Kedvenc könyveink a General Press kiadótól

Ha még nem tudod miket olvass a nyári szabadság alatt, összegyűjtöttük három könyvkiadótól a kedvenceinket.
Miért pont ezek a kiadók? A válasz egyszerű: mostanában a 21.Század, a General Press és a Libri könyvek állnak hozzánk a legközelebb.
Kedvenceink a General Press kínálatából:

Dalma

Michael Robotham: Fulladás

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!
Az áldozat
A tizenöt éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. Így aztán a környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a
nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt. Valami azonban nem stimmel a férfi
vallomásával…

A nyomozó
Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. Ahogy sorra felkeresi az
áldozat hozzátartozóit és ismerőseit, egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt,
akinek ismerték.

Az igazlátó
Ahogy Evie Cormac sem az. A rejtélyes múltú lány egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a
bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Különleges képessége van ahhoz, hogy megállapítsa, hazudnak-e az emberek. Ez az adottsága Cyrus segítségére lehet a nyomozásban.
Miközben leleplezi mások titkait, a saját inkognitóját a végsőkig védelmezi.

Michael Robotham: Angyalarc

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

A Fulladásban megismert Cyrus Haven igazságügyi pszichológus és gyámoltja, EvieCormac Michael
Robotham új thrillerében visszatérnek.

Ki Evie, a rejtélyes, múlt nélküli lány, és mielől menekül? Minél közelebb kerül Cyrus ahhoz, hogy
feltárja a válaszokat Evie sötét titkairól, annál nagyobb veszélynek teszi ki a lányt, akinek ezúttal sem
marad más választása, köddé kell válnia. Van olyan titok, ami jó, ha örökre rejtve marad.

 

Thomas Harris: A vörös sárkány

 

Will Graham nyomozó egy halott család csendes, üres házában álldogál, és a gyilkos helyébe képzeli
magát. Graham, aki FBI-kiképző-tiszt, a nyomokból fejti meg sorozatgyilkosa kinézetét, tudja, hogyan
gondolkozik, és mit tett az áldozataival haláluk után. Már csak el kell kapnia. De ahhoz, hogy ez
sikerüljön, bele kell élnie magát a szerepébe; ráadásul együtt kell működnie egy veszélyes elmebeteggel, dr. Hannibal Lecterrel…

 

 

Hajnal

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

A zánkai úttörőtáborból egy tihanyi hajókiránduláson titokzatos körülmények között eltűnik a tizennégyéves Marion Morel, a Francia Kommunista Párt párizsi titkárának egyetlen gyermeke. Néhány nappal
később pedig az úttörőváros strandján holtan találnak egy huszonegy éves tanárképző főiskolás lányt,
aki a gyermekek kísérőjeként vett részt a hajókiránduláson.
A nyomozással Adorján Máté hadnagyot bízzák meg. A tehetséges fiatal nyomozónak segítőtársa is
akad: Lendvay Laura, a szomszédos vállalati üdülőben nyaraló orvostanhallgató. A lány pszichiáternek készül, és élénken érdeklődik egy új amerikai módszer, a bűnügyi profilkészítés iránt.
A mindvégig izgalmas, fordulatos történetben megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a hetvenes évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, a nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.

Anders de la Motte: Halálos ősz

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

1990 ​nyarának végén öt gyerekkori barát gyűlik össze egy dél-svédországi bányatónál, egy kisváros közelében. A sikeres érettségit akarják megünnepelni, ám egy váratlan esemény hatására felszínre törnek a köztük feszülő ellentétek, és az este tragédiába fordul. Másnap hajnalra már csak négyen maradnak – az ötödik barátjuk testére a tó sötét vizén lebegve találnak rá. Vajon szerencsétlen baleset történt? Vagy esetleg valaki a fiú halálát akarta?
Ez esetben miért zárja le a rendőrség olyan hirtelen az ügyet?

Úgy tűnik, a kérdések örökre megválaszolatlanul maradnak, huszonhét év múlva azonban új rendőrfőnök érkezik a kisvárosba, egyenesen a stockholmi gyilkossági ügyosztályról. Anna Vesper épp a tragikusan elhunyt fiú szülei házát veszi bérbe, így léptennyomon találkozik a fiú haláláról szóló pletykákkal. Ahogy egyre több ellentmondásra bukkan, Anna szinte az ügy megszállottjává válik, és újraindítja a nyomozást. Azt azonban nem sejti, hogy ezzel nemcsak a karrierjét, hanem a saját maga és a lánya, Agnes életét is veszélybe sodorja. Egyesek ugyanis bármit megtennének azért, hogy ne derüljön ki az igazság…

Anders de la Motte: Pokoli tél

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. Laura ​fél a tűztől. Egyetlen égő gyertya elegendő ahhoz, hogy a lelki szemei előtt lángba boruljon a szoba, ahol tartózkodik. A rettegés tizenöt éves kora óta tart, amikor a barátaival majdnem bennégett a nagynénje üdülőtelepének a tánctermében. A végzetes téli éjszaka örökre megváltoztatja a fiatalok és családjuk sorsát, nem mindenkinek sikerül ugyanis kimenekülnie: Laura legjobb barátnője életét veszti a tűzben.

