PALOTÁS PETRA: Szárnyaszegett pillangók – Előolvasás

Az első perctől kezdve magával ragadott a bűn és a szépség furcsa egyvelegének összeházasításával. Elrepített magával Bangkok kettős világába, ahol a sötétség és az ártatlanság találkoznak. Irodalmian szép nyelvezetével és izgalmas történetével csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között.

Bangkok piros lámpás negyedében rémisztő gyilkosságok történnek. Örömlányok tűnnek el sorra, furcsa nyomokat hagyva maguk után. A rendőrség tehetetlen, így egy újságírókból és fotósokból álló csapat is a sorozatgyilkos nyomába ered. Laura, a Svédországból érkezett fotós lány talán túlságosan is alámerül a metropolisz titokzatos világába. Mikor belevág élete nagy kalandjába, még csak nem is sejti, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rá.

Az egész történet természetesen áramlik, nincs benne semmilyen erőltetés, nincs túlbonyolítva, ugyanakkor izgalmas, és egyáltalán nem kiszámítható. Megismerjük belőle a piros lámpás negyed sötét, illetve emberi oldalát is. Bepillantást nyújt szomorú sorsokba, az európai ember számára elképzelhetetlen dolgokba. Elgondolkodtató, hogy látszólag, mennyire megvetett a társadalom körében ez a szakma, mégis a legtöbb kuncsaft európai.

A karakterek igazán szerethetők, a főszereplő, Laura lelki világa, átélt sérelmei, félelmei igazán közel álltak hozzám. Érdekes a krimiben a romantikus vonal is, bár utóbbi számomra kicsit kaotikus volt, és a végére a befejezetlenség érzését keltette, vagy egy következő részét?

A kedvencem az egészből az, ahogy Palotás Petra ír. Természetesen áramlik, hétköznapi gondolatokkal, amivel igazán azonosulni lehet. Nem húzza túl a leírásokat, mégis pontosan olyan, mintha én is ott lennék, mintha belülről szemlélném a történteket. Már-már irodalmi a stílusa, de pont a befogadható mértékig. A pillangó hasonlat és a cím is teli találat. Több kedvenc gondolatom is lett a könyvből. Az egyik:

„Az emlékek csak fogva tartanak, olyanok, mint az iszapba szorult vasmacskák. Néha jó megpihenni a segítségükkel, de ha tovább akarsz menni az utadon, csak visszahúznak, megfojtanak.”


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2019.
Oldalak száma: 280.oldal

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.

Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.

 

Tags: 2019, 5 csillag, álomgyár kiadó, bangkok, palotás petra, piros lámpás negyed, romantikus krimi, szárnyaszegett pillangók, thaiföld

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

0 shares

Archívum

Címkék