Nagy Nyári Könyvajánló

Cecelia Ahern: Lantmadár

Várható megjelenés: 2018. 06. 01.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Oldalak száma: 400 oldal

Laura a nagyvilágtól elzárva él Írország délnyugati részén, a hegyek közt, harmóniában a természettel. Egy nyári napon azonban összetalálkozik az erdőben Solomonnal, és élete egy csapásra megváltozik. A sármos férfi egy dokumentumfilmes forgatócsoport tagja. A háromfős kis csapat éppen következő filmjéhez keres témát, Laura pedig egyből felkelti az érdeklődésüket. A lány ugyanis lenyűgöző képességgel rendelkezik: úgy tudja utánozni a hangokat, mint senki más – senki, csak az ausztrál lantmadár.
Laura egy új élet reményében a stábbal tart Dublinba, ahol nem csupán a nagyváros zajos nyüzsgése robban be a mindennapjaiba egyik pillanatról a másikra, de a 21. század is, a közösségi média, a tévé és a tehetségkutató műsorok pozitívumaival és árnyoldalaival egyaránt.
Cecelia Ahern legújabb regénye elgondolkodtató, szívmelengető szerelmi történet a mindenkiben ott lakozó szabadságvágyról és a világ zaja mögött megbúvó a csendről.

Margaret Atwood: A vak bérgyilkos

Várható megjelenés: 2018. 06. 01.

Kiadó: Jelenkor Kiadó Kft.

Családi titok, testvérféltékenység, politikai fondorlat és társadalmi feszültség, megannyi ígéret és árulás, veszteség és fájdalom, emlékezés és sóvárgás kavarog Margaret Atwood Booker-díjas regényében. 1945-ben Laura Chase titokzatos körülmények között hal meg. Baleset vagy öngyilkosság? – találgatják a azóta is. Évekkel később nővére, az élete alkonyán járó Iris Chase Griffen által ismerjük meg gyerekkorukat, a család drámai veszteségeit és a Laurának tulajdonított regényt, a posztumusz kiadott és rejtélyes remekműként ünnepelt A vak bérgyilkost. Margaret Atwood a tőle megszokott bravúros stílusban szövi össze a különböző történetszálakat, hogy újra elvarázsoljon minket.

Rhiannon Navine: Egyetlen gyermek

Várható megjelenés: 2018. 06. 04.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 352 oldal

Aki kedveli Jodi Picoult írásait, annak felejthetetlen élményt nyújt ez a káprázatos bemutatkozó regény, amely egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt -, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin.

Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok

Várható megjelenés: 2018. 06. 08.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Oldalak száma: 472 oldal

Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Szingli Pasija lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!

Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.

Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.

Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak – és nekem is.

Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.

Egy nem mindennapi szerelem története.
Kövesd, ha a lelked egy kis kényeztetésre vágyik!

Mo Hayder: A bábu - Öleld magadhoz a rettegést!

Várható megjelenés: 2018. 06. 08.

Kiadó: Lettero Kiadó
Oldalak száma: 416 oldal

Valami nincs rendben a Beechway kórház pszichiátria osztályán. Az egyik páciens megcsonkítja magát, a másik öngyilkos lesz – mindkettő váratlan áramkimaradáskor történik. A figyelőkamerák semmit sem rögzítenek. A betegek azt suttogják, visszatért Maude, a gonosz szellem. Kétségbeesett tettekbe terrorizálja őket, éjjelente átkokat lehel a fülükbe. A kórház dolgozói nem hisznek a természetfeletti erőkben. De a páciensek határozottan állítják, hogy áramkimaradáskor mindig valami furcsát észlelnek. Aztán megtalálják azt a különleges rajzot, amelyet az öngyilkos beteg hagyott hátra. Egy alakot ábrázol, aki feltűnően hasonlít a nemrégiben gyógyultnak nyilvánított és elbocsátott Isaac Handelhez.

Ilyen egyszerű lenne megoldás? Dehogy! A pokoli cselszövés éppen csak elkezdődött.

