A nagy borítómustra

Alapvetően nem a borító alapján választjuk ki a műveket, melyeket elolvasunk, a fülszöveg sokkal többet jelent számunkra. Olykor viszont mi sem tudunk ellenállni egy-egy gyönyörű könyvborítónak.
Ezért az elmúlt másfél évből, mióta megalakult hármasunk, összegyűjtöttük Nektek a számunkra legszebb könyveket.
Íme:

IMOGEN HERMES GOWAR: A Hableány és Mrs. Hancock

XXI. Század Kiadó

Hajnal véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Mr. Hancock egyhangú élete akkor változik meg gyökeresen, amikor a hajója kapitánya egy sellővel tér haza a tengerről. A férfi eleinte nemigen tudja, mihez kezdhetne a teremtménnyel, ám hamarosan neki köszönhetően a figyelem középpontjában találja magát és így ismerkedik meg Angelicával, mely találkozás az egész addigi nyugodt életét fenekestül felforgatja.

PÉTERFY-NOVÁK ÉVA: Apád ​előtt ne vetkőzz

Libri Kiadó

Dalma véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Az első pár oldalon még nem volt könnyű követni az eseményeket, különböző évtizedekben, különböző gyerekek szemszögéből ismerhettük meg életük bizonyos szakaszait. Az adott kor sajátosságaiból ill. a környezetből viszont egy idő után már könnyedén következtetni lehetett, hogy épp melyik fiatal mesél.
Elég egyértelmű volt számomra, miről fog szólni a mű, ill.részben az is, mi köti össze egymással a főszereplőket. Mégis arcul csapott, amikor az első aktusról és a körülményeiről olvastam.

SARAH PERRY: Az essexi kígyó

XXI. Század Kiadó

Hajnal véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

JOANNE HARRIS: Az epertolvaj

Libri Kiadó

Hajnal véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Húsz ​év telt el azóta, hogy a Csokoládé című regényben megismert bájos és életvidám Vianne Rocher és kislánya, Anouk letelepedett az apró francia faluban, Lansuenet-ben. Vianne azóta valódi otthonra lelt, Anouk pedig kirepült a családi fészekből, a csokoládébolt azonban a régi: Vianne és másodszülött lánya, Rosette ugyanúgy készítik a személyre szabott édességeket.
Az álmos falucska élete váratlanul ismét felbolydul, amikor Narcisse, az öreg virágárus meghal és egy szamócában gazdag erdőt hagy Rosette-re, írásbeli gyónását pedig a helyi plébánosra. Az örökséget más is meg akarja szerezni, a faluba pedig új lakó érkezik Morgane Dubois személyében, aki üzletet nyit Narcisse egykori virágboltjának helyén, a csokoládébolttal szemközt.
Morgene éppen olyan karizmatikus és varázslatos nő, mint Vianne, az új üzlet pedig már-már hátborzongató módon éppen olyan mágikus erővel vonzza az embereket, mint annak idején a csokoládébolt…

DELIA OWENS – Ahol a folyami rákok énekelnek

Libri Kiadó

Emese véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Egy mélyszegénységbe zuhant család történetéről szól az 1950-es 60-as években, amely egy anya rossz, nagyon rossz választásával indul. Egészen addig fajulnak a dolgok, míg annyira kevés pénzük marad, miközben a család egyre szaporodik, hogy a lápon egy faviskóban kényszerülnek élni. Hogyan lehet ezt feldolgozni? Az édesapa alkoholistává és erőszakossá válik, az édesanya idegösszeomlást kap, és otthagyja a gyerekeket, a gyerekek, amint elég idősek lesznek elmenekülnek, hátrahagyva legkisebb testvérüket Kya-t. S, mit kezd egy kisgyermek a lápon? Na, erről szól ez a rendkívüli történet.

ANDREA DI ROBILANT – Ősz Velencében

Libri Kiadó

Emese véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Bepillantást nyerhetünk a könyv által Hemingway életébe, főként azokra az évekre kitérve, mikor negyedik feleségével már inog a házassága, és keresnek valamit, egy-egy kiruccanást, helyszínt, ami kimozdítaná őket ebből az állapotból. Így kötnek ki Velencében, megismerjük azokat a helyeket a könyv által, ahol az író sokat tartózkodott, illetve azt, hogy hogyan viszonyultak akkor Hemingway-hez, mint íróhoz, milyen színvonalú életet élt, kik voltak a barátai. Nem utolsó sorban pedig Adrianat, a fiatal lányt, akibe első pillantásra beleszeret az író, és aki ettől kezdve a múzsájává válik, persze 4. felesége sem vak, így ezt a különös viszonyt, háromszöget mutatja be a szerző, annak minden viszontagságával.

CARLOS RUIZ ZAFON: A ​Köd Hercege (A Köd trilógiája 1.)

Európa Kiadó

Dalma véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
A történet szerint a Carver család a háború elől a városból egy faluba költözik az Atlanti-óceán partjára. Egy olyan házba, melynek tulajdonosa elvesztette gyermekét, később pedig a férjét is. Az új otthonukban különös dolgok történnek, kezdve egy furcsa macskával, melyet a legkisebb gyermek, Irina fogadott be már a költözésük első napján. Az új háziállat mintha mindenhol ott lenne, és szemmel tartaná a család tagjait. A legbizarrabb mégis egy szoborpark nem messze a háztól, melyet Max talál meg. A park nagyon fura szobrokkal és jelekkel van tele, melyek a fiút arra sarkallják, hogy a régi tulajdonosok otthagyott dolgai között kutasson a rejtély megoldásához. Időközben Max és a nővére összebarátkoznak egy Roland nevű fiúval, aki még több titok hoz az életükbe. A három barát összefog és próbál mindenre magyarázatot találni.

