SARAH PEARSE: A pihenőhely

Sarah Pearse már zsinórban a harmadik olyan író, akinek második könyve beváltotta a szerzőhöz fűzött reményeimet. Nemrég Stacey Halls: Mrs. England című regénye kapcsán ért ugyanilyen kellemes meglepetés, de Lucy Foley Vendéglistája is nagy kedvencem lett. Mindhárom írónőben közös, hogy a debütáló regényük nem volt első olvasásra telitalálat, de mindhármukban éreztem a potenciált, és a második könyvük már szerelem lett. Pontosan így voltam Sarah Pearse: A szanatórium című első thrillerével is. Bár vegyes érzéseim voltak a könyvvel kapcsolatosan, de tehetségesnek gondoltam az írónőt, így mindenképpen elhatároztam, hogy a folytatást is elolvasom.

Aztán karácsonyra megkaptam Dalmától ajándékba, és azt kell mondjam, Sarah Pearse maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, és ezúttal sem csalt a megérzésem. A pihenőhely minden sorát élvezet volt olvasni, a leírások, az atmoszférateremtés és a jelzők használata is mind-mind csemege egy olyan könyvmoly számára, mint én. Nem tudom, hogy a szerkesztők, a visszajelzések vagy maga az írónő fejlődése-e ennek az oka, mindenesetre a végeredmény zseniális lett.

A történet főhősnője A szanatóriumból ismert Elin Warner nyomozó, aki épp visszatér a munkába a kényszerpihenője után. Egy Anglia partjaitól nem messze található gyönyörű szigeten újonnan épült, luxus pihenőhelyen az egyik látogatót holtan találják. Elin saját félelmeivel küzdve, de a tőle megszokott elszántsággal veti bele magát a nyomozásba új társa segítségével. Az ügyet tovább bonyolítják az újabb gyilkosságok, valamint az, hogy a luxus nyaralóhely egyik vezető alkalmazottja Elin párjának, Will-nek a nővére, valamint Will is érintett a dologban, mivel ő tervezte a helyet és épp az ezért járó építészeti díjat várná.

A hangulat- és atmoszférateremtés valóban remek. A feszült tempójú pszichológiai thriller valósággal olvastatja magát, de nemcsak az izgalmas történet, és a váratlan fordulatok, hanem az értékes leírások miatt is. Az olvasó azonnal ott találja magát a titokzatos és gyönyörű szigeten, amelynek fő nevezetessége egy kaszás formájú szikla, valamint az, hogy évekkel ezelőtt szörnyű gyilkosságok történtek itt. De miért akar valaki luxus pihenőhelyet építeni egy ilyen sötét múltú helyen? Elin egyre mélyebbre ássa bele magát a sziget hátborzongató titkainak feltárásába, közben a Will-lel való kapcsolata is komoly válságba kerül.

Különösen tetszettek a regényben megpendített érzelmi húrok, amelyek a családi kapcsolatok bonyolultságát boncolgatták, elsősorban a testvérek közötti viszonyrendszert. Akár Will és a nővére, Farah kissé zavarbaejtően szoros kötődését, akár a könyv másik főszereplője, Hana és testvéreinek komplex viszonyát. Szuper öt csillag!


Kiadó: 21. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 336
Fordította: Borbély Judit Bernadett

Elin ​Warner nyomozó második kiruccanása, amely során felderíti, mi áll a káprázatosan szép szigeten található pihenőhelyen történt halálesetek mögött.
Legtöbben pihenni jöttek.
De van, akit a bosszú hajt.
Wellness pihenőhely nyílt egy szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Ez a szállás azzal kecsegtet, hogy az ember felfrissülhet, kipihenheti magát – de magának a szigetnek, amelyet a helybeliek Halálszikla néven ismernek, sötét a múltja. Sok évvel ezelőtt egy sorozatgyilkos garázdálkodott rajta, és az a szóbeszéd járja, hogy a sziget ma is elátkozott.
Elin Warner nyomozót akkor hívják a pihenőhelyre, amikor a jógapavilon alatti sziklán fiatal nő holttestére bukkannak. Első pillantásra úgy tűnik, tragikus baleset történt. De az áldozat nem a pihenőhelyen szállt meg – egyáltalán nem is kellett volna a szigeten tartózkodnia.
Másnap az egyik vendég búvárkodás közben a vízbe fullad. Elin ekkor már gyanakszik, hogy a halálesetek nem a véletlen művei. De miért vette célba valaki a pihenőhely vendégeit, és még ki lehet veszélyben?
Elinnek meg kell találnia a gyilkost, nehogy a sziget történelme megismétlődjön.

Tags: 2022, 21.század kiadó, 5 csillag, a pihenőhely, lélektani regény, pszichológiai thriller, sarah pearse, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

0 shares

Archívum

Címkék