JOSIE SILVER: Egy decemberi nap

Felülünk az érzelmek hullámvasútjára, sodródunk a boldogságban, aztán csalódások sorával zuhanunk lefelé. Megmagyarázhatatlan, erős érzelmek, vágyak és vágyakozás, olyan helyekről jövő érzések, amelyeknek addig a létezéséről sem tudtál, szemben az igaz szeretetből fakadó barátsággal.

Nem mindennapi történet, mely arról az élethelyzetről szól, amikor a szerelem és a barátság – némán, a felszín alatt – kibékíthetetlen ellentétbe kerül egymással. Vajon választani kell, vagy a sors olyan jó rendező, hogy az összekuszálódott szálakat kibogozza?

A történet szerelemről szól első látásra, legalábbis így indul. Főhősnőnk Laurie évekig keresi azt a srácot a buszmegállóból, akivel egy decemberi napon összetalálkozik a tekintetük. Olyan volt, mint egy villámcsapás, de egyikük sem tett semmit. Az elszalasztott pillanat pedig örökre megváltoztatta az életüket. Ám egy napon mégis találkoznak, amikor legjobb barátnője Sarah bemutatja neki újdonsült barátját, aki nem más, mint Ő. Vajon mi a fontosabb? Legjobb barátnője, vagy ezek a megmagyarázhatatlan, kitörölhetetlen érzelmek? Túl tud lépni rajta? És ha igen, milyen érzéseket kell közben átélnie?

Véleményem szerint ez egy szimpla romantikus sztori, semmi extra. Vannak benne nem átlagos szerelmi történetbe való elemek is, de alapvetően nem nyújt semmi pluszt. A történet több mint 10 évet ölel fel, ami kicsit irreálissá teszi. Kövezzetek meg, de nem hiszek a szerelemben első látásra, illetve lehet, hogy időnként van olyan érzés, hogy valaki nagyon vonz, de aztán az évek és a racionalitás felül írja/írhatja.

Tudjátok még mit nem szeretek az ilyen típusú romantikus történetekben és ebben sem? Hogy amikor már minden jó, akkor azt olyan röviden lezárják, pedig olyan szívesen olvasnám még, hogy milyen élményeket élnek át…stb.

Egyébként az írónő végig fenntartotta az érdeklődésemet, gyorsan kiolvastam, érdekelt, hogy mi lesz a vége, mert sok lehetséges kimenetel volt a fejemben.
Összességében nem volt rossz, és többször elgondolkodtam azon, én hogyan cselekedtem volna.


Kiadó: XXI. század
Kiadás éve: 2018
Fordította: Kallai Nóra

Két ​ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története.
Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra”. De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt.
Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott.
Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra.
Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni.
A sors megmagyarázhatatlan fintorai a boldogsághoz vezető úton.
„Josie Silver olyan tapintható melegséggel ír, hogy a szereplők befészkelik magukat az olvasó szívébe, és hosszú ideig ott maradnak.” – Jill Santopolo, A fény, amit elvesztettünk című New York Times-bestseller szerzője.

Kép forrása: 21. század kiadó

Tags: 2018, 4 csillag, egy decemberi nap, josie silver, karácsony, romantikus, romantikus regény, XXI.század kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + hét =

0 shares

Archívum

Címkék