MANDY BAGGOT: Egy karácsonyi csók

Nagyon karácsonyi, nagyon meghitt, nagyon giccses, nagyon rohanós, emiatt nagyon hétköznapi és nem utolsó sorban humoros.

Ez volt a második könyv, amit a karácsonyi időszakban olvastam. Kicsit kétkedve fogtam hozzá, miután oly sok ehhez hasonló történet volt már a kezemben, és minduntalan csalódnom kellett. Végre nem így történt. Azt kell mondjam, hogy ez egy fantasztikusan megírt, jó kedvre derítő olvasmány volt, amit alig bírtam letenni.

Az Egy karácsonyi csók az ünnepi fénybe öltözött Londonban játszódik, főhősnője Isla Winters, aki szülei elvesztése után tolószékbe került testvérével él. Ez az ünnep is olyannak ígérkezik számukra, mint korábban, egészen addig, míg a vállalat új igazgatóját Notting Hilbe nem küldik merész építési tervekkel. Islából mindenes lány változik, mely felforgatja nemcsak az ő, de a környék életét is, vagy még sem?

Az egész alapgondolatot egyedivé varázsolja a tolószékes testvér történetének bevonásával. Ez a karakter igazán reményt adó, megmutatja, hogy még egy ilyen katasztrófát is túl lehet vészelni egy kis humorral fűszerezve, valamint bepillantást nyújt abba is, milyen lehet egy ilyen testvéri kapcsolat. Alapvetően ez egy romantikus mű, arról a bizonyos csókról és arról a nagy szerelemről, ami csak egyszer van az életben. Mandy Baggot olyan szépen ír erről, mint a főhősnő London iránt érzett szeretétéről. Kifejezetten tetszett benne, ahogy Anglia ezen részét leírja, csodálattal hódolva a történelmének.

Van két szál a történetben, ami nem igazán egyedi, de ahogy meg van írva, az túllendít azon, hogy ezen leragadj.  Azért kapott 4 csillagot, mert szerintem túlzás azt állítani, hogy „izgalmas csavarokkal és fordulatokkal van tele„, mint ahogy a könyv ajánlója fogalmaz.

Benne van a hétköznapi rohanás, ami manapság már a karácsony körülötti időszakba is beférkőzött. A munkahelyi gondok, a stressz, vagyis az, hogy az élet állandó problémamegoldás. Ugyanakkor a sok rossz között, azért mindig történik valami jó is, és ha nem csak úgy járunk az utcán, hanem körülnézünk, meglátjuk a szép dolgokat, a történeteket az épületek között, melyek reményt adhatnak.

A könyv tanulsága számomra, hogy addig kell keresnünk a helyünket ebben a világban, amíg egy hely iránt ilyen csodálattal nem tudunk lenni, és akkor elmondhatjuk, hogy megérkeztünk.


Kiadó: Tericum
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Tamás Dénes

Mindenki szereti a karácsonyt. Így van vele Isla Winters is. Húgával, aki egy tragikus kimenetelű baleset után tolószékbe kényszerült, Notting Hillben élnek, London izgalmas, ezerarcú városrészében, ahol a nagy sikerű film, a Sztárom a párom is játszódik. És hol másutt lenne pompásabb a karácsonyi időszak, mint itt? A városrész ünnepi fényekbe öltözik, és pazar partik helyszíne lesz. Csakhogy Isla ezúttal nem tudja igazán élvezni kedvenc ünnepét, annyi gond, teher és intéznivaló nehezedik a vállára. Épp a cége karácsonyi partiját szervezné, amikor Londonba érkezik a vállalat új vezérigazgatója, és mindent a feje tetejére állít. Nem elég, hogy jóképű és frissen elvált, de a két kislányát is magával hozza Londonba, majd befogja Islát új projektjébe, ami mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatja.
Mandy Baggot szívet melengető regénye tele van izgalmas csavarokkal és fordulatokkal, váratlan és mulatságos helyzetekkel. A szereplők szinte életre kelnek a könyv oldalain, és az olvasó már-már a történet részesének érezheti magát.

 

Tags: 2018, 4 csillag, egy karácsonyi csók, mandy baggot, romantikus regény, tericum kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + három =

0 shares

Archívum

Címkék