PAIGE TOON: Ha bárhová mehetnél

Cuki, kedves, aranyos, veszélyes, nyaralós, romantikus, mi más is kellene egy jó kis nyári olvasmányhoz? Imádtam ezt a nem tipikus „love storyt”, mélyebb mondanivalójával együtt.

Angie felnőtt kora ellenére sosem hagyta még el szülővárosát, ahol eddig élt, pedig mindig is erre vágyott. Kötelességei a kis poros, sivatagos városkához kötötték, ahol barlanglakásokban élnek. Amikor mindenkit elvesztett, véletlenül talál egy levelet, amit a sosem látott édesapjának írt az édesanyja. Egyszeriben nyomozni kezd, és már meg is van, hova utazzon először: a minden bizonnyal Rómában élő apjához. Az életreszóló kaland itt veszi kezdetét, szépen lassan meg tud mindent, besegít az édesapja üzletébe, megismeri a családja másik felét, és közben észrevétlenül szerelmes lesz, ám azért nem ilyen egyszerű minden, mint ahogy az életben sem, de Angie elhatározza, hogy kifésüli a szálakat.

Első könyvem Paige Toon írónőtől, de nem bántam meg. Annak ellenére, hogy egy igazán könnyed nyári olvasmány, mélyebb mondanivalója a megbocsátás. Ugyanakkor utazunk, sziesztázunk, kulturálódunk olvasás közben, elkalauzol minket Olaszország legfontosabb látnivalói közé. Kicsit elfogult is vagyok, mert ha én bárhova mehetnék Olaszország azon pontjaira mennék, ahol még nem jártam, imádom, szóval engem már itt megvett ez a történet. Te hova utaznál?

A szereplőket egytől egyig megkedveltem, valahogy úgy éreztem az írónő nem tökéletes szereplőket kreált, hanem hús vér embereket, akik egyáltalán nem voltak makulátlanok, mégis azt sugallta számunkra, hogy ennek ellenére fogadjunk el mindenkit olyannak, amilyen. A főszereplőnk Angie, a szememben tényleg egy angyal, és ő nem is tud erről, nem látja, hogy mindenkivel mennyire kedves, elfogadó, és ettől különösen szerethető. Valahogy az egész könyvnek, kezdve a szereplőkkel, helyszínnel, mentalitással van egy pozitív kisugárzása, egyszerűen jó olvasni.


Kiadó: General press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 376 oldal
Fordította: Pejkov Boján

…te ​hová utaznál?

Angie egész életében arra vágyott, hogy világot lásson. Mégis, a harminchoz közeledve még sohasem hagyta el az ausztrál sivatagban lévő kis bányászvárost, ahol születésétől fogva a nagyszüleivel élt. Amikor azonban a zárkózott, de melegszívű lány véletlenül talál egy levelet, amelyet az anyja az ő sohasem látott apjának címzett, Angie elhatározza, hogy megkeresi az egyetlen élő rokonát – még ha ehhez a világ másik végére kell is eljutnia. Az apja ugyanis olasz, és Rómában él! Angie egyik napról a másikra egy teljesen más világba csöppen: a szenvedélyes, pezsgő Itáliába, ahol a sajátjától gyökeresen eltérő temperamentumú emberekkel ismerkedik meg. Köztük a jóképű, de megközelíthetetlen Alessandróval, akinek a lelkét súlyos titok nyomja. Vajon lehet-e közös jövője két ennyire különböző embernek, és ki tudnak-e lépni a múlt árnyékából?

A magyar olvasók Paige Toonról a moly.hu-n:
Vigyázat, olvasás közben néhány zsepi is elkelhet! – Mrs_Curran_Lennart
Amilyen fájdalmas, felőrlő, olyannyira gyönyörű volt, és a keserédes vég miatt lett csontig hatoló. – kocybaba
Egész végig 5 csillagot akartam adni, mert nevettem és sírtam rajta. – Violet_Finch_PMónika
Elvarázsolt. – Trudiz
IMÁDTAM minden sorát! – Tünde_JLT

Tags: general press kiadó, ha bárhova mehetnél, kirándulás, nyaralás, Paige toon, romantikus

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék