JEFFREY ARCHER: Aki mer

Egész jó kis könyv, könnyen, gyorsan olvasható, az év bármely részében megállja a helyét. Hasonlít a Lotti Parker  könyvekhez, viszont határozottan érezhető rajta, hogy míg előbbit egy nő írta, utóbbit az „Aki mer”-t egy férfi.

Warwick nyomozó újoncként szinte azonnal a műkincsvédelmi osztály részlegén kezd dolgozni, annak ellenére, hogy ügyvéd családja óvja tőle, hogy belemerüljön ebbe a szakmába, és annak ellenére, hogy ki szeretné járni rendesen a ranglétrát. Munkája során bőven követ el hibákat, mégis szélsebesen ível felfele a karrierje. Mivel eddig arra koncentrált, hogy céljait elérje, nem volt ideje kapcsolatokra, viszont egyik ügye kapcsán, találkozik valakivel, aki nagy hatással van rá, és megkezdődik a harc az egyensúly megteremtésében a munka és egy egészséges kapcsolat fenntartása között. Miközben párhuzamosan több ügyben is elkezd nyomozni, és megpróbál a végére járni az eseteknek.

Szóval kicsit olyan, mint a Lotti Parker nyomozós sorozata, van egy főszereplő, akinek az életéből szépen lassan egyre többet tudunk meg, miközben ezzel párhuzamosan folynak a nyomozásai, mint két külön világ. Mivel azt is szerettem, megférnek egymás mellett, főleg azért, mert az viszont határozottan érződik rajta, hogy ezt egy férfi szerző írta. A romantikus részek szinte ki voltak hagyva belőle, mikor épp érkezett volna egy romantikus vacsora, találkozó, vagy éppen egy szerelmes éjszaka, akkor hirtelen reggel lett, vagy valahol egészen máshol folytatódott a történet. Ugyan egy szerelmi szál azért volt benne. Kicsit úgy érződött, mintha valaki mondta volna a szerzőnek, hogy lehet az még dobna a sztorin, így beletette, de nem állt közel hozzá, így gyorsan megoldotta. Az eleje inkább cukin indult, mint színvonalasan, viszont utána a történet izgalmas volt, és olyan, mintha ott lettél volna a közepén, mindezt minden erőltetés nélkül, szinte észrevétlenül érte el a szerző. A befejezésről azt gondoltam, hogy borzalmas, szörnyű, mondjuk tény, hogy nem számítottam rá, viszont, hogyha lesz folytatás, akkor pedig csak az a kérdésem: MIKOOOR?? Utólag megtudtam, hogy ez egy sorozat első kötete, így viszont briliáns, alig várom, hogy kézbe vegyem a következő részt.

Érdekesség: Jeffrey Archer: Az egyik legismertebb angol író, nagy példányszámban kelnek el a könyvei. Azonban azt is tudni kell róla, hogy 2 évet börtönben is töltött, hamis tanúzásért, ezzel félrevezetve az igazságszolgáltatást. Börtön „élményeit” felhasználta korábbi könyveiben és egy egész sorozatban is. Érdekes, hogy ebben a történetben is megjelenik mind a börtön, mind a svindli, vagy hamis tanúzás is. Számomra az ő élete azt mutatja: Minden okkal történik, még a rossz dolgok is, kérdés az, hogy utána mit kezdesz vele. A könyv címe pedig visszaigazol ebben a gondolatban.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Tóth Bálint Péter

William Warwick nyomozó a Scotland Yard műkincslopással foglalkozó részlegén dolgozik, amikor elemelnek egy Rembrandt-képet az egyik brit múzeumból. A nyomozás során William beleszeret a múzeum kutatói részlegén dolgozó nőbe, aki társa lesz az elkövető utáni hajszában. A könyv egy új sorozat első kötete.

Tags: aki mer, general press kiadó, jefrrey archer, nyomozás, rendőrség

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − kettő =

0 shares

Archívum

Címkék