5+1 könyv lélekmelengetőnek -2.

Közel egy hete jelentkeztünk 5+1 könyv lélekmelengetőnek sorozatunk első részével. Célunk, hogy ebben az időszakban olyan műveket ajánljunk Nektek, amik kicsit talán elvonják a figyelmeteket, amik könnyű olvasmányok vagy egész egyszerűen beszippantanak.

Graham Moore: Az ​éjszaka fénye

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Orosz Anna

A véleményünket ITT elérhetitek a könyvről!

1888, ​New York. Ugyan az utcákat még gázlámpák világítják meg haloványan az éjszakában, de az elektromos fény csodája már megszületőben van. Hatalmas vagyon ütheti annak a markát, aki elsőként fog egész városokat fényárba borítani, a verseny pedig igencsak kiélezett. Paul Cravath, a Columbia Egyetemen frissen végzett, tapasztalatlan ügyvéd váratlanul kerül e csatározások kellős közepébe: George Westinghouse bízza meg egy megnyerhetetlen üggyel. Westinghouse Thomas Edisonnal áll perben, a tét egymilliárd dollár, a kérdés pedig, hogy ki találta fel az izzólámpát, és kinek áll jogában az egész országot meghódítani vele?

Az ügynek köszönhetően Paul betekintést nyer a társadalom legfelsőbb rétegébe – a rongyrázós partikba, a Gramercy Park nemesi villáiba és a zárt ajtók mögött történő sötét üzelmekbe. Edison ravasz és veszélyes ellenfél, saját kémhálózatot működtet, a zsebében vannak az újságok és maga J. P. Morgan támogatja. Ezzel szemben Westinghouse-nak szinte semmije sincs a meggyőződésén kívül: Paullal együtt egy Nikola Tesla nevű szerb tudóstól várják a csodát, aki a nyelvet meglehetősen rosszul beszéli és társaságban furcsán viselkedik. Ahogy a fiatal ügyvéd egyre jobban beleássa magát az ügybe és egyre nagyobb kockázatot vállal, rádöbben, hogy minden érintettnek megvannak a saját kis játszmái, és senki sem az, aminek látszik. Ez pedig különösen nagy veszélyeket eredményezhet az egész országra nézve.

Graham Moore, a Kódjátszma Oscar-díjas forgatókönyvírójának történelmi regénye megtörtént eseményeken alapszik, és sokszor a leghajmeresztőbb jeleneteiben sincs egy szemernyi fikció sem. Az éjszaka fénye nem véletlenül lett hatalmas bestseller: nemcsak a nagy áramháború legfontosabb momentumait mutatja be letehetetlen stílusban, de döbbenetes képet fest egy olyan Amerika létrejöttéről, ami mindmáig ereje teljében létezik.

Palotás Petra: Szárnyaszegett ​pillangók (Szárnyaszegett pillangók 1.)

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 296 oldal

A véleményünket ITT elérhetitek a könyvről!

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.

Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.

Palotás Petra: Szárnyaszegett ​pillangók 2. (Szárnyaszegett pillangók 2.)

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 294 oldal

A véleményünket ITT elérhetitek a könyvről!

A ​Szárnyaszegett pillangók első részében, az izgalmas bangkoki kalandban megismert Laura a harmincas évei elején járó svéd fotóslány. Thaiföldi küldetéséből hazatérve Stockholmba visszacsöppen korábbi életének mindennapjaiba.
Egy decemberi délutánon azonban, a szokásos skandináv teaszertartásuk közepette, szeretett szomszédasszonya, Elisabeth a nyakába zúdít egy különös, titokzatos történetet, amely ismét megkondítja a lány fülében a nagyvilágba hívó harangot. Ezúttal a parányi szigetország, a mesebeli Málta az úti cél, és egy több generációt átölelő időutazás.
Laura egy bő fél esztendő elteltével nem csupán egy újabb kalandra vágyik, hanem arra is, hogy megint lássa azt a férfit, akivel hosszú hónapok óta nem találkozott.
Valletta múltat idéző öreg szomszédja, Mdina, a Csendes Város hamar rabul ejti az északról érkező lányt, a negyed és a legendáktól övezett kolostor pedig megannyi rejtélyre megfejtést ígér.
Ki is valójában Elisabeth? Mekkora hatalma van a múltnak? Milyen veszélyt rejtenek az óváros sikátorai?
Beteljesül-e egy csírájában elfojtott szerelem?
Palotás Petra legújabb könyvében, a Szárnyaszegett pillangók második részében minderre választ kaphatunk.

Elizabeth Gilbert: Ízek, ​imák, szerelmek

Kiadó: Ulpius ház, Partvonal Kiadó
Kiadás éve: 2008, 2010, 2016, 2017, 2018
Kiadás éve: 358 oldal
Fordította: Balázs Laura

Elizabeth ​Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit, vele együtt tanulhatjuk meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket.
Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”. Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.

Rosamunde Pilcher: Virág ​az esőben

Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás éve: 1999
Oldalak száma: 302 oldal
Fordította: Zentai Éva

A véleményünket ITT elérhetitek a könyvről!

Az írónő magyar rajongóinak óriási táborát ezúttal egy kötetnyi finom hangú, érzékeny, igazi női novellával örvendeztetjük meg. Ezeknek az elbeszéléseknek a hősei mind sorsforduló előtt állnak, ha más-más mértékben is: rossz házassággal kell leszámolniuk, szerelmi csalódást kell feldolgozniuk magukban, el kell dönteniük, hogy neki merjenek-e vágni a nagy lesiklásnak a Kreisler csúcsáról, hogy merjék-e meggondolni magukat ez esküvőjük előestéjén, számadást kell végezniük arról, hogy jó anyák voltak-e, szembe kell nézniük az öregséggel, vagy gyerekként kell megbírkózniuk egy babaház összebarkácsolásának a gondjával. Mindannyiuknak csupán csak egy kicsi segítség, bátorítás kell, hogy a megfelelő megvilágításban lássák, jobban felmérjék helyzetüket, megismerjék önmagukat, és helyesen tudjanak dönteni. Rosamunde Pilcher világában már-már hinnünk kell abban a derűlátó bölcsességben, hogy ahol a legnagyobb a szükség, ott van legközelebb a segítség, mindig van remény, csak rajtunk múlik.

Sophie Kinsella: Tudsz ​titkot tartani?

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 400 oldal
Fordította: Béresi Csilla

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már…

Így amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni.

A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt azt is elmondja, hogy sosem volt még igazán szerelmes.

Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel.

Az élet azonban mást tartogat számára…

Imádod vagy éppen ki nem állod az Egy boltkóros naplóját?

A szerző most el fogja rabolni a szívedet.

Az év leghumorosabb, imádni való könyve, Sophie Kinsella tollából!

Dobd fel a napod az olvasásával!

Tags: 5+1 könyvajánló, az éjszaka fénye, elizabeth gilbert, graham moore, ízek imák szerelmek, palotás petra, rosamunde pilcher, sophie kinsella, szárnyaszegett pillangók, tudsz titkot tartani?, virág az esőben

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 2 =

0 shares

Archívum

Címkék