CHRIS CARTER: A nevem halál (Robert Hunter 7.)

Chris Carter sorozatának hetedik része összességében talán egy picit halványabb volt a megszokottnál, de a történet, a nyomozás, és a leleplezés most is egyedi és izgalmakkal telire sikerült.

Egy halála előtt korábban sosem látott brutalitással megkínzott nőtt találnak egy reptér közelében. A gyilkos annyira profi, hogy csak annyi nyomot hagy, amennyit ő akar. Látszólag azt szeretné, hogy elkapják, a nyomozók még egy levelet is találnak a helyszínen, amiben további gyilkosságokra utal. Vajon Robert Hunter és csapata elég ügyes és bátor lesz ahhoz, hogy leleplezze a gyilkost, mielőtt további áldozatok lennének?

Olyan brutalitás jelenik meg a könyvben, amely még a nyomozók gyomrát is felforgatja, hát el is hiszem. Ha ez a könyv film lenne, már elfordítottam volna a fejem bizonyos jeleneteknél. A sorozat 7. részének elolvasása előtt elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam egy kritikába, amely eléggé lehúzta a könyvet. Sajnos ez valószínűleg tudat alatt hatott rám, amikor a könyv első felében azt éreztem, hogy ez picit gyengébbre sikeredett, de így már nem tudom, hogy valóban ez történt-e vagy sem. Kicsit néha összecsapottnak éreztem a párbeszédek egyszerűsége miatt, illetve, mikor kétszer volt egymás után ugyanaz leírva, csak átfogalmazva, mintha Chris Carter egy kis unalmat érzett volna írás közben. Illetve mindössze 310 oldal lett, ez talán jelzi, hogy a karakterek és a történet sem volt túl részletesen kidolgozva.

Ami viszont mindent feledtetett, és úgy a közepétől teljesen el tudtam engedni, hogy ez a könyv nem lenne elég jó, az az, hogy a cselekmény elképesztően érdekes, izgalmas, és a vége…már mindenkire gondoltam, hogy ki lehet a valódi gyilkos, de erre nem, micsoda fordulattal zárul a Robert Hunter sorozat 7. része, szerintem már ezért is megéri elolvasni. Még egy kritikát azonban meg kell fogalmazzak, a fordulat utáni rész kicsit ismét összecsapott hatást keltett, azzal a pár oldal magyarázattal.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 310 oldal
Fordította: Szabó István

Hét nappal az elrablása után egy huszonkét éves nő holttestét találják meg a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér melletti elhagyatott területen. Az áldozat a kinyújtott végtagjaival egy ötágú csillagot formáz. Vajon rituális gyilkosság történt? A boncolás során kiderül, hogy a nőt a halála előtt kegyetlenül megkínozták. Ezenkívül azonban a gyilkos egy meglepetést is szánt a rendőrség számára… Alighogy Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség különleges egységének a vezetője megkapja az esetet, egy újabb holttest kerül elő. Hunter tudja, hogy nincs sok ideje, mielőtt a szörny lecsap a következő áldozatára. Egy igazi ragadozót üldöz ugyanis, akinek a múltja sötét titkot rejt, és aki nem tudja leküzdeni a brutalitás és a gyilkolás iránti vágyát.

Tags: chris carter, general press kiadó, krimi, pszicho thriller, Robert Hunter, sorozat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

0 shares

Archívum

Címkék