Amikor harminc évvel később, a nagynénje halála után Laura megörökli az üdülőtelepet, visszatér a dél-svédországi kisvárosba. A helyi lakosok azonban egyáltalán nem örülnek a sikeres stockholmi üzletasszony érkezésének, ami felszakítja a tragédia okozta régi sebeket. Nemsokára gyanús tűzesetek történnek a környéken, Laura pedig furcsa körülményekre bukkan a nagynénje halálával kapcsolatban. Lehet, hogy az asszony megtudott valamit, amit nem lett volna szabad? Valamit, ami új megvilágításba helyezi azt a harminc évvel korábbi borzalmas éjszakát. Valamit, ami talán az ő biztonságát is veszélyezteti. Vajon szembe mer-e nézni Laura a több évtizedes rettegéssel és azzal, ami annál is félelmetesebb: az igazsággal?

Emese

Chris Carter: Egy gonosz elme

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

Ha ​eszébe jutsz… meghalsz.
Egy bizarr baleset folytán egy még bizarrabb gyilkosságra derül fény egy amerikai kisvárosban. A férfira azonban, akit a kettős gyilkosság vádjával letartóztatnak, hamarosan egy még sokkolóbb gyanú árnyéka vetül: legalább huszonöt éve folyamatosan rabolja el, kínozza és csonkítja meg az áldozatait. A gyanúsított azt állítja, ártatlanul keveredett bele az egészbe, és egy titokzatos idegen követte el a bűntényeket. De vajon lehet-e hinni neki?
Az FBI azonnal nyomozni kezd az ügyben, nemsokára azonban külső segítséget kell kérniük. A sorozatgyilkosokra specializálódott, elismert kriminálpszichológust, Robert Huntert bízzák meg azzal, hogy hallgassa ki a gyanúsítottat. Ez a nyomozó számára az eddigi pályafutása során kapott legnehezebb feladatnak bizonyul. A kihallgatás alatt ugyanis borzasztó titkok kerülnek napvilágra, amilyenekre senki sem számított. A legnagyobb titok mégis a gyilkos kilétét fedi, akinek az elkapásához Hunternek a saját magát kísértő démonokkal is szembe kell néznie…

Clare Pooley: Őszinte szavak

ITT érhetitek el a teljes véleményünket!

Julian Jessop, a hetvenes éveiben járó, különc művész úgy hiszi, hogy a legtöbb ember nem igazán őszinte sem egymással, sem önmagával. Az idős férfi azonban belefáradt már, hogy mások elől rejtegesse a mélységes magányt, amit érez. Így hát egy napon úgy határoz, hogy leírja az igazságot a saját életéről egy egyszerű, zöld jegyzetfüzetbe, és ott hagyja azt egy kávézóban. Arra azonban nem számít, hogy a kávézó tulajdonosa, Monica megkeresi őt, miután megtalálta a füzetet. Vagy hogy a nő is papírra veti a maga történetét, majd a szemközti borbárban hagyja a füzetet.
A zöld jegyzetfüzet hamarosan megtelik újabb és újabb szereplők vallomásaival – akiknek szép lassan a sorsa is egymásba fonódik, örökre megváltoztatva az életüket.

 

Paige Toon: Ha bárhová mehetnél

…te ​hová utaznál?
Angie egész életében arra vágyott, hogy világot lásson. Mégis, a harminchoz közeledve még sohasem hagyta el az ausztrál sivatagban lévő kis bányászvárost, ahol születésétől fogva a nagyszüleivel élt. Amikor azonban a zárkózott, de melegszívű lány véletlenül talál egy levelet, amelyet az anyja az ő sohasem látott apjának címzett, Angie elhatározza, hogy megkeresi az egyetlen élő rokonát – még ha ehhez a világ másik végére kell is eljutnia. Az apja ugyanis olasz, és Rómában él! Angie egyik napról a másikra egy teljesen más világba csöppen: a szenvedélyes, pezsgő Itáliába, ahol a sajátjától gyökeresen eltérő temperamentumú emberekkel ismerkedik meg. Köztük a jóképű, de megközelíthetetlen Alessandróval, akinek a lelkét súlyos titok nyomja. Vajon lehet-e közös jövője két ennyire különböző embernek, és ki tudnak-e lépni a múlt árnyékából?

Tags: anders de la motte, chris carter, clare pooley, general press kiadó, kedvencek, michael robotham, Paige toon, thomas harris, Zajácz D. Zoltán

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 6 =

0 shares

Archívum

Címkék