Reflektorfényben a könyves gyertyák

Itt van az ősz, itt van újra…
És vele együtt a hűvős, esős napok, bekuckózós hétvégék, amikor egy teával, takaróval és egy könyvvel a legjobb elütni az időt, miközben mellettünk egy illatos gyertya pislákolva valami pluszt tesz a hangulatunkhoz.
Magyarországon nyáron indult egy újdonság a könyvmolyok számára – a könyves gyertyák. Akik figyelemmel kísérik a külföldi bookstagammereket, azok már korábban láthattak hasonló gyertyákat. Innentől kezdve pedig várható volt, hogy előbb-utóbb itthon is megjelennek.
Velem először a Világok Lángja jött szembe Instagramon, rendeltem is. Aztán egy kis idő elteltével elkezdtem gondolkodni, hogy a többi könyves gyertya milyen lehet. Végül három márkától választottam egy-egy gyertyát: Világok Lángja, Little Fires, Candle Chronicles (Bookshelf Lights)    

Képek forrásai: @reakovats, @lillsbookshelf, @bookofdream, @_book_demon_ Instagramja
Candle Chronicles

Miközben írom ezt a kis szösszenetet, a Candle Chronicles épp közzétett a működéséről új információkat:

  • kényszerszünetet tart – október, november környékén rendelhetünk ismét tőle
  • Bookshelf Lights néven fog a továbbiakban működni
  • számos változással és újdonsággal várható a visszatérése

Ugyan nem tudom, hogy milyen változtatásokkal tér vissza a Bookshelf Lights, de egy honlap nekem nagyon hiányzik, ahol rendesen átláthatom a termékeket, és ami a rendelést is könnyebbé teszi. Az Instagrammos üzenetküldéssel – amivel eddig működött a megrendelés – sem volt alapvetően probléma, de valahogy megszokta az ember, hogy csak kitölt egy űrlapot, ide-oda kattint és kész is.
Az egyedi gyertyák ötlete, ami eddig is megtalálható volt a kínálatban, és a jövőben is számíthatunk rá, viszont szuper.
Nagyon remélem, hogy minél gyorsabb és eredményesebb lesz a visszatérés, mert nagyon megtetszettek az eddigi kreációk.

A képek forrása: Little Fires Instagram oldala
Little Fires

Ára:
100ml: 1850-1950 Ft
200 ml: 2550-2850 Ft

Tetszik a „zsinór”,  mely rá van kötve a tégelyre, melyben maga az illatos szójaviasz található. Ugyanakkor a címke designja nagyon messze áll tőlem. A tégely tetejéről pedig hiányzik valami – akár egy címke – , mert így kicsit befejezetlennek tűnik.
Nagyon szerettem, hogy a „Ne zavarj, olvasok!” gyertyám rendelésénél – a méretén kívül – kiválaszthattam, hogy milyen illatú és színű legyen. Ez a lehetőség a Könyvmoly Problémák Csomag másik két tagjánál is elérhető.

A képek forrása: Világok Lángja Instagram oldala
Világok Lángja

Ára:
100ml: 1890-1990 Ft
200ml: 2390-2490 Ft

A Világok Lángja lett nekem az abszolút kedvencem. Nagyon tetszik a címkék kinézete: a betűtípusok összhangja a témákkal és a szójaviaszok színével, mind egy modern megjelenést kölcsönöznek a gyertyáknak.
Kifejezetten örültem neki, hogy végre egy magyar nevű márkával állok szembe.

 

A bemutatott gyertyák mindegyike szójaviaszból készül. Ez azért jó, mert  kevesebb korommal és füsttel égnek, ráadásul hosszabb ideig, mint a hagyományos paraffin gyertyák. Valamint a szójaviasz környezetbarát is.
A választékot illetően a Harry Potteres téma az abszolút nyerő, de mostanra szerintem mindenki megtalálja a kedvenceit. Talán a Világok Lángjára mondanám, hogy a legkülönfélébb és legnagyobb kínálattal rendelkeznek.
A könyves gyertyáknak nincsen túl erős illatuk, ezért kifejezetten rajongóknak ajánlottak. Nagyon jól mutatnak egy-egy regény vagy egy sorozat mellett, valamint a polcainknak szép ékei lehetnek.

Tags: bookshelflights, candle chronicles, gyertya, könyves gyertyák, little fires, világok lángja

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Kommentek

    • Evi
    • 2019-12-31
    Válasz

    Köszönöm az összefoglalót, most ismerkedem a könyves gyertyákkal, jól jött :).

      • Dalma
      • 2019-12-31
      Válasz

      Igazán nincs mit, bár azóta szerintem történtek változások…Azért remélem tudtam segíteni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 7 =

0 shares

Archívum

Címkék