CHRIS CARTER: Egy gonosz elme (Robert Hunter 6.)

Egy elmeháborodott ember által irányított élet-halál harc eseményeit követhetjük végig Chris Carter elképesztő fantáziával megáldott könyvében, ami a Robert Hunter sorozat immáron 6. része.

Robert Hunter személyes érintettségbe keveredik egy nyomozásban, amikor is egy véletlen balesetnek köszönhetően egy autó csomagtartójából emberi testrészek bukkannak elő. Az FBI az amerikai kisvárosban azonnal megkezdi az ügy felgöngyölítését. A gyanúsított azonban azt állítja, ártatlan, majd személyesen az elismert és sorozatgyilkosságra specializálódott Roberttel akar beszélni, az ámokfutás pedig itt veszi kezdetét.

Két nap alatt kiolvastam ezt az igen kemény pszicho thrillert. A borzasztóan izgalmas, itt most egy kivételesen jó kifejezés Chris Carter sorozatának hatodik részére. Nem lehetett letenni, reggel, este, amikor csak egy kis időm adódott, rögtön a kezembe vettem a kötetet. Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom, hiszen nagyon durva, erőszakos, véres, nyomasztó történések sorozatával van tele. Mindeközben pedig érdekes és tanulsággal teli egy pszichopata elméjébe ennyire betekinteni. A főszereplőnek, Robertnek is igen mélyre kell ásnia magában, ha meg akarja oldani az ügyet/ügyeket, amit szintén érdekfeszítő olvasni, ugyanis a 6. résznél járva is tud meglepetést okozni.

A történet egy etikai kérdést is feszeget, ha a mélyére nézünk a tartalomnak, amit próbálok minél kevesebb spoiler-rel leírni. Az az írásos anyag, amit ez a gonosz elme hátrahagy, vajon mennyit ér, és mit kockáztatnának érte a döntéshozók, meddig érdemes, vagy etikus elmenni érte. Olvasás után pedig felmerült bennem az a kérdés is, hogy a sorozatgyilkosok tényleg ennyire a közelünkben járnak-kelnek, úgy hogy még a szakértők sem veszik észre őket, akkor sem, ha a közvetlen közelükben élnek? Hogy válaszoljak a saját kérdésemre, szerintem ez teljesen elképzelhető, sőt, hogy tovább menjek, biztos van sok olyan elvetemült is, aki annyira ügyes, hogy ha nem is örökre, de sokáig titokban tudja tartani a tetteit, de ahogy ez a könyv is mutatja, elég egy véletlen baleset, és kész a lebukás. Négy csillagot adtam rá, egyedül a nyelvezet nem volt kiemelkedő számomra.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Szabó István

Ha ​eszébe jutsz… meghalsz.

Egy bizarr baleset folytán egy még bizarrabb gyilkosságra derül fény egy amerikai kisvárosban. A férfira azonban, akit a kettős gyilkosság vádjával letartóztatnak, hamarosan egy még sokkolóbb gyanú árnyéka vetül: legalább huszonöt éve folyamatosan rabolja el, kínozza és csonkítja meg az áldozatait. A gyanúsított azt állítja, ártatlanul keveredett bele az egészbe, és egy titokzatos idegen követte el a bűntényeket. De vajon lehet-e hinni neki?

Az FBI azonnal nyomozni kezd az ügyben, nemsokára azonban külső segítséget kell kérniük. A sorozatgyilkosokra specializálódott, elismert kriminálpszichológust, Robert Huntert bízzák meg azzal, hogy hallgassa ki a gyanúsítottat. Ez a nyomozó számára az eddigi pályafutása során kapott legnehezebb feladatnak bizonyul. A kihallgatás alatt ugyanis borzasztó titkok kerülnek napvilágra, amilyenekre senki sem számított. A legnagyobb titok mégis a gyilkos kilétét fedi, akinek az elkapásához Hunternek a saját magát kísértő démonokkal is szembe kell néznie…

Tags: cris carter, general press kiadó, pszicho thriller, Robert Hunter, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + kettő =

0 shares

Archívum

Címkék