Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2019. – Könyvajánló

Április 25-én nyitja kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A Könyvfesztivál egy 1994 óta évente megrendezett kulturális rendezvény; a magyar nyelvű könyvkiadás és könyvpiac egyik legfontosabb szakmai fóruma. Ebben az évben 24 ország képviselteti magát, a három és fél nap alatt közel 850 vendég – művészek, írók, tudósok – részvételével. 145 kiállító várja a közönséget színes könyvkínálattal, valamint író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal – összesen csaknem 400 eseménnyel – a Millenárison.
Az eseményre rendszeresen külföldi vendégeket is hívnak, a magyar szerzők mellett. A Budapest-nagydíjat az évenként megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében a világ legrangosabb írói, költői közül kikerülő díszvendég veheti át. Az idei díszvendég-író a napjaink északi irodalmának nemzetközileg elismert norvég alkotója, Karl Ove Knausgård.
A rendezvényen a irodalmi estek, könyvbemutatók, konferenciák, szakmai viták mellett a látogatóknak lehetőségük van a külföldi és hazai írókkal való személyes találkozásra, illetve a gyermekek számára játszóház, meseprogramok, játékok, kreatív foglalkoztatás, felolvasás, bábelőadás, gyermekversek és zenei programok is elérhetőek.

További információkat a Fesztivál honlapján és a Facebook oldalán találhattok. A programokból ITT, a dedikálásokból pedig ITT szemezgethettek.

Hosszú, vágyódással teli évek után idén végre én is kilátogatok a Fesztiválra. Készítettem is egy listát a könyvekről, melyeket nagyon szeretnék a rendezvényen beszerezni.
Íme: (kattintsatok a képekre!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 9 =

0 shares

Archívum

Címkék