Nyári könyvajánló

Hamarosan itt a nyaralás és még nem tudod mit olvass a strandon? Vagy éjjel nem tudsz aludni a melegtől? Összeszedtünk pár habkönnyű történetet, amik garantáltan (még) jobb kedvre derítenek. Jó szemezgetést!

Christina Lauren: Kalandtúra ​Wilder-módra

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 384 oldal
Fordította: Lévai Márta

A ​Nem mézes hetek és A lelkitárs-egyenlet szerzőitől

Lily Wilder mű-kincsvadászatokra viszi a turistákat Utah állam vörössziklás kanyonjaiba. Ebből éppenséggel megél, de esélye sincs visszavásárolni a szeretett ranchot, amit apja sok évvel ezelőtt eladott. A pénzszűke miatt nem mondhat nemet, amikor szedett-vedett baráti társaságával az a férfi bukkan fel, hogy részt vegyen egy kincsvadásztúrán, akibe régen szerelmes volt. Lilynek voltaképp nincs is ellenére, hogy kivigye a fickót a semmi közepére – és aztán ott hagyja a francban.

Leo Grady viszont mást sem akar, csak újra felvenni a fonalat első és egyetlen szerelmével. Lily ebben sajnos nem partner: egyértelműen értésére adja, hogy Leo csak mint túravezetőre számíthat rá.

Ahhoz, hogy a szerelmük még egy esélyt kapjon, a túrán egy csomó mindennek balul kell kiütnie. Vajon mégis igaz a kincset övező legenda? Lilynek és Leónak össze kell fognia, hogy kihúzzák a bajból a társaságot – és eközben Lily nemtörődöm apjának múltjával és a kettejük közös múltjával is szembe kell nézniük.

Elena Armas: Az ​amerikai szobatárskísérlet

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 430 oldal
Fordította: Horváth M. Zsanett

A ​szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet.

Rosie Graham problémába ütközött. Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson – szerződése van egy romantikus regényre –, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak.
A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap.
Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból – vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal?

„Vitán felül Elena Armas az ínycsiklandozó, fülledt, lassan kiforró romkomok királynője.” – Ali Hazelwood

Karen Swan: A ​rejtett ösvény

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 400 oldal
Fordította: Goretity Franciska

Minden lépés visszavisz hozzád

Tara Tremainnek húszévesen megvan mindene: rezidens orvosként dolgozik, és jegyben jár álmai férfijával, egy szenvedélyes amerikaival, Alexszel, aki biológiaszakon tanul. De épp, amikor minden tökéletesnek tűnik, Alex a lehető legbántóbb módon elárulja Tarát.
Tíz évvel később a nő már túltette magát a dolgon – pályáján sikeres, jó barátai vannak, egy férfi szerelmes belé. De, amikor gazdag családja révén egy partin vesz részt Costa Rica szívében, nehéz helyzetben találja magát: egy kisgyermek válságos állapotba kerül, és a gyógyszer többnapi járóföldre található, a dzsungel mélyén.
Csak egyvalaki segíthet: de Tara vajon képes lesz megbízni abban a férfiban, aki összetörte a szívét?

Karen Swan: Szökés ​a görög szigetre

Kiadás éve: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Fordította: Szabó Olimpia

Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy vég

Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat. Miközben mások életét zökkenőmentesen bonyolítja, maga Chloe történetesen egy ponton megrekedt. Az egyik nagy hatalmú ügyfél, a jóvágású Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát.
Manhattanben váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta – érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Talán nagyobb a tét, mint a boldogságuk? Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?

Ava Wilder: Nagy ​vetítés Hollywoodban

Kiadó: Next21
Kiadás éve:2023
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Weisz Böbe

Minden csak játék? Vagy az érzés igaz?

Grey Brooks próbál életet lehelni a karrierjébe, most, hogy véget ért a hosszú ideje futó tini tévéshow, amiben ő volt a főszereplő. Nem egyszerű. De felbukkan egy szerep, ami megváltoztathatja az életét, ezért Grey végül csak beadja a derekát: a sajtósa azt akarja, keveredjen kamu szerelmi viszonyba egy hollywoodi szívtipróval, akinek ugyancsak pozitív sajtóra van szüksége, mert több okból is kiesett a pikszisből.

Ethan Atkinsnek rendbe kell szednie az imidzsét, és újra ki kell lépnie a reflektorfénybe. Affér egy gyönyörű színésznővel, amitől beindul a pletyka – nyilván ez a tökéletes megoldás, még akkor is, ha Ethan a háta közepére se kívánja az egészet.

Grey és Ethan csak a pletykalapok kedvéért adják elő, hogy párt alkotnak, vagy mégsem? Sikerül megnyílniuk, ha valami igazi történik velük? Vagy már túlzottan megszokták, hogy napi huszonnégy órában vetíteniük kell?

Sarah Adams: Ha ​Rómában jársz

Kiadó: Next21
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Nagy Marietta

„Audrey ​Hepburn klasszikus filmjének, a Római vakációnak felújítása – mókás, szellemes: igazi lassan kiforró romkom.” – Abby Jimenez, a Barátnak tartalak című bestseller szerzője
NPR – Az év egyik legjobb könyve

Amelia Rose-t Rae Rose művésznéven ismerik rajongói. Kiégett, már évek óta fenn kell tartania a „pophercegnő” imázst. Ihletet merít kedvenc Audrey Hepburn filmjéből, a Római vakációból, és az éjszaka közepén autóba ül, hogy Rómába hajtson. Na jó, a Kentucky állambeli Rome-ba.
Amikor Noah Walker rátalál Ameliára a háza előtt, lerobbant autóval, rögtön közli, se ideje, se türelme problémás celebekre, így is elfoglalt. Jobb belátása ellenére megengedi a lánynak, hogy ott maradjon nála a vendégszobában – de csak ameddig megjavítják az autót, utána mehet Amelia, amerre lát.
Noah-nak lassan feltűnik, hogy a sztárallűröket félretéve milyen kedves és mókás ez a lány, aki a rivaldafényben töltött évek alatt egészen magányos lett. A fiú akarata ellenére közel kerül hozzá, és Amelia sem marad közömbös a bájos kisváros és a morcos idegenvezető iránt. De mint tudjuk, végül Audrey Hepburnnek is haza kellett utaznia Rómából.

Katie Fforde: Esküvő ​Provence-ban

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 448 oldal
Fordította: Svoboda Róbert

Egy szívdöglesztő francia grófnak nehéz ellenállni…
Alexandra mindig szerette a kihívásokat. Így 1963 nyarán friss szakácsoklevelével a zsebében vonatra száll Londonban, hogy új munkahelyére, egy impozáns provence-i kastélyba utazzon.
Odabent három morcos, mi több, gyanakvó gyerek várja, akik az elkövetkező hónapban a védencei lesznek.
„Hipp-hopp összebarátkozunk, csupán egy kis szórakozásra, finom ételre és némi angol oktatásra van szükségük” – biztatja magát Alexandra. És még csak nem is sejti, hogy az igazi kihívást nem a gyerekek jelentik majd, hanem az apjuk – a hihetetlenül jóképű francia gróf, aki menthetetlenül rabul ejti Alexandra szívét…
Katie Fforde ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak: az Esküvő Provence-ban tökéletes olvasmány azoknak, akik egy kis vidámságra és kikapcsolódásra vágynak.

Rachel Burton: Nyár, ​fesztivál, szerelem

Kiadó: General Press
Oldalak száma: 288 oldal
Fordította: Pejkov Boján
Megjelenés időpontja: 2023. július 3.

A Könyvesbolti karácsony szerzőjének új könyve.

Amikor Willow elmenekül a saját esküvőjéről, csak egyetlen helyre mehet: a Wight-szigeti kisvárosba, amelyet egykor otthonának nevezett. De nem csak ő tér vissza, hogy ott töltse a nyarat…

Willow tizenkét évvel ezelőtt hagyta a háta mögött a szigetet, miután a gyerekkori szerelme, Luc összetörte a szívét. Luc azóta sármos zenész lett, a világot járja, telt házas koncerteket ad, de a nyárra hazatér, hogy ő legyen a fő fellépő a sziget éves zenei fesztiválján – és visszanyerje Willow szerelmét.

Ahogy Willow kibogozza a múlt kusza szálait, egy váratlan titokra bukkan, amely a feje tetejére állíthatja addigi világukat, és közben élete legfontosabb kérdésével találja szemben magát: képes-e új esélyt adni a szerelemnek?

Mia Sosa: A ​legrosszabb esküvői tanú

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 384 oldal
Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra

OLTÁRI ​SZÍVEK

Egy oltár előtt elhagyott esküvőszervező? Ja, persze, az iróniát Carolina Santos is érzékeli. De múltjának e kellemetlen mozzanata ellenére Lina olyan lehetőséget kap, amely megváltoztathatja az életét. Csak egyetlen bökkenő van: együtt kell működnie a világ legrosszabb esküvői tanújával a saját kudarcba fulladt menyegzőjéről.
Max Hartley marketingszakértő eltökélt szándéka, hogy letegye a névjegyét egy áhított szállodai ügyfélnél, aki az arculata kiterjesztését tervezi. Aztán megtudja, hogy a bátyja eszes, lenyűgöző és abszolút tabu exmenyasszonyával kell dolgoznia, aki ráadásul ki nem állhatja őt…
Ha sikerül egymás kinyírása nélkül összehozniuk a prezentációjukat, mindketten jól járnak. Csakhogy Max az első számú közellenség, mióta arra biztatta a bátyját, hogy hagyja faképnél a menyasszonyt, és Lina a maga részéről kész megfizetni érte.
Lina és Max hamar felfedezik, hogy nem az ellenszenv az egyetlen érzelem, amitől szikrázik közöttük a levegő. Ám ez a rossz csillagzat alatt született páros mégsem lehet több ideiglenes játszópajtásnál, mert Lina nem vágyik szerelemre, Max pedig soha többé nem hajlandó a bátyja mellett másodhegedűst alakítani…

 

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 4 =

0 shares

Archívum

Címkék