CARA HUNTER: Csakis ​az igazat (Adam Fawley 5.)

Az Adam Fawley sorozat számomra eddig egy biztos pont volt, a köteteket mindig a rosszabb napjaimra tartogattam, tudván, hogy a Cara Hunter által teremtett világ minden gondomat elfeledteti majd.

Épp ezért nagy elánnal vetettem bele magam a történetbe. A regény elején található összefoglalónak rendkívül örültem, csak még jobban alátámasztotta a könyvbe vetett hitem, úgy éreztem minden a helyén van, egy nagyszerű krimit fogok olvasni. Igen ám, de ahogy fogytak az oldalak egyre csalódottabb lettem.

SPOILER!
Az elbeszélés két szálon fut: az egyiken egy szexuális bántalmazás ügyében nyomozik Adam Fawley csapata. Magának az esetnek az az érdekessége, hogy az áldozat egy férfi diák, aki ráadásul rögbijátékos, a szexuális ragadozó pedig egy okos és csinos professzorasszony.
A másik szálon pedig Fawley detektívfelügyelő DNS mintáját találják meg egy halott nőn.

A szexuális zaklatás – szál elsőre érdekesnek tűnt, de úgy éreztem a közvéleményt és a nyomozókat is teljesen magával ragadta ez a „férfi is lehet áldozat” dolog és nem biztos, hogy a megfelelő következtetéseket vonták le. Valamint kicsit fura is volt a nyomozás, a szál lezárásáról nem is beszélve. Persze azért is lehet ez az érzésem, mert azt hittem ez lesz a cselekmény fő vonala, de elég hamar kiderült, hogy a detektívfelügyelő elleni vádak állnak a regény középpontjában.
Ez a fordulat viszont nekem nagyon nem tetszett. Nem szerettem, hogy a főszereplőből lett gyanúsított, és tulajdonképpen saját magának kellett bizonyítani az ártatlanságát.

Szerencsére mindez nem tántorított el, és alig várom már a könyvsorozat újabb részét.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 480 oldal
Fordította: Gömöri Péter

Csinos ​egyetemista. – Idősebb professzor. – Azt hiszed, tudod, mi lesz ebből?
– Nagyon tévedsz.
A nő mindent kockára tesz – a férfinak csak vesztenivalója lehet.
Egyikük mindenképpen hazudik.
Amikor egy oxfordi egyetemista megvádolja az egyik professzort, hogy szexuálisan bántalmazta, Adam Fawley detektívfelügyelő csapata azt hiszi, ez egy unásig ismert sztori. De nagyobbat nem is tévedhetnének.
Ugyanis az állítólagos szexuális ragadozó nem férfi, hanem nő – ő a tanszék üdvöskéje. A vádló diák pedig egy száznyolcvanöt magas férfi, egy rögbijátékos.
Fawley nyomozónak és csapatának versenyt kell futnia az idővel, hogy kiderítsék, mi az igazság. De nem veszik észre, hogy valaki pont őket figyeli. És annak a valakinek az a terve, hogy örökre kiiktassa Fawley-t.
Cara Hunter Sunday Times bestsellerszerző. Thrillerei: Egy közeli ismerős, Sötétben, Nincs kiút, Féktelen harag. Minden könyve Oxfordban játszódik, főszereplőjük Adam Fawley detektívfelügyelő és rendőrcsapata. Az Egy közeli ismerőst 2019-ben jelölték legjobb krimi kategóriában a Brit Könyvdíjra. A Nincs kiút felkerült a Sunday Times „A 100 legjobb krimi, amit 1945 óta írtak” listájára. Cara Hunter több mint egymillió példányt adott el könyveiből világszerte.

Tags: 2021, 21.század kiadó, 3 csillag, cara hunter, csakis az igazat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 7 =

0 shares

Archívum

Címkék