,,Első osztályú borzongás” Guardian
,,A frászt hozza rád” Elle
,,Végig fogod rettegni” The Times

Mo Hayder angol írónő a torokszorító, hátborzongató thrillerek mestere. Feszes ritmusú, vérfagyasztó regényeit a világban szinte mindenhol kiadják. Művei azoknak valók, akik szeretik a tökéletesen megszerkesztett, sosem egyértelmű szituációval indító krimiket. Könnyedén vezetnek bárkit az orránál fogva, és mindegyikre igaz a Booklist értékelése: ,,Jóval tovább veled marad, mint az utolsó lapozás.”

Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Várható megjelenés: 2018. 06. 08.

Kiadó: Bookline Könyvek
Oldalak száma: 208 oldal

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség.

Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből – a jövőnek.

A kötetben szerepel többek között Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia és Polgár Judit.

Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Várható megjelenés: 2018. 06. 12.

Kiadó: Pyrus Kiadó

Mit kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt?

Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse.

Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy másik világba, ahol álmában járt már egyszer. Méghozzá Daviddel. Innentől kezdve egy újabb kaland veszi kezdetét. Vajon Liv és David újra egymásra találnak? Vajon a hazugságok és a titkok megváltoztatják az érzéseiket?

A nagy sikerű Álmodtam már rólad című regény folytatása megérkezett! Tomor Anita, a Helló újra, kedves exem! és a Nyolc éjszaka szerzője újra elkalauzol minket Kambodzsába, és egy olyan világba, ahol bármi megtörténhet.
Meglepetésekkel teli, szenzációsan jól felépített történetet kapunk, oly sok izgalommal, szerelemmel és szenvedéllyel fűszerezve, amely egész egyszerűen lebilincseli az olvasót.
Ez a könyv garantáltan rabul ejt!

John Marrs: The One - A tökéletes pár

Várható megjelenés: 2018. 06. 12.

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 416 oldal

Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Csak gyorsan mintát vesz az ember a szájából, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek millió találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…
Az Egyesült Királyságban szájhagyomány útján híressé vált The One című lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legegyszerűbb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.

Julie Cohen: Együtt

Várható megjelenés: június közepe

Kiadó: GABO
Oldalak száma: 412 oldal
Fordította: Szabó Luca

Meglepő szerelmi történet egy pusztító titokkal a múltban

Robbie és Emily évtizedeken óta együtt élnek. Mára ízületeik berozsdásodtak, és a látásuk sem a régi – de szerelmük az évek során mit sem veszített erejéből.

Egy átlagosnak tűnő reggelen Robbie, mint mindig, a felesége, Emily mellett ébred. Felkel, felöltözik, kávét főz, megeteti a kutyáit, ahogy bármikor máskor is tenné. De aztán egy levelet hagy Emily éjjeliszekrényén, és egyetlen tettével összetöri a szívét.

Miközben visszafelé haladunk az időben egészen 1962-ig, Robbie cselekedetei egyre érthetőbbé válnak, ahogy megismerjük a pár történetét, akik szörnyű titkor rejtegetnek, és bármit megtennének, hogy sose derüljön ki.

Julie Cohen Maine nyugati hegyeiben nőtt fel. Házuk nem volt messze a könyvtártól, és Julie sok-sok órát sétált a kettő között könyvvel a kezében. Angol irodalmat tanult a Brownon és Cambridge-ben. Kreatív írást tanít, könyveit tizenöt nyelvre fordították le és milliós példányszámban keltek el. Berkshire-ben él (Egyesült Királyság) férjével, fiával és egy kétes eredetű terrierrel.

Kathryn Croft: Csendes ​hazugságok

Várható megjelenés: 2018. 06. 18.

Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalak száma: 300 oldal

„A férje nem lett öngyilkos.”

