LAKATOS LEVENTE: Szigor II. – A pillangók ébredése (Apa-lánya vélemény :) )

„Liza szinte összeroppan kényszer szülte kapcsolatának béklyói alatt.

Az aranykalitka egyre szűkebb számára, a boldogság lehetőségétől is megfosztottan semmire sem vágyik jobban, mint hogy visszakapja szabadságát. Az összeomlás peremén egyensúlyozva egy botrányos éjszakát követően úgy dönt, hogy külföldre utazik.

A kormánypárt új szóvivője, Szentesy Igor veszélyesen mélyre merül a politikai hazugságok feneketlen tengerében. A férfi, a válófélben lévő elnök jobbkezeként számtalan külföldi útra hivatalos, ami éppen kapóra jön a számára: idegen nők ágyában hajszolt élvezetekkel vesz elégtételt darabokra tört szívéért.

A politikai érdekek által szétválasztott páros útjai egy görögországi este keresztezik egymást. A kettejük között fellángoló szenvedély újabb fájdalmat szít vagy ezúttal kegyelmet gyakorol felettük a sors?

A kétszeres Aranykönyv-díjas Lakatos Levente hatalmas sikernek örvendő Szigor című regénytrilógiának második kötetében érdek és érzelem ismét összecsap.
Arcpirító erotika és gyilkos hatalmi játszmák csipetnyi humorral megszórva – lépj be Szigor világába!”

Véleményem:

Lakatos Levente ismét bebizonyította, hogy végtelen képzelőerővel bír…az erotikában mindenképp. 🙂

A kötetben ennek a bizonyítékát sajnos kevésszer olvashattuk, de az a kevés is, engem teljesen meggyőzőtt. 🙂 Rodosz például személyes kedvencem volt, egy kis álomvilág, melyet kiélvezhetett a két főszereplő, mielőtt igazán elkezdődtek az események, és egyre csak bonyolódott a történet.

Ebben a könyvben inkább a politikai szál kapott nagyobb hangsúlyt. Így szinte borítékolható volt, hogy a regény fondorlatos, ravasz, fordulatos lesz.

A politika effajta bevonása nagyban befolyásolta Liza és Igor kapcsolatát. Míg az első könyvben érzésem szerint csak tabuk voltak egymásnak, és még izgalmakat is ígért a lebukás veszélye, ebben a részben már nagyon komolyan irányította a kapcsolatuk alakulását a közélet. Olyanannyira, hogy a mű vége egy egészen más hangulatú, más befejezésű könyvet vetít előre a trilógia lezárásaként, mint amit szeretnék. 🙂

Édesapám véleménye:

Miután elolvastam a Szigor című könyvet, nagy érdeklődéssel vártam második kötetét, A pillangók ébredését.

A regénnyel egy újabb remekművet fogtam a kezeim között.

Az elbeszélés két szálon fut: az első könyv két főszereplője, Liza és Igor életének újabb fejezetét ismerhetjük meg. Illetve a magyar politikai élet elitjének harcát a hatalomért.

A mű rendkívül olvasmányos, változatos, fordulatos. Szerintem a közéleti események nagyon életszerűek voltak. Viszont hiányoltam az első részben megszokott fülledt erotikát. 🙂

Összességében úgy érzem, hogy remek felvezetése lesz ez az elbeszélés a trilógia befejező részének.

Ajánlom mindenkinek, aki kicsit bele akar pillantani a 21.század magyar politikájába és egy szokatlan pár kapcsolatába.

Tags: a pillangók ébredése, apa-lánya vélemény, könyv, lakatos levente, libri könyvkiadó, szigor

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenhárom =

0 shares

Archívum

Címkék