SHARON BOLTON: Egyikünk ​hazudik

A fülszöveg elolvasása utána, amikor megláttam a fedőlapon a „A bárányok hallgatnak rajongóinak” mondatot, tudtam, hogy el fogom olvasni ezt a könyvet.

A történetben egy sármos, jóképű orvost, Hamish Wolfe-ot, letartóztatják három nő meggyilkosáért. Wolfe az első pillanattól kezdve tagadja, hogy ő követette el ezeket a szörnyű tetteket. Tulajdonképpen az a célja, hogy mindenáron megszerezze Maggie Rose ügyvédnőt. Maggie csak olyan eseteket vállal el, melyekben a vád gyenge lábakon áll, hibáztak a nyomozók vagy nem végeztek alapos munkát. Tulajdonképpen ezzel a rendszer gyengeségeire, a saját intelligenciájára akar rámutatni, a rács mögött levő ügyfelének tényleges ártatlansága nem érdekli. Maggie Rose azon kívül, hogy jól menő ügyvéd, sikeres író is: megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek a specialitása. Így, ugyan kacifántos úton, de elvállalja Hamish ügyét. A nő elkezdi feltárni az ügyet, közben pedig papírra vetni a gondolatait. Ily módon kapunk információkat a három meggyilkolt nő történetéről, és olvashatjuk el Maggie vizsgálódásának eredményeit.
Ahogy haladunk előre a cselekményben, az ügyvédnő egyre furábban kezd viselkedni, és minden téren kezdi elveszteni az élete feletti irányítást.
A történet csúcspontja egyértelműen a befejezés. A végjáték olyan fordulatok sokaságát hozza, mely után az egész elbeszélés minden elejtett mondatát, minden történését újra kell gondolni.

A könyv szereplői mind szimpatikus karakterek voltak, így akárhogy is végződött volna a mű, nem lettem volna teljesen elégedett. Az viszont egészen biztos, hogy egy nagyon jól megírt pörgős, fordulatos olvasmánnyal lettem gazdagabb.
Azt még muszáj megjegyeznem, hogy a regény magyar címe mennyire találó, ugyanis most úgy érzem, hogy teljesen át lettem verve.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a thriller műfaját!

„Egy gonosz férfival való kapcsolat mélyén irreális önimádat rejlik. Nem számít, hogy hány nővel bánt rosszul, vele nem fog, mert ő más.”


Kiadó: Lettero Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalak száma: 480 oldal
Fordította: Herczegh Gabriella

Lecter ​Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre.
Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet.
Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét.
Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?

„A rémület a csontodig hatol.” Paula Hawkins, A lány vonaton szerzője

„Sokkolóan okos thriller.” USA Today

„Bravúros utazás az őrült elmék belső világába.” The Independent

„A thriller műfaj új királynője.” Huffington Post

„Levegőt sem kapsz az végső fordulatig.” Woman and Home

„Mesterien megszerkesztett történet.” The Sunday Express

Tags: 2017, 5 csillag, az egyikünk hazudik, krimi, lettero kiadó, sharon bolton, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék