Nyári könyvajánló

Hamarosan kezdődnek a nyaralások, pihenések, amikor mindenkinek remélhetőleg több ideje jut elmerülni egy jó könyvben. Erre az időszakra állítottunk össze Nektek egy kis válogatást a nyáron megjelenő művekből. Nem mondom, hogy könnyű limonádékat választottunk, de mi idén ezen könyvek mellé tesszük le a voksunkat.
Jó szemezgetést!

Lucy Foley: Lakás ​Párizsban

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Gömöri Péter

Nyiss ​be
Nálad van a rejtély kulcsa
Jessnek mindent újra kell kezdenie, nulláról. Le van robbanva anyagilag, nincs senkije, az utolsó munkahelyéről enyhén szólva nem ideális körülmények között távozott. A féltestvére, Ben se valami lelkes, amikor a lány rákérdez, lakhat-e nála kis ideig. De Ben nem mond nemet, és Jess Párizsban biztos mindent jobb színben lát majd. Viszont amikor bejut a lakásba – hű, nagyon puccos lakás, Bennek vajon honnan van rá pénze? –, Bent éppenséggel nem találja.
Jess a féltestvére távollétében próbálja kiismerni magát Ben ügyei közt, de egyre több a kérdése. A szomszédok különös figurák, nem túlzottan barátságosak. Jess a múltja elől menekült, így került Párizsba, de mi a helyzet Ben jövőjével?
A bulizós
A jó fej
Az alkoholista
A krízisbe jutott lány
A concierge
Ebben az épületben mindenki szomszéd. És mindenki gyanús. Mindenki tisztában van azzal, hogy a többiek titkolnak valamit.

Lucy Foley angol irodalmat tanult a Durham Universityn és a londoni University College-on, aztán évekig a könyvkiadásban dolgozott. Londonban él. Ez a harmadik thrillere.

Nagyon fifikás. Egész éjjel fentmaradsz, hogy kiolvashasd.
Erin Kelly

Pengeéles atmoszféra.
Alex Michaelides

Mesterien kimunkált.
Louise Candlish

Brutálisan csavaros.
Ruth Ware

Egész végig nem fogod tudni, mi lesz.
Daily Mail

Patricia Gibney: Néma ​sikolyok (Lottie Parker 9.)

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 6.

Kiadó: Libri
Oldalak száma: 520 oldal
Fordította: Tóbiás Csenge

Nem ​kellett volna meghalniuk
Egy ragyogó parti másnapján a huszonöt éves Rachel Mullent holtan találja az ikertestvére. A lány szeplős arcán zúzódások, torkába egy üvegszilánk ékelődött.
Hamarosan kiderül, hogy a bizarr gyilkosság nem az egyetlen eset: egy fiatal doktornőt ugyanazzal a módszerrel öltek meg. Mivel az orvos nem vett részt a partin, sőt semmilyen módon nem köthető a vendégekhez, Lottie kénytelen megkérdőjelezni minden addigi elméletét.
Miért kellett elhallgattatni ezt a két ifjú nőt?
Lottie megszállottan nyomoz, hogy kiderítse, mi történhetett azon a partin, és egyre közelebb kerül a házigazdához. A nyomok Maddyhez vezetnek, aki felszolgálóként dolgozott az estélyen, ám ő sem tud információval szolgálni, ugyanis egy rendszám nélküli autóval elrabolják. Az őrület akkor kezdődik igazán, amikor Boyd is eltűnik.
Lottie már nemcsak az eltűnt lányt, hanem a vőlegényét is kétségbeesetten próbálja megtalálni. Nem veszítheti el újra a férfit…
Egy újabb rejtélyes gyilkos jár Ragmullinben, aki különös kegyetlenséggel végez áldozataival…

Patricia Gibney soron következő thrillere lélegzetelállító pillanatokat ígér a nyomozós krimik szerelmeseinek a Néma sikolyok című kötetben is.

Szigeti Kovács Viktor: Karakondzul ​éjszakája (A táltos 2.)

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 9.

Kiadó: Ciceró
Oldalak száma: 232 oldal

A táltos első kötete 2019-ben elnyerte a Merítés-díjat, amellyel az általa legjobbnak tartott ifjúsági regényt tünteti ki a moly.hu könyves közösség zsűrije.

A HÚSZ ÉVIG TARTÓ TÉL lassan kezd kikopni az emberek emlékezetéből, amikor újabb gyötrelemmel kell szembenézniük. Pecsét, a gonosz boszorkány elaltatja a Napot, hogy örök éjszaka boruljon a világra. Ezzel együtt az alsóvilág szörnyetegei, a lidércek, strigák, démonok is elszabadulnak, hogy ellepjék az emberlakta tájat. Kücsennek le kell jutnia az alsóvilágba, hogy nehéz küzdelmek árán kiszabadítsa elrabolt szerelmét, Tündérszép Ilonát. Utána pedig még nagyobb feladat vár rá: fel kell ébresztenie a Napot és legyőznie az alvilág urát, Karakondzult, hogy az élet ismét a normális medrében folyjon tovább. Kérdés, hogy a táltos ezúttal is tud-e győzedelmeskedni, hiszen Karakondzul éjszakája nem csupán sötétség, de egy új világrend kezdete is, melyben a jó számára nincsen hely.

Karen Swan: A ​titkos part

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 9.

Kiadás éve: XXI. Század
Fordította: Szabó Olimpia

Ketten: love story. Hárman: már tömeg.
Elhallgatások, árulás és sokkoló felfedezések várnak Svédország lélegzetelállító üdülőszigetein…
Bell Everhurst imádja a munkáját: Stockholm régi városnegyedében dolgozik, egy gazdag és elbűvölő házaspár, Hanna and Max Mogert három gyermekére vigyáz.
De egy nap minden megváltozik. Egy nő telefonál valami klinikáról, amelyről Bell még sosem hallott, és megkéri, adja át az üzenetet: Hanna férje magához tért. De nem Maxról beszél.
Fény derül Hanna múltjára, és ez katasztrofális következményekkel jár. A család elutazik, hogy egy idilli svéd szigeten töltsék a nyarat – vajon Bellnek kell állnia a sarat helyettük?

Stacey Halls: Mrs. ​England

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 9.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Simonyi Ágnes

2021 ​legjobb könyvei – Waterstones
Women’s Prize – FUTURE 10 – jelölés
„Remek az atmoszférája. A feszültség tetőfokon.” – Richard Osman
„– Valami itt nincs rendjén.
Tudatában voltam, hogy Mr. Booth rám függeszti a szemét, és mintha
visszatartotta volna a lélegzetét.
– Ezt hogy érti?
– A házban. A családdal.”
Yorkshire megye, 1904. Ruby Mayt, a frissen végzett dadát felveszik Charles és Lilian England négy gyermeke mellé. Ruby reméli, hogy ez az a kiugrási lehetőség, amelyre mindig is várt, ugyanis Englandék befolyásos gyártulajdonos dinasztiából származnak, jelentős vagyonnal rendelkeznek. De az új dada számára, amint megszokja az élet rendjét az eldugott Hardcastle House-ban, világossá válik, hogy a titokzatos és szépséges Mrs. Englanddel valami nincs rendjén.
A zárkózott és visszahúzódó Lilian csekély érdeklődést mutat gyermekei és elragadó férje iránt, és távolról sem az „a ház angyala”, akinek Ruby gondolta. Bár a barátságos, élénk Charles örömmel fogadja a dadát a családban, Rubyt egy sor különös esemény arra kényszeríti, hogy kérdőjelezzen meg mindent, amit addig tudni vélt. A cselédek által kiközösített, és magát egyre kényelmetlenebbül érző dadának szembe kell néznie a démonaival, megelőzendő, hogy a történelem megismételje magát.
Elvégre nem létezik tökéletes család – ezt neki igazán tudnia kell.
„Egyszerűen lenyűgöző. Vészjósló, csodálatosan megírt és kitűnő, hátborzongató Edward-kori történet.” – Daily Mail
„Ott dereng benne a fenyegetés… csábítóan és gyönyörűen megírt történet.” – Sunday Express
„Kitűnő. Nem hagy nyugodni, lenyűgöző, hangulatos.” – Emma Stonex, A torony őre című bestseller szerzője
„Megbabonázó, elbűvölő, lebilincselő regény érzelmekről és rejtélyről, és egy hősnőről, aki belekeveredik egy elferdítésekből, váratlan fordulatokból és hazugságokból szőtt, képtelen világba. Az utolsó oldalig magával ragadó.” – Kate Williams
„Ez a gótikus fenyegetésekkel és rejtélyekkel teli Edward-kori történet meggyőző és teljességgel lebilincselő.” – Louise Hare, a This Lovely City szerzője
„Egyszerre elkápráztató és sötét, ugyanolyan gyönyörű, mint amennyire felkavaró. Magával ragadó, érzékeny regény.” – Inga Vesper, a The Long, Long Afternoon szerzője
„Precíz és a múltat felidéző prózájával Stacey Halls sokkoló, lenyűgöző és teljes mértékben valós világot varázsol elénk. Elejétől a végéig fogva tartott.” – Joanna Glen, a The Other Half of Augusta Hope Costa-díjra jelölt szerzője
„Lélegzetelállítóan briliáns. Pompásan megírt, hihetetlenül hangulatos, a feszültségfokozás magasiskolája. Daphne Du Maurier és Henry James finoman függőséget okozó szerelemgyermeke.” – Liz Hyder
„Ragyogó. Rendkívül megkapó feltárása a nehézségek között is megmutatkozó női lelkierőnek, állandóan előrevivő, hangulatos cselekménnyel. Ruby csodálatos főszereplő.” – Caroline Lea

Laura Marshall: Az ​évforduló

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 15.

