T.M.LOGAN: 29 másodperc

A cím alapján egészen másra számítottam. Mondjuk egy gyilkosságra, aztán egy hosszas és fordulatos nyomozásra. Helyette kaptam egy durva és nyomasztó történetet, aminek minden mozzanatával azonosulni tudtam. Nem egészen olyan krimi, amire az ember e szó hallatán gondol, talán inkább életrajzi drámának mondanám.

Adott Sarah, aki egyetemi tanárként éli látszólag átlagos mindennapjait. Gyermekkorában testvérei árnyékában nőtt fel harmadik gyerekként, de egész életében tudta, és tudatosan is tett azért, hogy a karrierjében majd mindent elérjen és kivívja a tiszteletet maga körül. Mindent egy lapra tett fel, és akkor jön egy vezető professzor, akinek nagy a hírneve, sok pénzt és támogatást hoz az egyetemnek, és ezért sajnos sok mindent elnéznek neki, holott mindenki tudja, legalábbis sejti, mi történik a háttérben. Sarah nagyon nehéz helyzetbe kerül egyedülálló anyaként, amikor ráadásul csajozós férje is elhagyja. Most mi tévő legyen? Szembenézzen a gonosszal, és akkor előfordulhat, hogy egész életére lőttek a karrierjének? Vagy éppen tűr, vagy megtesz mindent, ami ahhoz kell, hogy elérje azt, amit megérdemel, amiért megdolgozott?

Rengeteg nő küzd pályafutása során olyan problémával, amelynek semmi köze a szakértelméhez. Szóbeli vagy akár tettlegességig fajuló zaklatás éri őket. E mellé jön még a lekezelő hangnem, az el nem ismerés. Sokszor úgy tűnik, hogy csak akkor van lehetőségük feljebb lépni a ranglétrán, ha behódolnak a férfiaknak. A történet ezt a soha nem egyenlő küzdelmet vázolja fel és tárja elénk, és mindez sajnos még 2020-ban is igaz. A nőknek sokkal többet kell azért tenni, hogy a tudásuknak megfelelő szintre léphessenek, és még mindig nagyon ritka a női vezető, mert a férfiak nem tudják elviselni, hogy a nő irányítsa őket. Azért mert ennyire valós témát boncolgat, teljesen együtt tudtam érezni a főszereplővel.

Az eleje kicsit nehezen indult. Erőltetett volt számomra az, hogy folyamatosan a címre utalt, holott még nem bontakozott ki semmi ilyesmi szál. A folytatás és a befejezés viszont annál jobb. Ha olyan helyzetbe kerülnél, mint Sarah, te meddig mennél el, hogy védd magad? Sarah a véletlennek köszönhetően találkozik az ördöggel és szerződést kötnek, azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szerette volna. Várjunk csak, valóban ezt akarta? A könyv tele van fordulatokkal, a tetőfokára hágnak az indulatok. Tanulság: Sose haragíts magadra egy nőt, pláne egy okos nőt…  A végére pedig értelmet nyert a könyv címe is. Zseniális.


Kiadó: General Press
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 344 oldal
Fordította: Szieberth Ádám

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?
Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?
Amikor Sarah megment egy bajban lévő kislányt, semmit sem vár cserébe. Ám a bátor cselekedete egy nagyhatalmú és veszélyes férfit tett az adósává. És ez a férfi ellenállhatatlan ajánlatot tesz neki.
„Csak mondjon egy nevet. Egyetlen nevet. És én eltüntetem azt az embert az életéből.”
Hiszen mindenki tudna mondani legalább egy nevet, nem igaz? És csak egyetlen, 29 másodperces telefonhívásba kerülne…

 

Tags: 29 másodperc, dráma, krimi, t.m.logan

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 5 =

0 shares

Archívum

Címkék