T.M.LOGAN: A nyaralás

Kettős érzés ez a könyv, a végére nagyon jó kis sztori kerekedik belőle, addig viszont elég hosszú idő telik el. A 29 másodperc nekem sokkal jobban tetszett.

Három barátnő felnőttként találkozik a régi idők emlékére egy franciaországi luxusvillában. Immár megváltoztak a viszonyok, család, kamaszok, gyerekek, titkok veszik őket körbe. A főszereplő Kate, aki arra lesz figyelmes, hogy valami nem stimmel a házasságában. Nyomozó révén elkezd figyelni a jelekre, és próbálja kitalálni, mi is folyik körülötte. Egyre jobban bonyolódnak a szálak, és arra lesz figyelmes, hogy itt semmi sem az, aminek látszik.

Aki szokott tőlem olvasni az tudja, hogy egy könyv nagyságát abban is szoktam mérni, mennyire letehetetlen számomra, hányszor teszem le az adott kötetet, és fogok hozzá újra. Sajnos T.M.Logan 3. magyarul megjelent regényét többször is letettem, míg a fordulatos részhez jutottam. Az elején és a közepén a főszereplő, Kate elképzeléseit követhetjük nyomon, ami önmagában nem volt elég izgalmas ahhoz, hogy végig fenn tartsa az érdeklődésem. Viszont a vége elképesztőre sikeredett, teljesen meglepő tények derültek ki, amire nehéz lett volna rájönni.  A befejezésben megkapjuk a megdöbbentő válaszokat, és leesik az állunk.

Thriller jelzőt nem igazán értem, még kriminek sem mondanám, hanem inkább családi drámának, vagy inkább több család drámájának. Fontos társadalmi témát vet fel a végén, amit nem mondok el, hogy mi az, mert az erős spoiler lenne, (ha kíváncsi vagy, olvasd el) illetve azt, hogy a család vajon, mennyire szent kötelék. Te mit tennél meg érte? A nyelvezet jó, zökkenőmentes, természetes, tetszik T.M.Logan írói stílusa, de az igazán nagy sztorija, még nem jött el, viszont benne van szerintem a kezében egy „bestseller”, úgy hogy én még szemmel tartom.


Kiadó: General press
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 392 oldal
Fordította: Tóth Bálint Péter

Hét nap. Három család. Egy gyilkos.
Kate azt hiszi, élete legjobb nyaralása vár rá: a három legjobb barátnője a családjával egy provence-i luxusvillában. Ilyen csak a mesében van.
A mese azonban hamarosan rémtörténetté válik, Kate-ben ugyanis felébred a gyanú, hogy a férje megcsalja, mégpedig az ő egyik barátnőjével. Az egyikőjük képes lenne feláldozni egy régi barátságot és tönkretenni egy házasságot. De vajon melyikük a három közül? Ahogy Kate egyre közelebb kerül az igazsághoz, rá kell döbbennie, hogy sokkal több forog kockán, mint ahogy ő eredetileg gondolta.
Valaki a villában ugyanis kész lenne ölni is azért, hogy a titka rejtve maradjon.

 

Tags: anyaralas, barátnők, cserbenhagyásos gázolás, franciaország, t.m.logan, titok, utazás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − három =

0 shares

Archívum

Címkék