Kiadó: XXI. Század
Oldalak száma: 384 oldal
Fordította: Alföldi Zsófia

Azt hitték, a gyilkosnak nincs indítéka. De ezek a gyilkosságok nem azok, aminek látszanak. 1994. június 15-én Travis Green – férj, családapa, köztiszteletben álló polgár – végigment Hartstead utcáin, és megölte tizenegy szomszédját. Utolsó áldozata a kis Cassie Colman édesapja volt. Az eset huszonötödik évfordulójához közeledve Cassie próbál nem gondolni a múltra – miközben az édesanyja igyekszik felidézni, hogy egyáltalán mi is történt. Aztán az anyja holmija közt Cassie talál valamit, ami azt sugallja, hogy a gyilkosságok nem is azok voltak, aminek hitték. Cassie-nek muszáj beleásnia magát a történtekbe. De van valaki, aki mindent megtesz, hogy a dolgok rejtve maradjanak.

T. M. Logan: A ​gyanú

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 22.

Kiadó: General Press
Oldalak száma: 408 oldal
Fordította: Rácz Péter

Ed izgatottan várja, hogy megismerje a lánya vőlegényét. Bár Ryan mindenki szerint tökéletes, Ednek mégis rossz érzése van: valami nem stimmel a férfival. Őrült nyomozásba kezd, hogy igazolja gyanúját.

 

 

Adrian McKinty: A ​sziget

Megjelenésének várható időpontja: 2022. június 28.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Pék Zoltán

Sima családi nyaralásnak indult.
Egy szörnyű baleset mindent megváltoztatott.
Nem tudod, mire képesek, amíg üldözőbe nem veszik a családodat.

Heather Baxter Seattle-be költözik, és összeházasodik Tommal, aki orvos, megözvegyült, és két gyereket nevel: egy kisfiút és egy tinilányt. Tomot meghívják egy orvoskonferenciára Ausztráliába, és az utazás tökéletes alkalom, hogy az új család összerázódjon.

A gyerekek szeretnének szabadon élő, igazi ausztrál állatokat látni, így hát a család autót bérel és tesz egy kirándulást. Találnak egy szigetet, ahová turisták elvileg nem léphetnek be, de sikerül elérniük a kompnál, hogy átvigyék őket.

Lehet, hogy nem kellett volna? A nyugtalanító helyzetben baljós előérzet fogja el őket.
Aztán kezdetét veszi a rémálom.

Paula Hawkins: Vakfolt

Megjelenésének várható időpontja: 2022. augusztus 25.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Tomori Gábor

Hogy ​mondhatsz ilyet? Hogy lehetsz ilyen vaksi?
Edie, Jake és Ryan gyerekkoruk óta elválaszthatatlan jóbarátok. Ők hárman – szemben az egész világgal. Edie azt hitte, ez a kötelék mindent kibír. Így aztán amikor Jake-et brutálisan meggyilkolják, és Ryant vádolják a gyilkossággal, Edie világa darabjaira hullik.
A nő évek óta most először magára marad. Az isten háta mögötti házban lakik, ahol előtte kettesben éltek Jake-kel. Edie-t porig sújtották az események, és halálra rémült – amire jó oka van. Valaki figyeli. Valaki csak erre a pillanatra várt. Most, hogy Edie magára maradt, újra szembe kell néznie a múlt darabkáival, amelyeket igyekezett a szőnyeg alá söpörni.
Paula Hawkins a világ egyik legismertebb és legsikeresebb thrillerszerzője. Zimbabwéban született, és 1989-ben költözött Londonba. Könyvei sikere előtt újságíróként dolgozott. A lány a vonaton 2015-ben, A víz mélyén pedig 2017-ben jelent meg, előbbiből 2016-ban listavezető amerikai film készült, a főszerepben Emily Blunttal. Könyvei világszerte több mint huszonhét millió példányban keltek el. A lány a vonaton 2015 legjobban fogyó könyve lett, és a könyvkiadás szinte minden rekordját megdöntötte: negyvenhat nyelvre fordították le, ötven országban jelent meg, több mint száz hétig nem került le a New York Times bestsellerlistájáról – ebből negyven hetet a lista élén töltött.

 

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 17 =

0 shares

Archívum

Címkék