ANGELA MARSONS: Eltemetett emlékek

Egy jó kis izgalmas krimi, ami egy nyaralásra tökéletes választás lehet. Rövid, velős, bizonyos részek már-már thrillernek is elmennének, nem letehetetlen, de közelít hozzá, elég erős benne a lelki szál, nő a főhőse és a végjátéka kifejezetten izgalmas.

Kim Stone és csapata egy fiút és egy lányt talál egy panelház egyik lakásában a radiátorhoz bilincselve. A felügyelőnő, mikor meglátja az esetet, hirtelen rosszul lesz, megszédül, alig áll a lábán. Tudja, de először mégsem akarja belátni, hogy ez mennyire hasonlít a saját életében megéltekkel. Mikor azonban a bosszúálló újra gyilkol, már nem tudja a szőnyeg alá seperni, és szembe kell néznie a ténnyel, hogy ez a gyilkos rá hajt, neki akar mérhetetlen fájdalmat okozni azzal, hogy újra kell élnie életének e szörnyű eseményeit. A főhősnőnek arra kell rájönnie, hogy ki utálhatja ennyire és miért.

Valahogy elsiklottam a felett, hogy ez egy sorozat 10. része, így sajnos nem olvastam az előző részeket, hanem úgy tekintettem rá, hogy ez egy önálló könyv, és úgyis teljesen megállta a helyét. Viszont jaj, a pénztárcámnak, mert muszáj lesz megvenni a többi részt is. Ahogy utána olvastam, láttam, hogy ez egy eléggé megosztó rész, és a többi korábbi kötetet jobbnak találták az olvasók, úgy hogy nincs mit tenni, kosárba a régi részekkel is. Hasonlít nekem a Lottie Parkeres (Patricia Gibney) sorozathoz, mert az is női főszereplős, nyomozós és krimi, és azt is imádom.

Amióta anya vagyok, megváltozott számomra a letehetetlen könyv dolog, mert muszáj letenni, de azért az sokat elárul, hogy bár azt vallom, hogy ha alszanak a gyerekek, te is aludj, de ennél a könyvnél fenn tudtam maradni esténként. Azért ahogy más olvasók is írták, a fordulatok, az egész történés nem volt valami eredeti, nem dobtam el az agyam tőle, viszont meg volt csinálva. A történet adta, hogy mélyre ásott Angela Marsons a főszereplőnk szörnyen nehéz életébe. Előkerült itt erőszak, bántalmazás, brutalitás, nevelőszülők, drog, gyilkos/gyilkosok, bosszú, börtön és minden, mi krimiknek ingere. A vége pedig szívdobogtatóan izgalmas.

 


Kiadó: General press
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Szabó István

A rendőrséghez bejelentés érkezik: egy panelház negyedik emeletén egy fiút és egy lányt találtak a radiátorhoz bilincselve, a lány még épphogy életben van. Az ügy a gyilkossági csoporthoz kerül, ahol Kim Stone felügyelő a sok apró bizonyítékot vizsgálva ráébred, hogy a bűnügy minden egyes részlete az ő életének a legszörnyűbb emlékét idézi vissza: harminc évvel ezelőtt őt és az öccsét tartották fogva ugyanígy, ugyanennek a panelháznak egy pár emelettel feljebb lévő lakásában. Amikor pedig egy újabb bűneset történik, ahol Kim nevelőszüleinek a balesetét másolja le az elkövető, a felügyelő rájön, hogy valaki az élete legtraumatikusabb eseményeit alkotja újra.
Ám ki lehet ennyire aljas és bosszúra szomjas? Bárki, akit a nyomozó valaha is rács mögé juttatott…

Tags: angela marsons, bosszú, eltemetett emlékek, general press kiadó, gyilkosság, női főszereplő, nyomozás, sorozat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenkettő =

0 shares

Archívum

Címkék