Tavaszi könyvajánló

Ugyan jön a jó idő és egyre többet választjuk a kinti programokat a bekuckózós olvasás helyett, de szerintünk nincs jobb egy jó könyvben elmerülni a kellemes napsütésben. Ezért össze is állítottunk Nektek egy kis válogatást a tavasszal megjelenő regényekből ill.találtok benne egy-két régebbi kiadású művet is, amiket viszont mindenképpen el akarunk olvasni ebben az évszakban.

Julia Kelly: Az ​utolsó kert Angliában

Kiadó: Next21
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 432 oldal
Fordította: Lévai Márta

Napjainkban: ​Emma Lovett annak szentelte az életét, hogy elhanyagolt kerteket varázsoljon újjá. Most élete lehetőségét kapta: felújíthatja a Highbury-birtok kertjeit, amelyeket példaképe, Venetia Smith tervezett 1907-ben. Amint Emma egyre mélyebbre ás a kert múltjába, régóta lappangó titkok jutnak tudomására.
1907: Venetia Smith ambiciózus, tehetséges kertépítő, a hírneve is egyre gyarapszik, bankárok, iparosok, ügyvédek keresik meg, hogy vidéki házaikhoz látványos kerteket tervezzen. Amikor megbízást kap a Highbury-birtok kertjének elkészítésére, mindent elkövet, hogy sikerre vigye a feladatot. Ez a kert – és akiket e kert révén megismer – örökre megváltoztatja az életét.
1944: A Highbury falu szélén található farmgazdaságba érkezik Beth Pedley, a vidéki lány, akinek egyetlen vágya, hogy otthonra találjon. Stella Adderton, a szakács viszont alig várja, hogy távozzon a Highbury-birtokról, és nyomába szegődjön álmainak. A ház úrnője Diana Symonds, aki megözvegyült, és hiába próbál ragaszkodni a háború előtti életéhez: otthonát rekvirálták és kórházzá alakították, ahol sebesült katonák lábadoznak. Amikor a háború a Highbury-birtok kertjeit fenyegeti, Beth, Stella és Diana, ez a három nagyon különböző nő érintetté válik egy közös titokban, amely aztán évtizedeken át fennmarad.

Janet Skeslien Charles: A ​párizsi könyvtár

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 470 oldal
Fordította: Csáki Judit

1939-et ​írunk, és Odile Souchet, a fiatal párizsi lány nem is lehetne boldogabb: felveszik könyvtárosnak az impozáns Amerikai Könyvtárba, és a jóképű Paul személyében a szerelem is rátalál. A náci csapatok bevonulása azonban egy csapásra véget vet az idillnek, és Odile világa összeomlani látszik. Hogy megmentse mindazt, ami fontos a számára, munkatársaival csatlakozik az ellenálláshoz, és úgy harcol, ahogy lehetőségei engedik: a könyvek segítségével. Heroikus küzdelmük ellenére Odile-nek hamarosan szembe kell néznie a szörnyű igazsággal: valaki elárulta.
1983: Lily, a Montanában élő magányos kamasz lány felfigyel idős szomszédjukra, Mrs. Gustafsonra, akit a helyiek csak úgy hívnak, „a háborús menyasszony”. Ki ez a rejtélyes nő, és miért költözött a kisvárosba, ahová látszólag semmi sem köti? Lily kutatni kezd az öreg hölgy múltja után, és egyre több közös vonást vél felfedezni kettejük között. Egy nap sötét titokra bukkan, amely az egész addigi életüket megváltoztathatja…

Janet Skeslien Charles lebilincselő regénye varázslatos óda a könyvekhez, a barátsághoz, Párizshoz, és nem utolsósorban azokhoz a hétköznapi hősökhöz, akik sokszor ott munkálkodnak, ahol a legkevésbé sejtenénk.
JANET SKESLIEN Charles Montanában nőtt fel, majd két évig Ukrajnában tanult. Tizenöt éven át tanított kreatív írást, angolt és franciát először Ukrajnában, majd Montanában, végül pedig Franciaországban. Moonlight in Odessa című művét a Publishers Weekly az egyik legjobb debütáló regénynek, a National Geography Traveler pedig a hónap könyvének választotta. A párizsi könyvtár, a szerző második regénye a Library Journal és a Goodreads listája alapján is az év egyik legjobban várt újdonsága.

