Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2019. – Könyvajánló

Április 25-én nyitja kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A Könyvfesztivál egy 1994 óta évente megrendezett kulturális rendezvény; a magyar nyelvű könyvkiadás és könyvpiac egyik legfontosabb szakmai fóruma. Ebben az évben 24 ország képviselteti magát, a három és fél nap alatt közel 850 vendég – művészek, írók, tudósok – részvételével. 145 kiállító várja a közönséget színes könyvkínálattal, valamint író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal – összesen csaknem 400 eseménnyel – a Millenárison.
Az eseményre rendszeresen külföldi vendégeket is hívnak, a magyar szerzők mellett. A Budapest-nagydíjat az évenként megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében a világ legrangosabb írói, költői közül kikerülő díszvendég veheti át. Az idei díszvendég-író a napjaink északi irodalmának nemzetközileg elismert norvég alkotója, Karl Ove Knausgård.
A rendezvényen a irodalmi estek, könyvbemutatók, konferenciák, szakmai viták mellett a látogatóknak lehetőségük van a külföldi és hazai írókkal való személyes találkozásra, illetve a gyermekek számára játszóház, meseprogramok, játékok, kreatív foglalkoztatás, felolvasás, bábelőadás, gyermekversek és zenei programok is elérhetőek.

További információkat a Fesztivál honlapján és a Facebook oldalán találhattok. A programokból ITT, a dedikálásokból pedig ITT szemezgethettek.

Hosszú, vágyódással teli évek után idén végre én is kilátogatok a Fesztiválra. Készítettem is egy listát a könyvekről, melyeket nagyon szeretnék a rendezvényen beszerezni.
Íme: (kattintsatok a képekre!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: 2019, 21.század kiadó, ahmed szadavi, alex dahl, alma mahler, animus kiadó kft, athenaeum kiadó, az eastwicki boszorkányok, az egyszerű élet művészete, bár igaz lenne, bölcsőrablók, bryn greenwood, budapesti nemzetközi könyvfesztivál, caroline bernard, csudamíves, drága kis szívem, dream válogatás, fiú a küszöbön, frankenstein bagdadban, fumax kiadó, gabo kiadó, gabriel tallent, halj meg kétszer, j.p.delaney, jan stocklassa, játssz velem!, jessica townsend, kevin kwan, kőgazdagok problémái, kolibri gyermekkönyvkiado kft, könyvmolyképző kiadó, kossuth kiadó zrt, lettero kiadó, marybeth mayhew whalen, minden csúf és csodálatos dolog, morrigan crow baljós öröksége, sehonnai, sharon bolton, shunmyo masuno, stieg larsson titkos iratai, tommy orange, victor lavalle

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + tizenhárom =

0 shares

Archívum

Címkék