Januári összefoglaló

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de számomra a január a legnehezebb hónap az évben. Mindig rettenetesen hideg van és sötét, nem lehet várni se a karácsonyt, se a munkaszüneti napot… Ráadásul mi évek óta családilag januárra időzítjük az éves torokgyulladásos betegségcunamit, szóval tényleg nem lehetett másképp elviselni ezt a hónapot, mint bevackolni a meleg paplan alá és jó könyveket olvasni. Mutatjuk, miket hoztunk Nektek januárban:

JENNY COLGAN: Karácsony a piciny csodák pékségében

Miről szól:
Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban – a család, a barátok és az ünneplés ideje. Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak azt szereti, ha főnyeremény barátjával, Huckle-lal összebújhat. Ez a karácsony minden eddiginél jobbnak ígérkezik, de a dolgok nem mindig alakulnak terv szerint…Amikor Polly legjobb barátnője, Kerensa előáll egy titokkal, amely fenyegeti azt az életet, amelyet Polly és Huckle együtt építettek fel, a jövő kezd bizonytalanná válni.

Emese véleménye:
„Egyáltalán nem erre számítottam, hanem inkább valami rózsaszín, csöpögős, csillogó-villogó, karácsonyi vásáros dologra. Ennek ellenére nem volt rossz, de a tavalyi évben olvasott “Az egy karácsonyi csók“, de még az “Egy decemberi nap“-ot sem közelíti meg. Ami még tetszett benne az a realisztikus szál. Egy család drámája egy csonka családban, a megbocsátás, az elfogadás, a szembenézés a múlttal.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

ROSAMUNDE PILCHER: Virág az esőben

Miről szól:
A kötet 16 finom hangú, érzékeny, igazi női novellát tartalmaz. Ezeknek az elbeszéléseknek a hősei mind sorsforduló előtt állnak, ha más-más mértékben is: rossz házassággal kell leszámolniuk, szerelmi csalódást kell feldolgozniuk magukban, el kell dönteniük, hogy neki merjenek-e vágni a nagy lesiklásnak a Kreisler csúcsáról, hogy merjék-e meggondolni magukat ez esküvőjük előestéjén, számadást kell végezniük arról, hogy jó anyák voltak-e, szembe kell nézniük az öregséggel, vagy gyerekként kell megbírkózniuk egy babaház összebarkácsolásának a gondjával.

Hajnal véleménye:
„A történetekben van szó reménytelen szerelemről, bátorságról, elhibázott házasságról, családról, szerelmi csalódásról, barátságról, az idő múlásáról és természetesen az igaz szerelemről. Az írónő fantasztikus módon tud hangulatot teremteni, gyönyörű irodalmi nyelven tárja elénk a mindennapi és mégis nem mindennapi történeteit. A novellák nagy bölcsességgel íródtak, és szerintem mindenkinek tartogatnak egy-egy életre szóló  tanulságot.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

J.D. BARKER: A hatodik éjszaka

Miről szól:
Sam Porter nyomozóban a „Bocsáss meg, Atyám!”-szöveg rég elfeledett emlékeket idéz fel, a szándékosan eltemetett múltat. Anson Bishop számára ez a három szó köti össze a gyermekkort a jelennel, miközben fellebbenti a fátylat az évtizedek óta rejtegetett igazságról. Ez a holttestek mellett hagyott szöveg arra utal, hogy az áldozatokkal ugyanaz a gyilkos végzett, de azonos időben fedezik fel őket Chicagóban és Dél-Karolinában. Ha ugyanaz a gyilkos végzett velük, vajon hogyan hidalta át az ezer mérföldes távolságot?

