, illetve a festményt biztosan sokan ismeritek.

NICHOLAS SPARKS: Mindig van holnap – romantikus, dráma. Elképesztő dráma, nem hittem a szememnek, amikor olvastam. Meg van az az érzés, mikor kiderül valami fontos dolog, és azt mondod….Neeeeeeeeeee, ez nem lehet?! Ebben a könyvben mégis.

RHIANNON NAVIN: Egyetlen gyermek – terrorizmus, dráma, pszichológia. Ez a könyv két dolog miatt fontos számomra. Egyrészt erről a könyvről írtam az első kritikát, ami alapján Dalma kiválasztott arra, hogy legyek a társszerkesztője az oldalnak. Másrészt pedig tényleg jó könyv, olyan, amit mindenkinek el kellene olvasnia. Egyetemes igazságok vannak benne, egy gyermek szemével egy szörnyű tragédiát követően. Vigyázat megérinti a lelked!
https://edeskiskonyvkritikak.hu/?s=egyetlen+gyermek

J.D.BARKER: A negyedik majom – thriller, krimi, nyomozós, pszichológia. Letehetetlen, nyomozós, egy okos gyilkos irányításával.
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2018/05/06/j-d-barker-a-%e2%80%8bnegyedik-majom/

 

Tags: kedvenc könyvek, könyvajánló, top 10

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 12 =

0 shares

Archívum

Címkék