Havi összefoglaló – Szeptember

Íme a szeptemberünk 🙂

ELLA MAISE: Hozzád ​megyek Jack Hawthorne

Miről szól:
A történet szerint Jack mindenféle előzetes ismertség nélkül megkéri Rose kezét, aki nem kevés győzködés után, de belemegy a házasságba. Persze nem ilyen egyszerű a sztori, mert tulajdonképpen egy üzletről van szó kettejük között, amivel Rose sokkal többet nyer. Így már az elbeszélés elejétől sejthető, hogy valami mögöttes szándék is megbújik Jack cselekedetei mögött.

Dalma véleménye:
Lényegében pontosan azt kaptam a történettől, amit vártam. Egy aranyos, szeretnivaló való sztorit, mely nincsen túlbonyolítva. Persze volt egy-két fordulat az elég egyértelműnek ígérkező végjáték felé vezető úton, de egy percig sem aggódtam a befejezést illetően.

BASA KATALIN: A névtelen királynő

Miről szól:
A főszereplő egy fiatal lány, Lona, akit keresztanyja nevel fel, és aki hamar rájön, milyen sok különleges képessége van. Például belelát az emberek, az állatok és egyéb lények lelkébe, majd azonnal rájön az igazi nevükre is. Ha pedig a nevükön szólítja őket, akkor nem tehetnek mást, mint feltételen engedelmességgel tartoznak neki.

Hajnal véleménye:
Nagyon szeretem a népmeséket, és a népmesei elemekből inspirált regényeket, ezért nem volt kérdés számomra, hogy elolvasom Basa Katalin: A névtelen királynő című könyvét.
A történet valahol elég rendhagyó és mégis különleges, népmesei figurák a mai Budapesten keverednek kalandokban, így a régi és az új mosódik össze ebben a kortárs urban fantasyban.

BETH O’LEARY – Otthoncsere

Miről szól:
Leena és Eileen nagyi egy kis időre házat cserélnek, ki kényszerből, ki kalandvágyból indul neki ennek a váratlan és meghökkentő változásnak. Leena-nak London után a falusi élettel kell szembenéznie, még Eileen a társkeresők oldalára látogat. Egyiküknek sem mennek simán a dolgok. Leenának az édesanyjával kellene helyretennie a kapcsolatát, miután húga Carla ideje korán meghalt rákban, és még a nagyanyja összes projektjét is át kell vennie a kisvárosban. Eileen a londoni közlekedésbe és pörgésbe próbál belesimulni és felvenni a ritmust, miközben hozza a maga formáját, olyat lát meg a lakóházban és a lakókban, amit csak egy falusi szakavatott szem tudna észrevenni, ráadásul az öreg urak Londonban is oda vannak érte. Hogy mindebből, mi sül ki, azt olvassátok el, megéri.

Emese véleménye:
Látszólag úgy tűnik, hogy ez csupán egy könnyed, szirupos történet, de minél többet olvasol, annál inkább meglátod, hogy ez a könyv bizony sokkal mélyebb témákat is rejteget majd számodra. Imádtam minden szereplőjével együtt, inspirált, elgondolkodtatott és ösztönzött.

JOANNA GOODMAN: Cressida ​titkai

Miről szól:
A Cressida titkai középpontjában Kersti keresi a választ a középiskolai legjobb barátnője, Cressida 20évvel ezelőtti szörnyű balesetének részleteire. Miért pont most? Ennyi idő elteltével? Ugyan Kersti kap egy levelet, melyben eddig számára ismeretlen információk vannak a szerencsétlenségről, de főként  figyelemelterelésnek szánja a nyomozását. Kersti és férje a gyermekáldás elmaradásával küzd, mely egyre inkább felőrli a kapcsolatukat és a lelküket egyaránt.

Dalma véleménye:
Az Elveszett lelkek otthona után azt hiszem túl magas elvárásokkal vettem a kezembe ezt a könyvet. Az a hangulat a végletekig kidolgozott cselekménnyel, szereplőkkel, mely az előző művet jellemezte, rettentően hiányzott nekem ebből a regényből. Helyette egy nyomozós történetet kaptam, átszőve két fontos témával is, amik viszont elég felületesen lettek kidolgozva.

PHILIPPA GREGORY: A füvesasszony

Miről szól:
Összességében nem volt rossz könyv, de nem szerepel nálam a toplistán, azért a folytatást szeretném elolvasni, mert kíváncsi vagyok, hogy alakul Alinor élete. Emellett biztos vagyok abban is, hogy az írónő rajongói nagyon fogják szeretni ezt a könyvet is, hiszen tökéletes olvasmány bebújós őszi napokra.

Hajnal véleménye:
A történelmi romantikus regények nagyasszonya, Philippa Gregory ezúttal a Brit-szigetek egy zord, kegyetlen szépségű tájára, a Sealsea-szigetekre kalauzol el minket új regényében, A füvesasszonyban. Itt él a két gyermekét egyedül nevelő Alinor Reekie, aki édesanyjától örökölt tudásával gyógyítja a helyieket és világra segíti az újszülötteket.

KATIE FFORD: Tavaszi zsongás

Miről szól: 
Gilly a válása után foggal, körömmel ragaszkodik családi házához, mindent megtesz azért, hogy megtartson belőle, amennyit csak tud. A nem használt szobákat kiadja, panziót üzemeltet, amibe bele adja szívét-lelkét. A legfontosabb számára a vendégek boldogsága, vagy a saját boldogságáért csinálja? A fia szerint már nem kéne ennyit dolgoznia, de ebben a gondolatmenetében látszólag csak az önzés vezérli. Egyedül a lánya az, aki az édesanyja érdekét nézi, emiatt kialakul egy kis feszültség a családban, ahogy az lenni szokott. Közben Gilly és lánya Helena szerelmi élete is felpezsdül.

Emese véleménye:
Üdítő kis történet, a romantikus vonal ellenére a realitás talaján maradva. Bár Tavaszi zsongás a cím, kiválóan illik a nyári nyaralós, lazulós időszakhoz is.

SZERB ANTAL: A Pendragon legenda

Miről szól:
A regény főszereplője Bátky János, egy Angliában élő magyar fiatalember, aki Szerb Antal önmagáról rajzolt paródiája. Bátky egy estélyen ismerkedik meg  Earl of Gwynedd-el, aki annyira szimpatikusnak találja, hogy meghívja a llanwygani családi kastélyába. És ezzel el is kezdődik a klasszikus bűnügyi regény, helyszínként kapunk egy régi kastélyt, ahol főhősünk megismerkedik az earl bájos unokahúgával, így az izgalmak közepette csipetnyi romantikáról is olvashatunk.

Hajnal véleménye:
Szóval kalandokban és izgalmakban nem szűkölködik a regény, ráadásul az egész történetet hátborzongató kísértetlegenda lengi körbe. Mindez a klasszikus múlt századi angol díszletek között. A regény vége számomra elég meglepő és misztikus volt, de ha a paródia jellegét nézzük, akkor talán inkább fricskának mondható.

 

Tags: a füvesasszony, a névtelen királynő, a pendragon legenda, basa katalin, beth o'leary, cressida titkai, ella maise, havi összefoglaló, hozzád megyek jack hawthorne, joanna goodman, katie fford, otthoncsere, philippa gregory, szerb antal, tavaszi zsongás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 10 =

0 shares

Archívum

Címkék