J.D. BARKER: A ​hívás

Nagyon vártam már J.D.Barker új könyvét. A madártollas gyilkosságokon kívül eddig minden regénye  kedvenc lett, tehát elég valószínűnek tűnt, hogy egy nagyon jó sztori vár rám.
Viszont őszintén szólva kicsit csalódtam.

SPOILER!
A történet szerint Jordan sztár rádiós. Reggeli műsora napi szinten több millió hallgatót ér el. Rendkívül ambiciózus nő, aki a sikerért szinte mindent feláldoz, többek között a házasságát is.
Egyik reggel betelefonál hozzá egy Bernie nevű férfi, aki „játszani” akar vele. A játék lényege, hogy Jordan válaszától függően a férfi rettenetes dolgokat követ el.
Eleinte teljesen véletlenszerűnek tűnik Bernie felbukkanása épp Jordan műsorában, mindenki egy ámokfutónak gondolja, akinek csak közönségre van szüksége szörnyű tervének megvalósításához. Ám a cselekmény előrehaladtával kirajzolódik egy tragédia, melynek a nő fontos szereplője volt.
Sajnos számomra már a regény első lapjai óta nem volt szimpatikus Jordie karaktere, ami rendkívül sokat rontott az olvasásélményemen. Sok cselekedete nem tűnt őszintének, az események alakulása közben egyre kevésbé tudtam vele együttérezni.

Az elbeszélést egy rendőr szemszögén keresztül is végigkövetjük. Rengeteget gondolkodtam, hogy mit tudnék mondani Cole nyomozóról, de azon kívül, hogy a kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy Ő fogja megoldani az ügyet, semmi érdemlegessel nem tudok szolgálni.

A hívás egy fordulatos krimi, akciódús jelenetekkel, amik csak pörögnek az ember szeme előtt, ezért nehéz is lerakni. Ugyanakkor szerintem elég klisés a történet, a végkifejlet pedig sajnos csalódás.

„Bizalmat szavazunk a rendszernek abban a hiszemben, hogy az majd helyrehozza az elrontott dolgokat, de már a rendszer is elromlott.”


Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 448 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

A ​negyedik majom és a Szíve helyén sötétség szerzőjének lebilincselő új regénye

Jordan Briggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják minden nap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel állnak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot – taxi vagy uber? –, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

J.D. Barker legújabb regénye zseniális, magasfeszültségű thriller a szerző jól ismert védjegyeivel: szenzációs csavarok és váratlan megoldások teszik felejthetetlenné A hívást, ismételten bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb krimiszerzője továbbra is pályafutása csúcsán van.

Tags: 2021, 4 csillag, a hívás, agave könyvek kiadó kft., j.d.barker, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenegy =

0 shares

Archívum

Címkék