VERONICA HENRY: A pillanat hevében

Az írónő engem azonnal rajongójává tett Az élet vidéken című regényével és azóta vadászom az általa írt könyveket. A Családi recept című regénye után, most A pillanat hevében következett.

Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de szerintem néha – bár nagyon szeretem a szépirodalmat, a lélektani és történelmi regényeket vagy a krimiket – kifejezetten jól esik egy-egy könnyedebb olvasmányt beiktatni, ha az ember tökéletes kikapcsolódásra vágyik. Veronica Henry regényei pontosan ebbe a kategóriába tartoznak, miközben irodalmi igényességgel vannak megírva. A leírásait például kifejezetten szeretem.

A pillanat hevében című regénye is több szálon fut, de azért kimelkedőbb főhőse Cherry, a hatvankilenc éves családanya, aki a történet elején épp sikeres férje, Mike nyugdíjazási partiját szervezi. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, és az addig kizárólag a családjának élő asszony egy hirtelen impulzus hatására úgy dönt, megvásárol a szülőfalujában egy angol vidéki pubot. A sors különös fintoraként nemcsak Cherry szeretné az életét újrakezdeni, hanem a lánya Maggie, valamint a kislányát egyedül nevelő unokája, Rose is. Miközben mindhárman azon igyekeznek, hogy visszaállítsák a pub régi fényét és újra a társasági élet központjává tegyék, addig a lelki nehézségeik is kirajzolódnak.

A pub épülésének és szépülésének folyamata alatt Cherrynek lehetősége nyílik átgondolnia a házasságát és a különélés során Mike-kal mindketten rádöbbennek, mit is szeretnének valójában. Eközben Maggie és Rose is megtalálja a számukra megfelelő helyet.

Az írónő megint igen élvezetes leírásokkal dolgozott, amely tényleg szinte odarepíti az olvasót. Nagyon tetszett, hogy a főszereplők nyugdíjkorúak, és betekintést nyertünk abba, milyen lelki folyamatokon megy végig egy ilyen korú házaspár, akik ugyan szerelemből házasodtak össze évtizedekkel ezelőtt, de vajon maradt-e még kihívás a kapcsolatukban és megtalálják-e egymást a megváltozott célok és értékrendek között is?

Bár számomra továbbra is Veronica Henry Az élet vidéken című regénye a non plus ultra, A pillanat hevében egy könnyen olvasható, nagyon szerethető könyv, amely szó szerint szinte olvastatja magát. A hangulatos leírások miatt nálam ez is 5 csillag.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 421
Fordította: Ács Eleonóra

Cherry, Maggie és Rose, egy család három generációjának nőtagjai mindig is közel álltak egymáshoz, így amikor Cherry egy hirtelen ötlettől vezérelve megvesz egy gyönyörű, ám lepukkant vendéglőt abban a faluban, ahol felnőtt, az étterem sorsa egyhamar közös ügyükké válik. Mindhárman a Somerset megye mélyén fekvő Rushbrookba költöznek, hogy átvegyék a Hattyút, és visszaállítsák annak régi fényét.

Vajon Cherry merész döntése mindannyiuk számára elhozza a vágyott boldogságot?

Tags: 2023, A pillanat hevében, general press kiadó, romantika, szórakoztató irodalom, Veronica Henry, vidéki Anglia

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizenkilenc =

0 shares

Archívum

Címkék