CHRIS CARTER: A HOLTAK CSARNOKA (Robert Hunter 9.)

Kicsit kezd már számomra unalmassá válni ez a sorozat, de mégis mindig meg kell venni és elolvasni, és mégis mindig 1-2 nap alatt a végére érek. Ráadásul most úgy fejeződik be a 9. rész, hogy előre vetíti a folytatást. Igazi sorozat, ami közben és a végén is felcsigáz, és alig várod a folytatást.

A főszereplő egy újabb típusú a sorozatgyilkosok köréből, aki látszólag összefüggéstelenül öl, mégis összeállnak a szálak egy sorozatgyilkossággá. Az ügy olyan bonyolult, az okokat olyan nehéz megtalálni, hogy az FBI és a Robert Hunterék kénytelenek együtt dolgozni rajta. Több tévút után végül összeáll a kép, de ez a gyilkos nagyon okos, erős és képzett.

Ebben a részben csak felületesen volt érintve a magánélet, ami a sorozat állandó főszereplőit illeti, vagyis a nyomozókat Robert Huntert és a társát Carlos Garciát. Eddig mindig többet kaptunk ebből, és szerettem is, hogy ezt csak az tudja, érti, aki a sorozat minden részét olvasta, így mindig úgy éreztem, én mint állandó olvasó is kapok valami pluszt. Valószínűleg azért lett most ez kevesebb, mert már a 9. résznél járunk, így sokan nem értenék ezeket a részleteket, esetleg unalmasnak találnák. Emiatt egy csillaggal kevesebbet kapott nálam, de már alig várom a folytatást, főleg úgy, ahogy vége lett ennek a résznek.

A sztori megint jó, megint egy más típusú sorozatgyilkos, egy más típusú, bonyolult indítékkal, ami hihetetlen így a 9. résznél, de mindig van brutálisabb, és mindig van egy érdekes elme, ami egy kis pszbichothrillert eredményez Chris Carter jóvoltából.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 344 oldal
Fordította: Szabó István

„Harminchét éve vagyok rendőr, és ez alatt nagyon sok borzalmat láttam, de ha választhatnék, hogy a halálom előtt mit töröljek az emlékezetemből, az ez lenne.”
A rendőrhadnagy ezekkel a szavakkal fogadta Robert Huntert és Carlos Garciát, a Los Angeles-i rendőrség nyomozóit, amikor pályafutásuk eddigi talán legsokkolóbb helyszínére értek. És ez még csak a kezdet… A két nyomozó hamarosan az FBI-jal karöltve igyekszik elkapni minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosát, akinek a vadászterülete határtalannak látszik; egy pszichopatát, aki számára az életek elvétele több vérontásnál – maga a művészet.

Tags: chris carter, general press kiadó, krimi, Robert Hunter, sorozat, sorozatgyilkos, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 15 =

0 shares

Archívum

Címkék