Dalma véleménye:
„Hihetetlen gyors a tempó, más könyveknél max. a felétől szokott beindulni ennyire a sztori, de ennél a regénynél csak folyamatosan kapkodtam a fejem, hogy épp mi történik, mi vár rám a következő oldalon.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

SUSANNA JONES: A csendmadár

Miről szól:
Egy halott angol nő torzójára bukkannak a rendőrök a Tokiói-öbölben. A gyanúsított Lucy Fly, egy harminc körüli, szintén angol szakfordító. Egyvalaki tudna érdemi információval szolgálni a gyilkosságról: egy fotós, Tejdzsi, de ő nyomtalanul eltűnt. Így hát a rendőrök kénytelenek Lucy Flyból kiszedni, mi történt. De Lucy hallgat. Egy szót sem szól. Hangosan legalábbis nem. Fejében viszont megdöbbentő részletességgel és őszinteséggel pörgeti végig azt a kísérteties utat, amelynek végén nem a törvénnyel, hanem saját magával kell elszámolnia.

Hajnal véleménye:
„A történtek Lucy fejében kavargó gondolatokból és emlékképekből rajzolódnak ki, úgy ahogy, bár sokszor már magunk se tudjuk, hogy a nő megőrült-e vagy sem. Szóval a könyv thriller a javából, mert fordulatos, izgalmas, és annak ellenére nagyon tetszett, hogy alapvetően sem Japánért, sem a szereplőkért nem rajongok.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

LISA WINGATE: Elrabolt életek 

Miről szól:
Avery Stafford gazdag és kiváltságos családban született, s mindent megkapott az élettől. Szövetségi ügyészként dolgozik, a karrierje szépen ível felfelé, ám súlyosan beteg édesapja miatt egy időre haza kell térnie a szülői házba. Egy véletlen találkozás azonban kényes kérdéseket vet fel benne, és Averynek nem marad más választása, mint hogy elinduljon a múltba vezető hosszú, fájdalmas úton, és feltárja családjának eltitkolt történetét.

Emese véleménye:
„Mindig történik valami, egyszerűen nem lehet letenni. Az eleje nekem kicsit nehezen indult, majdnem letettem és otthagytam, de mivel ajánlották nekem, bíztam benne, hogy mégis beindul egyszer. A leírások gyönyörűek, néha megálltam egy-egy rész után, és azt mondtam, huhh, és újra és újra elolvastam azt a sort. Ha valaha írásra adnám a fejemet, valami hasonló stílusban tenném, számomra ez maga volt a tökély.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

ALEX NORTH: A suttogó

Miről szól:
A felesége halálától összeroppant Tom Kennedy egy új élet reményében költözik át az álmos Featherbanks városkába a kisfiával, Jake-kel. Ám Featherbanksnek sötét múltja van. Tizenöt éve egy szociopata bűnöző elrabolt és meggyilkolt öt kisfiút. Amíg el nem fogták, a tettest mindenki csak úgy emlegette: a Suttogó. Természetesen egy régi bűntől Tom és Jake még nyugodtan berendezkedhetnének új házukban. Ám ekkor eltűnik egy újabb kisfiú, és Jake is valahogy különösen kezd viselkedni…

Dalma véleménye:
„Pontosan azt kaptam a regénytől, amit vártam. Egy olyan könyvet, mely eszembe juttatta a gyerekkori félelmeimet a sötétségtől, az éjszakában megbúvó árnyaktól, amitől olvasás közben folyamatosan lúdbőröztem. És pont ettől volt számomra ez az elbeszélés egy igazán jó thriller.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

BRIGITTE RIEBE: A boszorkány és a herceg

Miről szól:
Egy ​fagyos téli reggelen a fiatal Lenát majdnem halálra gázolja a tiroli főherceg, Zsigmond szánja. A lányt egy titok űzte-hajtotta hajnalban az út szélére, egy olyan titok, amely lassan megmérgezi a lelkét, és amelyre magyarázatot csak a hercegtől kaphat. A tehetséges lány ízletes főztjével hamar elnyeri a herceg és a felesége kegyét, ám miközben egyre közelebb kerül az őt kínzó rejtély megoldásához, észrevétlenül belegabalyodik az udvari hazugságok és ármányok kusza hálójába. A boszorkány és a herceg a középkor egyik legsötétebb eseménysorozatát, a boszorkányüldözéseket idézi meg érdekfeszítően.

Hajnal véleménye:
„Ha valaki jó történelmi kalandregényt szeretne olvasni, annak biztos ismerősen cseng Brigitte Riebe neve. Az írónő ugyanis garanciát jelent arra, hogy fordulatos, izgalmas könyvet olvassunk, ami valamelyik régi korba kalauzol el minket. Én már jó pár könyvét olvastam, és egyikben sem csalódtam. A boszorkány és a herceg sem kivétel.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

OYINKAN BRAITHWAITE: Hugicám, ​a sorozatgyilkos

Miről szól:
Amikor egy este a húga, Ayoola kétségbeesett telefonja szakítja félbe a vacsoráját, Korede már tudja, mit várnak tőle: fehérítőszert, gumikesztyűt, kötélidegzetet és erős gyomrot. Ayoola ugyanis immár a harmadik pasiját intézte el „önvédelemből”, így Korede immár harmadszor takaríthat az ő halálosztó kishúga után. Alighanem a rendőrséghez kéne fordulnia, hiszen ezt diktálja a nigériai férfinép jól felfogott érdeke, de hát ő szereti a húgát, és, ahogy mondani szokás, első a család. Legalábbis addig, amíg Ayoola össze nem jön az orvossal, akivel Korede nővér együtt dolgozik a kórházban. Hiszen Korede már régóta szerelmes a doktorba, és nem szeretné úgy viszontlátni, hogy kés áll ki a hátából. De ha az egyiket meg akarja menteni, a másikat fel kell áldoznia…

Dalma véleménye:
„A “vérbeli sötét komédiát” , amivel a könyvet jellemezték a borítón, viszonylag kevés helyen éreztem, azok a részletek viszont viccesek voltak, és abszolút bizarrak. Alapvetően ugyan nem nevetgéltem olvasás közben, egyszerűen csak próbáltam rájönni merre fog vezetni az események láncolata. Végül egy olyan történetet kaptam, melyben a cselekménynél sokkal jobban tetszett, hogy egy rövid bepillantást nyerhettem egy számomra kevésbé ismert ország lakóinak mindennapi életébe.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

NICHOLAS SPARKS: Tűzlovag

Miről szól:
Taylor McAden, a helybéli önkéntes tűzoltó habozás nélkül kockáztat, mindig ő az első, aki a lángok közé veti magát, ha meg kell menteni valakit. Csupán egyetlen dologban nem mer kockáztatni: a szerelemben. Denise, a magányos fiatalasszony a könnyebb megélhetés reményében Atlantából költözik délre, a nagyszüleitől örökölt házba, ahol zavartalanul nevelheti, taníthatja beteg kisfiát. A két szomorú, magányos fiatal egy autóbaleset riasztó következményeinek köszönheti a találkozást, amelyből akaratuk ellenére szerelem fejlődik. Taylor hiába küzd érzései ellen, nem futamodhat meg élete legnagyobb bátorságot és elszántságot követelő lépése elől: számot kell vetnie a múlt nyomasztó emlékeivel, hogy ne riadjon meg egy közösen élhető jövő lehetőségétől.

Emese véleménye:
„Nem kőrözi le a híresebb Nicholas Sparks regényeket, de azért jól esett a lelkemnek. Tipikus az a történet, aminél tudod nagyjából előre, hogy mi is fog történni, legalábbis nagyon szurkolsz érte, és a végén kiderül, hogy valóban minden jóra fordul, és ez jóleső érzés ezeken a hűvös, téli napokon. Bekuckózol, magadhoz veszed és felmelenget.”

A könyvről a teljes véleményt ITT megtalálhatjátok!

Tags: 2020, január, összefoglaló

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 4 =

0 shares

Archívum

Címkék