Nicholas Sparks: A kívánság

Végre egy igazi Nicholas Sparks írás, amit meg is könnyeztem, teljesen oda vagyok ezért a nyári, romantikus írásért. Vigyázat, azonban nem teljesen happy end, megviseli a szívedet.

Maggie világhírű fotós váratlanul súlyos beteg lesz, nem sok van neki hátra, így ő is érzelmesebbé válik, minden mindegy alapon dönt bizonyos kérdésekben, így fordul elő, hogy elmeséli asszisztensének legféltettebb titkát, és egész szomorú sorsát. Maggiet ugyanis a szülei szégyenből 16 évesen száműzték egy nagyon kicsi szigetre, mindentől elzárva alig ismert nagynénjéhez, akitől olyan szeretetet kapott, mint a szüleitől soha. Egy darabig nagyon szomorú volt, hogy annyi mindent hátra kellett hagynia, egészen addig, amíg meg nem ismerkedett Bryce-szal, akivel egymás örök szerelmei lettek. Bryce és a családja tanította meg fotózni, és élete legszebb emlékeit kapta tőlük, azonban a sors, az élet közbeszólt, és nem minden úgy alakult, ahogy eltervezték.

Annyira fantasztikus ez a történet, hogy teljesen odáig vagyok, de közben meg nagyon szomorú, és ez a kettőség végig a könyvben rejlik a sorok között. A főszereplő, az asszisztens, Bryce és a családja és a nagynéni mind pozitív karakterek, egyszerűen imádnivalók. Egyedül Maggie családja az, akiket szintén nem lehet hibáztatni a történtek miatt, mégis érződik az igazságtalanság, az önzetlen szeretet hiánya, az önzőség felőlük, ami nem szép dolog. Persze senki se fogjon mindent a családjára, Maggie így is tesz, elfogadja őket, de azért sok mindenben igaza van.

A történet rendkívül eredeti a különleges helyszínnel, helyzettel, sorsokkal, foglalkozásokkal, és a könyv vége a teljes döbbenet, amire nem számítasz, és ha lehet még ennél is meghatóbb, akkor itt azzá válik. Ha eddig nem könnyezted meg, a végkifejletet biztosan meg fogod.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Pejkov Boján

Egy ​felejthetetlen út, egy mindent elsöprő szerelem
Maggie Dawes világhírű fotográfus, aki állandóan utazik, új témák után kutatva. 2019-ben egy lesújtó diagnózis után a karácsonyt New Yorkban kénytelen tölteni, és egyre inkább az asszisztense segítségre szorul. Ahogy az év a vége felé közeledik, Maggie egy évtizedekkel korábbi utazás és szerelem történetét meséli el a fiúnak, amely alapjaiban rendítette meg az életét.
1996-ban ugyanis minden megváltozott Maggie számára, amikor tizenhat évesen az addig alig ismert nagynénjéhez küldték egy évre. Az asszony egy gyönyörű, kis szigeten élt az amerikai partok mellett, Maggie mégis csak arra tudott gondolni, mennyi mindent kell otthagynia: a barátait, a családját, az egész addigi életét… Ám mindez megváltozott, amikor megismerkedett Bryce-szal, aki az utolsó évét töltötte a szigeten, mielőtt megkezdte volna a tanulmányait a tisztképző akadémián. A fiú felejthetetlenné tette Maggie ott töltött napjait: feltárta előtte a sziget csodáit, és beavatta a fényképezés titkaiba. A hosszú hónapok során pedig mindkettőjük számára egyértelművé vált, hogy életük szerelmét találták meg a másikban. Csakhogy a sorsuk máshogy alakult, mint azt szerették volna…

Tags: a kívánság, dráma, nicholas sparks, romantikus

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék