DONATO CARISSI: Az árnyak mestere

Kevés benyomást gyakorolt rám ez a vallási rituálékkal bővelkedő véres krimi, de nem volt rossz. Szeretem a könnyen, gyorsan olvasható, nyomozós történeteket, amik elég izgalmasak ahhoz, hogy ne tegyem le a könyvet, és pár nap alatt ki olvassam őket.

Ez egy sorozat 3. része, amelyben „A lelkek ítélőszéke” és „A sötétség vadásza” után Marcus és segítője, a nyomfotós Sandra Vega ismét összefognak, hogy megtalálják a gonoszt és helyre állítsák a rendet. A káoszt a napokig tartó esőzés és vihar okozza, majd egy villámcsapás, ami miatt 24 óráig áram nélkül marad a város. Vajon a rend őrei képesek a káoszt uralni, vagy elhatalmasodik felettük? Mindeközben egy évekig a templomban őrzött gyilkos pontos tervet eszel ki, megszökik, és számos gyilkosságot hagy maga mögött, Marcus és Sandra a nyomába erednek.

Gondolj bele, mi lenne veled, ha 24 óráig nem lenne áram, se sütő, se mikró, se fény, se kütyük, se tv, se rádió, vagyis teljesen el lennél zárva a világtól. Közben vihar dúlna, ami miatt szinte teljes sötétségbe borul a város. Bezárkózol és gyertyát keresel, miközben a bűnösök, bűnözők felélednek, ki akarják használni a káoszt, be akarnak törni, elég félelmetes vízió. A vallási rituálék pedig szintén durvák, kegyetlenek, véresek, kínzással és erőszakkal vannak tele. Ez mind már elég egy jó kis krimihez.

A szereplők közül sem tudod, hogy kiben bízhatsz meg, teljesen összezavar olvasás közben a szerző, igazán egyik sem kerül közel hozzád, így mindenkit gyanúsítottnak vélsz. Mindig a legártatlanabbra kell gondolni, ezt már megtanultuk krimi olvasás közben, na, de erre szerintem senki nem számított.

Őszintén szólva a legvégén derül csak ki a teljes igazság, de ez a befejezés nekem egyáltalán nem tetszett, túl képtelenre sikeredett, és kicsit olyan lezáratlan is. Nem deríti ki senki az igazságot, és csak úgy felszívódnak a bűnösök, vagy mi is történik a végén? Na, ne már.


Kiadó: General Press
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2020
Oldalak száma: 302 oldal
Fordította: Kajsza Krisztina

Öt ​évszázad után az árnyak visszatérnek, hogy uralmuk alá hajtsák Rómát…
Róma, 1521: X. Leó pápa rendelkezik arról, hogy Róma városát soha nem szabad teljes sötétségben hagyni. A pápa utasítást ad, miszerint az utak, a templomok és az épületek mindig legyenek kivilágítva éjszaka.
Róma, 2015. február: Napokig tartó, rendkívüli esőzés sújtja a fővárost. Amikor az egyik villamoserőművet villámcsapás éri, a hatóságok az üzemzavar elhárításának idejére huszonnégy órás áramszünetet rendelnek el. Róma utcáit egy groteszk karnevál forgataga lepi el, a kezdeti önfeledtséget azonban egyhamar pánik váltja fel – a városban egy ismeretlen kór terjed megállíthatatlanul.
Egy gyilkos elszabadult, és egyedül Marcus találhatja meg, aki azzal a különleges képességgel bír, hogy olyan nyomokat, rendellenességeket vesz észre a bűncselekmények helyszínén, amelyeket más nem lát meg. A legnagyobb rendellenesség azonban több szempontból is nyugtalanítja. Nemcsak a tettest kell ugyanis megtalálnia, hanem a választ is arra a kérdésre, hogyan kerültek a személyes dolgai az áldozatok mellé…
A lelkek ítélőszéke és A sötétség vadásza után Marcus és segítője, a nyomfotós Sandra Vega ismét összefognak, hogy örökre visszaűzzék az árnyakat oda, ahová tartoznak: a sötétségbe.

 

Tags: az árnyak mestere, Donato Carissi, general press kiadó, sorozat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 4 =

0 shares

Archívum

Címkék