TERESA DRISCOLL: Jóbarát

Nekem ez nagyon messze van a pszichológiai thrillertől. Ráadásul túl sokat mond a könyv azzal, hogy a borítón ott van ez a fél mondat: „Azt hitte, bízhat benne….” Sajnos ettől már az elején tudtam, hogy kiről is van szó.

Sophie újdonsult barátnőjére bízta kisfiát Bent. Épp a vonaton ül, mikor egyszer csak kap egy telefonhívást, melyben közlik vele, hogy gyermekét baleset érte. Sophie-nak szülés utáni depressziója  volt, ráadásul békés kisvárosukban nemrég gyilkosság történt, ezért nem meglepő, hogy sokkot kap a hír hallatán. Korábban is voltak gyanúi, furcsa esetek, pletykák barátnőjéről Emmáról, de azt hitte megbízhat benne. Eközben Emmát a pénz, szörnyűségekre veszi rá, és olyan titkok kerülnek felszínre vele kapcsolatban, amelyek örökre megváltoztatják az egész család életét.

Kezdem azt hinni, én lettem már túl kritikus. Számomra ez egyáltalán nem volt izgalmas. Igazán azt sem tudom megfogni, hogy tulajdonképpen, mi volt a mondanivalója a műnek. Több témába is belekapott, mint például a szülés utáni depresszió, házasság, hűség vagy hűtlenség, munkahelyi stressz, családi élet, nevelés, barátság, bizalom, de egyiket sem fejtette ki igazán. Bármikor abba tudtam hagyni az olvasását, mert pusztán a gyanú, illetve egy-két furcsa dolog felmerülése a könyvben, nem sarkallt arra, hogy tovább olvassam. Valahogy a szereplők, illetve a gyerek karaktere sem volt számomra szimpatikus, így nem tudtam átérezni az eset súlyát, pedig egy gyermek életéről volt szó, mégsem tudtam sajnálni.

Ugyanakkor igazán a mai kor emberének íródott. Oda jutottunk, hogy ebben a kaotikus világban próbálunk eligazodni, miközben döntéseket kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy kiben bízhatunk. A bizalom nehéz kérdés, ha folyton csalódunk, mégis vágyunk rá, hogy valaki hűséges legyen hozzánk, és elfogadjon minket minden titkunkkal együtt.

A könyvet ezen a linken elérhetitek.


Kiadó: XXI. század
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2019
Fordította: Sziklai István

Vérfagyasztó pszichológiai thriller a Rajtad a szemem című bestseller szerzőjétől.
Sophie vonaton ül a férjével, messze otthonától és négyéves kisfiától, Bentől. Rémisztő telefonhívást kap. Tragikus baleset történt, két kisfiú kórházba került. Az egyikük Ben.
Sophie Emmát kérte meg, hogy távollétében vigyázzon a kisfiára. A két nő nemrég ismerkedett meg egymással. Annak ellenére, hogy a faluban rosszindulatú pletykák keringtek Emmáról, Sophie őszinte volt hozzá, és megbízott benne. Most, hogy értesült a tragédiáról, attól fél, szörnyű hibát követett el, amivel az egész családját veszélybe sodorta.
Fogytán az idő. Sophie retteg, hogy nem tud segíteni a gyermekén. Még órákba telik, míg hazaér. Lassan kiderül az igazság, az élete pedig örökre megváltozik.
„Egy ponton felkiáltottam olvasás közben, hogy: NEEEEE!”
„Igazi érzelmi hullámvasút.”

Fotó forrása: 21. század kiadó

Tags: 2019, 21.század kiadó, 3 csillag, jóbarát, pszichológiai thriller, teresa driscoll, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − kettő =

0 shares

Archívum

Címkék