Öt évbe telt, amire rendbe hozta az életét. Öt szó romba dönti.
Mia Hamilton tökéletes életet élt egyetemi tanár férjével, Zach-kel és kétéves lányukkal. Minden megváltozott, amikor Zach öngyilkosságot követett el azon az éjszakán, amelyen egyik tanítványának nyoma veszett.
Öt évvel később felbukkan egy idegen nő, és közli Miával, hogy a férje nem ölte meg magát. Alison olyan ösvényekre vezeti az asszonyt a férfi múltjában, hogy Mia már kezdi azt hinni, nem ismerte a saját férjét. A leleplezett titkok egyre sötétebbek lesznek, és fölmerül benne a kérdés: Vajon miért segít neki Alison ilyen buzgón?
Aztán megdöbbentő helyen tűnik fel a rejtély egy mozaikja, és Miának el kell döntenie, megbolondult-e, vagy veszélyben van az élete.
Letehetetlen pszichológiai thriller megszállottságról és eltemetett titkokról
A lány, akinek nincs múltja bestseller szerzőjétől.

Lisa Jewell: A ​férfi titka

Várható megjelenés: 2018. 06. 25.

Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalak száma: 450 oldal

Mindenkinek vannak titkai. Mi történik, ha nem emlékszel a titkaidra?

„- Mióta ül idekint?
– Tegnap érkeztem.
– Honnan jött?
– Fogalmam sincs.”

Lily
csak három hete ment férjhez. Egyik este a párja nem tér haza a munkából,
s a fiatal nő szorult helyzetbe kerül egy idegen országban, ahol nem ismer senkit.

Alice
idegen férfit talál a háza előtti tengerparton, a zuhogó esőben. Nincs neve, se kabátja, és fogalma sincs róla, mit keres ott. A nő a józanész dacára behívja az otthonába.

De ki ez a férfi, és hogy bízhat meg Alice egy olyan emberben, aki elvesztette az emlékezetét?

Két asszony, húsz esztendős titkok és egy férfi, aki nem emlékszik a múltjára.

Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Várható megjelenés: 2018. 06. 29.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 416 oldal

„Egy meglepően bájos és szenvedélyes románc.” – Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző

„Egy utánozhatatlan szerelmi történet.” – Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.

Louise Jensen: A béranya

Várható megjelenés: 2018. 07. 09.

Kiadó: Művelt Nép Könyvkiadó
Oldalak száma: 400 oldal

„Ismered azt az érzést? Amikor olyan nagyon akarsz valamit, hogy ölni tudnál érte? Vigyázz, mit kívánsz!

Kat és a férje, Nick mindent megpróbált, hogy gyermekük legyen, de kezdik elveszíteni a reményt. Aztán egy véletlen találkozás Kate gyermekkori barátnőjével, Lisával utolsó esélyt kínál a számukra, hogy beteljesülhessen az álmuk.
Kat és Lisa közös múltja azonban sötét titkokat rejt.
Amikor veszélyes repedések kezdenek megjelenni Kate tökéletes jövőképén, az asszony rádöbben, hogy a családja megmentése érdekében szembe kell néznie múltbeli félelmével.

Letehetetlen pszichológiai thriller A nővér és Az ajándék bestseller szerzőjétől, amely azt a kérdést veti fel, hogy milyen messzire megyünk el a tökéletes család megteremtéséért.

Tags: 50 elszánt magyar nő, a bábu-öleld magadhoz a rettegést, a béranya, a férfi titka, a szerelem egyenlete, a vak bérgyilkos, alessandra torre, álomgyár kiadó, athenaeum kiadó, bookline könyvek, cecelia ahern, csendes hazugságok, egyetlen gyermek, együtt, fodor marcsi, gabo kiadó, helen hoang, hollywoodi mocsok, jelenkor kiadó, john marrs, julie cohen, kathryn croft, könyvmolyképző kiadó, lantmadár, lettero kiadó, lisa jewell, louise jensen, margaret atwood, maxim könyvkiadó, még mindig rólad álmodom, mo hayder, művelt nép könyvkiadó, neset adrienn, nyári könyvajánló, pyrus kiadó, rhiannon navine, the one-a tökéletes pár, tomor anita

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − egy =

0 shares

Archívum

Címkék