SARA COLLINS: Frannie ​Langton vallomásai

Libri Kiadó

Emese véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Frannie ​Langton, a hajdan rabszolgasorban élő cseléd ellen brutális kettős gyilkosság a vád: a hatóságok szerint megölte gazdáját, a tudós George Benhamt és annak különc francia feleségét, Marguerite-t. Sorjáznak a terhelő tanúvallomások, melyekben Frannie csábítóként, boszorkányként, mesteri cselszövőként és szajhaként jelenik meg.
Frannie azonban azt állítja, hiába múlik rajta az élete, képtelen felidézni, mi történt azon a végzetes éjszakán. Van azonban valami, amit el tud mondani: saját, kiszolgáltatott és hányattatott életének történetét, mely egy jamaikai ültetvényen kezdődött, ahol gazdája, egy velejéig romlott tudós szörnyű kísérleteiben segédkezett, és amely könnyen lehet, hogy az akasztófán ér véget.
Vallomása megpecsételheti a sorsát, ugyanakkor az igazság olyan bűnöket is leplezhet, melyek borzalmasabbak akár a gyilkosságnál is…

ANN NAPOLITANO: Ezüst madarak

General Press Kiadó

Emese véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Edward családjával New Yorkból Los Angelesbe készül költözni, nagy változások előtt van az életük, és sok kérdés van bennük, ahogy a fiatal nőben is, aki a repülőn tudja meg, hogy terhes, a veterán katonában is, aki leépülése után, nem is tudja, hogy mi értelme van vagy volt az életének, és még rajtuk kívül száznyolcvanhat emberben merül fel, ezernyi kérdés, egy hosszú út során. Azonban hiába a sok aggodalom, a gép lezuhan, és ezután semminek sem marad értelme. Edward is így érzi magát, nem látja értelmét az életének, miért éppen ő, és még ezernyi kérdés forog a fejében, amit súlyosan maga alá temet. Mások szentnek hiszik, már-már rajonganak érte, kitüntettetnek érzik a szerepét, de mégis, hogy lenne az? A történet tehát arról szól, hogyan tud egy kiskamasz egy ilyen szintű fájdalmat feldolgozni.

STEPHEN KING – Az

Európa Könyvkiadó

Emese véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
Heten ​voltak, gyerekek – mind a heten a másság számkivetettjei: Bill, a bandavezér, mert dadogott; Ben, akit kövérsége miatt csúfoltak; Richie, aki mindig előbb jártatta a száját, és csak azután gondolkodott; Stan, akit zsidósága miatt közösítettek ki a többiek; Mike, akit a bőre színe miatt; Eddie, aki félt, szorongott, és persze súlyos asztmás volt, és végül az egyetlen lány, Beverly, aki csak szegény volt, rossz ruhákban járt, és akit az apja ütött-vert, testileg-lelkileg terrorizált. Ők jöttek össze, kötöttek életre-halálra szóló barátságot és vérszövetséget, ami oly nagy erőt adott nekik, hogy még a város életét pokollá tevő, huszonhét évenként feltámadó, gyermekekkel táplálkozó, ezerarcú szörnnyel is szembe mertek szállni odalenn, a város alatti kiismerhetetlen csatornarendszer labirintusában. Meg is sebesítik Az-t, majd felnőttként, drámaian megfogyatkozva újból visszatérnek, hogy gyermekkorukban tett fogadalmukat megtartsák, s ha lehet, egyszer s mindenkorra végezzenek vele – hogy a megmaradt és az eljövendő gyerekeket soha, de soha ne tarthassa többé rettegésben Az.

DONNA TARTT: A kis barát

Park Kiadó

Hajnal véleményét a könyvről ITT elolvashatjátok!

Miről szól?
A regényből megismerhetjük a Cleve család nem mindennapi tagjainak furcsa és különös történetét, akik az Egyesült Államok-beli Alexandriában élnek vélhetően a nyolcvanas években, de ez sajnos nem derült ki pontosan a könyvből (ezt picit hiányoltam). A Cleve-ek semmiképp sem átlagosak. A regény voltaképpen Robin Cleve körül forog, akit kilencévesen találtak meg egy fára akasztva a kertben. Ez a tragédia beárnyékolja az egész család életét, és voltaképpen szinte mindenkire drasztikus hatással van. Az anyuka és az idősebb lánytestvér, Allison, a kisfiú halála óta egyfajta éber katatóniában élik az életüket, az apuka pedig – aki egyébként se egy törődő férj és szülő – annyira nem bírta elviselni ezt az egészet, hogy inkább másik államba költözött. De leginkább a legkisebb gyerek, Harriet életére van óriási hatással a bátyja halála, akit azóta szellemként kísért Robin, és mivel a rendőrök gyilkosságra gyanakszanak, a tizenkét éves kislány elhatározza, hogy megkeresi a testvére gyilkosát.

Tags: 21.század kiadó, a hableány és Mrs.Hancock, a kis barát, a köd hercege, ahol a folyami rákok énekelnek, ANDREA DI ROBILANT, ann napolitano, apád előtt ne vetkőzz, Az, az epertolvaj, Az essexi kígyó, borító, carlos ruis zafon, delia owens, donna tartt, európa könyvkiadó, ezüst madarak, frannie langton vallomásai, general press kiadó, imogen hermes gowar, joanne harris, libri könyvkiadó, ősz velencében, Péterfy-Novák Éva, sara collins, Sarah Perry, stephen king

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 20 =

0 shares

Archívum

Címkék