KAREN SWAN: Karácsonyi ​képeslapok

Eddig minden magyarul megjelenő Karen Swan könyvet olvastam. A romantikus és rejtélyes vonal mellett, azt szeretem a regényeiben, hogy tökéletesen visszaadják a környezetet, ahol éppen egy-egy történet játszódik. Amikor viszont elolvastam a Karácsonyi képeslapokat pont Nepál és a hegyek voltak azok, amikkel nem tudtam azonosulni. Legalábbis elsőre. Aztán hirtelen úgy alakult az életem, hogy mostmár napi szinten gondolok az országra és a kultúrájára. A könyvre pedig mint egy előhírnökre.

A történet két párhuzamos szálon bontakozik ki. Az egyikben Natasha és családja egy nyaralásból hazatérve elveszti a kislányuk plüssjátékát, amiért Natasha a közösségi médiában kér segítséget. A másik szálon Duffy, Nepálba készülve, találkozik a plüssel egy airbnb szálláson, mire viszont elér hozzá Natasha felhívása, addigra már késő, így magával viszi a játékot a hegyekbe. A nőnek  viszont megígéri, hogy folyamatosan küld képeket az állatka „kalandjairól”. Kettejük levelezése egyre jobban elmélyül, amíg egy nap Duffy levelei hirtelen meg nem szűnnek, ekkor Natasha elhatározza, hogy felkutatja őt.

A nepáli jelenetek közben a táj megelevenedik, a hegyek hangulata, az imazászlók lobogása a szélben, a hó szikrázása és az emberek kiszolgáltatottsága kiválóan érzékelhető a leírásokból. Karen Swan nagyon jól felépítette a történetet, ami végig lekötötte a figyelmemet. A könyv fordulatai eleinte nagyon izgalmasak voltak, főleg a múltbéli szál, mely rendkívül feldobta a sztorit, de az elbeszélés végére az események túlságosan kiszámíthatóvá váltak.

A regénynek kevés köze van a karácsonyhoz, inkább a hegyek világát, a hegymászást és a sors fordulatait helyezi középpontba, így akár ebben a nyári napsütésben is tökéletes olvasmány azoknak, akik egy romantikus történetre vágynak.

„Idő. Soha nem volt a barátjuk. Mindig kifutottak belőle, vagy hadakoztak ellene, a csillagok sosem álltak össze a számukra.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 432 oldal
Fordította: Ács Eleonóra

Sunday ​Times Bestseller
Jó szavak, rossz időzítés
„A romantikus úti célok királynőjétől” – Woman & Home
A helyszín egy falu Cotswoldsban, Gloucestershire-ben – a Karácsonyi képeslapok igazi kikapcsolódás, távol levő ismerősökről szóló, ünnepi, meghitt, örömteli ínyencség Karen Swan Sunday Times bestsellerszerzőtől.
Ha pont azt mondod, amit kell, minden megváltozhat…
Natasha és Rob újra megtalálja a boldogságot házasságukban az ünnepek alatt, a „ha most se megy, akkor elválunk” vakáció alatt, de az idill rövid életű – lányuk kedvenc plüssének nyoma vész a hazaúton. A kicsi vigasztalhatatlan, Natasha próbálja vigasztalni, és közben a közösségi médiában kér segítséget. A plüssállat csodával határos módon megkerül, de addigra már egy Duffy nevű fickó kabalája, aki több ezer kilométerrel odébb, Nepálban túrázik.
Duffy megígéri Natashának, hogy rendszeresen küld képeket, és kettejük levelezése hamarosan komolyra fordul. Natasha néha úgy érzi, a világ túlsó végén levő idegen férfi jobban megérti őt, mint a férje, aki ott fekszik mellette az ágyban.
Telnek a hetek, Duffy egyre mélyebben behatol a hegyek közé, és Natasha úgy érzi, a férfi kissé megváltozott. Aztán egy nap nem jön több üzenet. Natasha csak ekkor töpreng el rajta – noha már túl késő – vajon miért is volt szüksége kabalaállatra a férfinak.
„Élvezetes történet, amellyel a kanapéra kucorodhatsz karácsonykor… Eszképizmus a javából – romantikus menekülés a mindennapok nyers valóságából.” – Heat Magazine
„Románc, amelyet nem fogsz tudni letenni.” – Metro
„Az első oldalaktól kezdve lenyűgözött.” – Ötcsillagos olvasói értékelés
„Eddig egyértelműen a kedvenc Karen Swan-könyvem.” – Ötcsillagos olvasói értékelés
„A történet a kezdetektől fogva megragadott, és még mindig nem engedett el. Imádtam.” – Ötcsillagos olvasói vélemény
„Két menetben el is olvastam, szó szerint nem akartam letenni a könyvet.” – Ötcsillagos olvasói vélemény
„Addiktív olvasmány.” – Ötcsillagos olvasói értékelés

Tags: 2023, 21.század kiadó, karácsonyi képeslapok, karen swan, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 19 =

0 shares

Archívum

Címkék