NICHOLAS SPARKS – Tűzlovag

Nem kőrözi le a híresebb Nicholas Sparks regényeket, de azért jól esett a lelkemnek. Tipikus az a történet, aminél tudod nagyjából előre, hogy mi is fog történni, legalábbis nagyon szurkolsz érte, és a végén kiderül, hogy valóban minden jóra fordul, és ez jóleső érzés ezeken a hűvös, téli napokon. Bekuckózol, magadhoz veszed és felmelenget.

Észak-Karolinában egy kis városkában játszódik a történet, ahová két fiatal szingli keveredik. Az egyik önkéntes tűzoltó, aki nem tudja, vagy nem akarja tudni, mi a félelem. A másik egy egyedülállóvá vált édesanya, aki a gyermeke javulásáért feláldozná az egész életét. Mindketten bátrak, erősek, mert nincs más választásuk, mert történt valami visszafordíthatatlan a múltjukban. Egy váratlan baleset kapcsán összetalálkoznak, és hamarosan kiderül, hogy több közös van bennük, mint gondolták. Azonban újabb váratlan akadályok merülnek fel. Vajon túl tudnak lépni rajta, hogy végre valami új boldogság költözhessen a szívükbe?

Az egész könnyen olvasható volt, de azért semmi különös. Időnként váratlan fordulatok is előbukkantak, de a legtöbbre számítottam. A gyermek esete nagyon egyedivé teszi mégis a történetet. Szépen áramlik, Nicholas Sparks-i stílusban, csak úgy faltam a lapokat, hogy kiderüljön, mi is lesz a vége, dráma vagy „happy end”, hiszen az írótól mind a kettő kitelik. Mindhárom főszereplő, Taylor, Denise és a gyermek is szerethető személyiségek, közel kerültek hozzám, és azonosulni tudtam a felnőttek szerepével is. Hiszen kit ne ért volna egy dráma, egy fájdalom, vagy egy csalódás az élete során. Összeségében szerettem.


Kiadó: General Press Kiadó
Kiadás éve: 2019
Kiadás helye: Budapest
Oldalak száma: 260 oldal
Fordította: Somló Ágnes

Eden, ​az észak-karolinai városka sorsdöntő színhely két ember életében. Taylor McAden, a helybéli önkéntes tűzoltó habozás nélkül kockáztat, mindig ő az első, aki a lángok közé veti magát, ha meg kell menteni valakit. Nem törődik saját biztonságával, kihívóan szembenéz a halállal, amióta csak ismerik. Csupán egyetlen dologban nem mer kockáztatni: a szerelemben. Nem akad asszony, aki közel férkőzhetne a szívéhez. Denise, a magányos fiatalasszony a könnyebb megélhetés reményében Atlantából költözik délre, a nagyszüleitől örökölt házba, ahol zavartalanul nevelheti, taníthatja beteg kisfiát. A két szomorú, magányos fiatal egy autóbaleset riasztó következményeinek köszönheti a találkozást, amelyből akaratuk ellenére szerelem fejlődik. Taylor hiába küzd érzései ellen, nem futamodhat meg élete legnagyobb bátorságot és elszántságot követelő lépése elől: számot kell vetnie a múlt nyomasztó emlékeivel, hogy ne riadjon meg egy közösen élhető jövő lehetőségétől. Újabb regényében – két nehéz sorsú hősének árnyalt lélekrajzával – a szerző ismét kitűnő történetmesélőnek bizonyul.

Tags: general press kiadó, nicholas sparks, romantikus, romantikus regény, sors, tűzlovag, tűzoltó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tíz =

0 shares

Archívum

Címkék