ROALD DAHL: Charlie ​és a nagy üveglift (Charlie / Karcsi 2.)

A közelgő Gyereknap alkalmából gondoltam olvasok egy jó, relaxáló mesét. Hát ez nem annyira jött össze.

Nem olvastam a Charlie és a csokigyár című könyvet, csak a Johnny Depp féle adaptációt láttam. Nos, remélem a könyv jobb volt, mint a film, mert kevés annyira unszimpatikus karakterrel találkoztam, mint Depp Vonka Vilmosa. Most viszont, hogy elolvastam a Charlie és a nagy üvegliftet, azt kell mondanom, hogy Johnny Depp hatalmasat alakított- Vonka Vilmos egy ellenszenves, őrült, és cseppet sem vicces figura.
A történet pár mondatban: Vonka úr Charlie egész családját körbevezeti a Csokoládégyárban egy nagy üveglift segítségével. Ám miközben az ismertetés tart valahogy az egész lift, az utasaival együtt az űrbe keveredik, ahol kalandok sokasága vár rá. Végül amilyen furcsán kijutottak, olyan furcsán vissza is kerülnek a Csokigyárba. Itt még bizarrabb élményekben van részük, mint az űrutazásuk során, de szerencsére Vonka Vilmos mindenre tudja a megoldás, még ha kacifántosan, furcsán is.

Eddig Roald Dahl-tól a Boszorkányokat és a Matildát olvastam. Mindkettő különös történet volt ugyan, de nagyon tetszettek, szórakoztatóak voltak és kellemes időtöltésnek bizonyultak. Viszont Charlie és a nagy üvegliftről valószínűleg az fog majd később eszembe jutni, hogy furcsa volt és nem szeretem Vonka Vilmost. Szóval csalódott vagyok. Akik viszont szerették a Charlie és a csokigyárat, azok nem fognak csalódni a folytatásában sem. Nekik feltétlenül ajánlom!


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 230 oldal
Fordította: Borbás Mária, N. Kiss Zsuzsa
Illusztrálta: Quentin Blake

Karcsi, aki egy csokoládégyár boldog tulajdonosa, szüleivel és nagyszüleivel valamint barátjával és jótevőjével, a gyárat alapító Vonka Vilmos úrral űrutazásra indul. Űrhajójuk nem más, mint egy csodálatos üveglift, ami egyenesen a híres-neves csokigyárból startol, s szerencsére a nagyapók és nagyanyók ágya is elfér benne. A cél, a távolság ismeretlen, egy ami biztos: a sok-sok kaland, a találkozások különös lényekkel és a kacagtató helyzetek sora.

Tags: 2018, 3 csillag, charlie és a nagy üveglift, gyermek és ifjúsági irodalom, karcsi és a nagy üveglift, kolibri gyermekkönyvkiado kft, roald dahl

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − hat =

0 shares

Archívum

Címkék