Bridget Collins: Árulások

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 432 oldal
Fordította: Borbély Judit Bernadett

A ​könyvkötő című #1 nemzetközi bestseller szerzőjétől

Ha az életed hazugságon alapul, lenne bátorságod kimondani az igazságot?
Montverrében, a réges-régi elitakadémián, amely magas hegyek közt búvik meg, a legjobbakat és legélesebb eszűeket képzik arra, hogy tökéletesen helytálljanak a grand jeu-ben – a nagy játszmában –, ebben a rejtelmes, misztikus vetélkedésben, amely a zenét, a művészetet, a matematikát, a költészetet és a filozófiát egyaránt ötvözi. Léo Martin egykor Montverre kiválósága volt, de azóta egy véres tragédia nyomán elveszítette a lendületét, már nem foglalkoztatja a tudományos pálya. Ehelyett a politika vonzásába került, a kormánypárt feltörekvő csillaga lett, hogy aztán egy apró botlás a karrierjébe kerüljön. Most száműzöttként kerül vissza Montverrébe, és maga sem tudja, milyen sors vár rá.
De az akadémia világa már nem is olyan, mint amilyenre Léo abból az időből emlékszik, amikor még rajongott az intézményért. Annak idején férfiak vezetése alatt állt – Montverre első számú embere most nő: bizonyos Claire Dryden. Ő tölti be a Magister Ludi tisztét, vagyis ő a nagy játszma feje. Léo rögtön szokatlan vonzalmat érez a magiszter iránt – mintha rejtélyes kötelék fűzné őket egymáshoz – noha biztos abban, hogy még soha nem találkoztak.
A legendás Nyárközépi Játszma közeledtével – amely az akadémia tanévének legnagyobb szabású rendezvénye – régóta eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és évszázados hagyományokat rúgnak fel.

Bridget Collins ezzel az élénk képzelőerőre valló, mívesen megmunkált irodalmi alkotással bizonyítja, hogy nem véletlenül tartják a fantasztikus regények világának egyik legjelentősebb, markáns új hangjának.

Stacy Willingham: Villanás ​a sötétben

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 376 oldal
Fordította: Szigeti Judit

Hat kamasz lány tűnt el nyomtalanul a louisianai kisvárosból, amikor Chloe Davis még csupán tizenkét éves volt. A nyár végére az eltűnésükért felelős férfi kilétére is fény derült: Chloe édesapja az, aki bevallotta a gyilkosságokat. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miközben a családja megpróbálta túlélni a megdöbbentő bűntény traumáját.
Húsz év elteltével az immár felnőtt Chloe pszichológusként praktizál, és az esküvőjére készül. Rengeteget dolgozott azon, hogy a napjai nyugalomban és boldogságban teljenek. Ám ez az állapot törékenynek bizonyul: amikor egy tinédzser lány eltűnik, majd nemsokára még egy – aki ráadásul Chloe páciense –, a múltbeli nyár emlékei romba döntik Chloe életét. Vajon csak ő látja a hasonlóságokat a két bűnténysorozat között, vagy súlyosabb indítékok rejlenek az újabb gyilkosságok mögött?

Liza Marklund: Fagypont (Stenträsk 1.)

Várható megjelenés: 2022. április 20.

Kiadó: Animus
Oldalak száma: 312 oldal
Fordította: Harrach Ágnes

Egy ​svéd kisvárosban, az északi sarkkör közelében öt kamasz lány havonta egyszer találkozik, hogy megbeszéljék könyvklubjuk soron következő kötetét. Lolita. Gyökerek. A rendőrgyilkos, Tom Sawyer kalandjai, Tövismadarak. A címek öt különböző személyiséget tükröznek, akik gyakran egymásnak feszülnek ebben a folyton kavargó, nehéz időszakban, a felnőttkor küszöbén. Azután egyikük nyomtalanul eltűnik.
Negyven évvel később egy omladozó híd felfedi régóta őrzött titkát: egy fiatal lány fej nélküli holttestét. Egyikük holttestét. Meggyilkolták.
Az elhunyt tiszteletére rendezett megemlékezésen először találkozik újra a négy nő, akik egykor a könyvklub tagjai voltak. Az esetet vizsgáló rendőr előtt hamar kirajzolódik, hogy a lányok közti kapcsolat megromlása okozta a szörnyű bűntényt. Vajon a szex, a féltékenység és a kisvárosi életből való kitörés vágya már előre meghatározta szövetségük végét? És mi volt az, ami végül egyikük életét követelte?

A Fagypont egy trilógia első része, amely Stenträskben, egy Norbotten megyei kisvárosban játszódik. „Egész életünkre jelentős hatással van az a hely, ahol felnövünk, hat ránk a természet és az emberek is. Minél idősebb vagyok, annál egyértelműbben érzem ezt. Könyvem ennek az eredménye, egyfajta hazatérés” – vallja a szerző, aki szintén Norbotten megye szülötte.

Jennifer Lynn Barnes: Az ​örökség ára (Örökösök viadala 2.)

Várható megjelenés: 2022. április 25.

Kiadó: Lampion Könyvek
Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Az Örökösök viadala című kötet folytatása

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Hónapok ót a New York Times bestsellerlistájának élén!

Michael Robotham: Az ​enyém leszel

Várható megjelenés: 2022. április 25.

Kiadó: General Press

Philomena McCarthy a háttere ellenére – hiszen az apja egy hírhedt gengszter – ígéretes karrier előtt áll a londoni rendőrségnél. Egy nap párkapcsolati erőszak miatt riasztják; az erőszaktevő egy többszörösen kitüntetett nyomozó, az áldozat pedig annak szeretője. A fiatal nő, Tempe megmenekül ugyan, ám az incidenst eltussolják, Philomena pedig akaratán kívül egy rendkívül veszélyes ellenségre tesz szert. A két nő igyekszik megvédeni egymást, és tétova barátság szövődik közöttük. Ám ahogy telik az idő, több rejtélyes dolog is történik, és nyilvánvalóvá válik, hogy a történetek, amiket Tempe megosztott Philomenával, ugyancsak sántítanak. Amikor pedig egy újságíróra, aki több szállal kötődött a rendőrnő apjához és az erőszaktevő nyomozóhoz, a Temzébe fulladva találnak rá, Philomena végképp nem tudja, kihez forduljon, kit hibáztasson vagy egyáltalán: kiben is bízzon.

Lisa Jewell: Az ​éjjel, amikor eltűnt

Várható megjelenés: 2022. április 25.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Katona Ágnes

RICHARD ​& JUDY KÖNYVKLUB
Őrületesen feszült. Imádtam. – Lee Child
Atyaúristen! Lisa Jewell nem szórakozik. Ez HIHETETLENÜL jó volt. Tátva maradt a szám. – Marian Keyes
Anyu, itt vannak páran a suliból, és meghívtak magukhoz. Egy óra. Oké?
2017, Szent Iván-éj: Tallulah, a tizenéves leányanya randizni megy, kisbabájára otthon a fiatal nagymama, Kim vigyáz.
Este tizenegykor Tallulah küld egy sms-t Kimnek. Hajnalban, fél ötkor Kim arra ébred, hogy Tallulah még mindig nem ért haza.
A lány ismerősei azt mondják Kimnek, hogy látták Tallulah-t: egy medencés partira tartott az erdőbe, egy Sötét Ház nevű helyre, ami nincs is messze.
Tallulah soha többet nem megy haza.
2018: Sophie az erdőben sétál egy bentlakásos iskola mögött, ahol a barátja nemrég állt munkába mint vezető tanár. Meglát egy kerítéshez szögelt kartont, amin az áll: ÁSS ITT.
Megoldatlan ügy.
Kihalt ház.
Egy család borzalmas titkot rejteget.
Ez a sztori függőséget okoz. Lisa Jewell megírta élete legjobb thrillerét.
Imádom Lisa minden könyvét, de Az éjjel, amikor eltűnt az eddigi legjobb. – HARLAN COBEN
Sokrétegű, ijesztő mese, nagyon kielégítő. Mindketten élveztük. – RICHARD & JUDY BOOK CLUB
Előre szólok! Ez Lisa legjobb könyve, pedig mindig magasra teszi a mércét. Egész éjjel fennmaradtam, mert nem tudtam letenni. – ADELE PARKS, a Lies Lies Lies és a Just My Luck szerzője
Istenem, ez szuper. Vakarod a fejed, a szíved dörömböl, falod az oldalakat – nekem ez lesz a kedvencem Lisa Jewell könyvei közül. – LOUISE CANDLISH
Senki sem tudja úgy bonyolítani a cselekményt, mint Lisa Jewell. Nem bírtam letenni. Jewell egyre jobb. ANNYIRA JÓ! – SHARI LAPENA
Mesteri. Az első oldaltól az utolsóig fogva tart. – JOANNE HARRIS
Esküszöm, a könyvei továbbképzések lehetnének kezdő íróknak. Ahányszor befejezek egyet, el vagyok képedve. Annyira élveztem ezt is – okos, könnyed és annyira izgalmas. Rengeteg érzelem van benne, és imádom, hogy a végén minden szál összeér. #meghajlokelőttedLisa – MEL SHERRATT
Újabb első osztályú rejtély. . . Teljesen rabul ejtő könyv. – HARRIET TYCE, a Vérnarancs szerzője
Azt jósolom, megint a sikerlisták elejére kerül. – ERIN KELLY, A férfi szerint / A nő szerint szerzője
Lisa Jewell megint tökéletes. Újabb mesterkurzus a thrillerirodalomban a világ egyik legmegbízhatóbban zseniális szerzőjétől. Valósággal odaragadtam a könyvhöz. – MARK EDWARDS, a Here to Stay szerzője
Teljesen magába szippantott. Úgy éreztem, beleköltöztem a könyvbe és ott is maradtam napokig, zakatoló szívvel. Fantasztikus! – KATHERINE HEINY, az Early Morning Riser szerzője
Egyszerűen imádtam Lisa Jewell könyvét – lenyűgöző, mély, meglepő, izgalmas, modern. Szerintem a legtöbb thriller fekete-fehér karaktereket mutat be, és Lisa a szivárvány minden színét használja. – GILLIAN MCALLISTER, a Bármit, csak ne az igazat szerzője

Lucy Clarke: Az ​elveszettek

Várható megjelenés: 2022. május 5.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Novák Gábor

AZT ​KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?
GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER…
EGY TITKOS BEACH.
ÉLETED LEGJOBB NYARALÁSA.
AZT KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?
GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER…
„Megtippeljük: 2021 egyik legjobb könyve.” Marie Claire
„Totális függőséget okoz, agyas és hangulatos.” Erin Kelly
„Idegesítően feszült, érzelmekkel teli.” C. L. Taylor
„Képtelenség félbehagyni.” Jane Fallon
„Zsúfolásig telt intrikával.” Heidi Perks
Egy gyönyörű, távoli szigeten ébredsz. Szikrázó, kék óceán, arany naplemente, a homokban alig egy-két lábnyom.
De ez nem szokványos vakáció.
A repülőgép roncsai mellett idegen járkál. Egy másik kést élez, az egyik pálma törzsére húz rovátkákat: számolja, hányan haltak meg. Mások a tábortűz árnyékai közül figyelnek – egyikükről sem tudod, mi a sztorija. Mindnek féltve őrzött titkai vannak.
Ez nem szokványos vakáció.
Nem szokványos sziget.
Nem szokványos strandolvasmány.
„Csodálatosan megírt könyv, a 2021-es év egyik legjobb olvasmánya” – MARIE CLAIRE
„Tökéletesen addiktív, okos és hangulatos regény. Egy ritkaságszámba menő thriller, amely egyszerre olvasztja meg a szíved, és ösztönöz a továbbolvasásra.” – ERIN KELLY
„Az elveszettek eredeti, letehetetlen olvasmány – egy feszes és magával ragadó mese.” – T. M. LOGAN
„Színtiszta, megengedő nyári eszképizmus – egy egzotikus, feszültséggel teli kaland lakatlan szigettel, drámával, színes karakterekkel és fenyegető, trópusi atmoszférával.” – EMMA STONEX
„Intrikával és csodálatosan megalkotott karakterekkel teli regény, ott kell lennie mindenki nyári olvasmánylistáján.” – HEIDI PERKS
„Feszült, nyugtalanító és érzelmes pszichológiai thriller.” – C. L. TAYLOR
„Micsoda sztori! Remek tempójú, feszült és fordulatos, rettenetesen élveztem!” – B. A. PARIS
„Ügyesen megírt, izgalmas thriller, amely magas érzelmi intelligenciával kezeli a testvérek közötti komplex dinamikát.” – KATE RIORDAN
„Lélegzetelállító, letehetetlen thriller, amely révén láthatjuk, milyenek is vagyunk, amikor senki sem figyel minket.” – LISA BALLANTYNE
„Lebilincselő, gyors tempójú thriller megfelelő atmoszférával, és szívvel, amely elrepít egy másik világba.” – KATE HAMER
„Imádtam a könyvet! A környezet, a perzselő feszültség, az intrika és a rejtély… szemléletesen és zseniálisan megírt regény!” – KAREN HAMILTON
„Benne van minden, amit egy lebilincselő thrillertől várnál – okos, feszült és addiktív, rákényszerít az olvasás folytatására, egészen a megjósolhatatlan végkifejletig… a díszlet pedig lélegzetelállító.” – DEBBIE HOWELLS
„Jó tempójú, magával ragadó olvasmány, csak úgy faltam!” – MEL MCGRATH
„Lebilincselő és fordulatos… remekül megírt, feszültséggel teli regény!” – ANSTEY HARRIS
„Mélyen érzelmes és feszült… egyszerűen tökéletes.” – JULIE CLARK

Karen Swan: Ha ​egy spanyol megígéri

Várható megjelenés: 2022. május 31.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Ács Eleonóra

Soha ​nem tudhatod a teljes igazságot.

Sziporkázó regény, amelyben Karen Swan Madrid vibráló utcáira visz el bennünket…

Spanyolország egyik leggazdagabb embere haldoklik. Amikor vagyona sorsáról gondoskodik, családja döbbenten értesül, hogy a férfi mindenét Charlotte-ra, egy fiatal nőre akarja hagyni, akiről a rokonok életükben először hallanak. Ki lehet ez a nő? Hogyan kerítette hatalmába a dúsgazdag Carlos Mendozát?
Charlotte Fairfaxet arra kérik, utazzon Spanyolországba, látogassa meg otthonában a zaklatott családot. Charlotte-nak egy hét múlva esedékes az esküvője, de biztos benne, hogy addigra lesz ideje tisztázni az ügyet – de ha már ott van, beleássa magát a család múltjába, és feltárja a múlt döbbenetes, sötét fejezetét. Két ember történetét, akiket egy konfliktus szakított el egymástól.
Charlotte a titkok birtokában immár azon tűnődik: a szerelem talán akkor is tovább él, ha nem feledünk, és nem bocsátunk meg. Amíg a két szív dobog, a szerelem örök.

„A tökéletes olvasmány.” – Hello!

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

0 shares

Archívum

Címkék