PAUL TOBIN: The Witcher: Történetek Ríviai Geraltról

Aki rendszeresen olvassa a blogot tudja, hogy hatalmas Vaják,- és Sapkowski-rajongó vagyok. Így ajánlották a figyelmembe a Történetek Ríviai Geraltról című kötetet.

A könyv egy díszkiadásban megjelenő képregénygyűjtemény, amely 4 történetet tartalmaz csaknem 400 oldalon: Az elátkozottak háza, a Rókagyermek, a Szörnyvadászok és a Varjak átka című képregényeket. Az első kettő új történet, az utolsó kettő pedig az ismert történethez kapcsolódik. A Szörnyvadászok pedig most először, ebben a kötetben jelenik meg magyarul.

Bár sosem olvastam még képregényt, azt kell mondjam, nagyon imádtam ezt a kötetet. A képek gyönyörűek, a szöveggel együtt hozzák az ismerős Vaják hangulatot. A kalandot, a természetfeletti lényeket, s ezek sötét-borongós világát, valamint Geralt józan és igazságos természetét. Pontosan azt kaptam vissza ettől a képregénygyűjteménytől, ami az utoljára olvasott két Vaják-regényből, a Tűzkeresztségből és a Fecsketoronyból már nagyon hiányzott nekem, és visszahozták az első kötet, Az utolsó kívánság szívemet rabul ejtő, varázslatos Vaják világát.

A képek nagyon kifejezőek, teljesen oda tudja képzelni magát az olvasó, a képregény formátum számomra valahogy a film és a regény keveréke érzést hozta. Az A/4-es keményborítós kiadás ráadásul időtálló, a látványt a fényes lapok csak fokozzák. Egy szó, mint száz, igényes forma és igényes belső jellemzi ezt a képregénygyűjteményt, amely mind látványvilágában, mind pedig tartalmában hűen hozza a sokak által megszokott és szeretett Sapkowski-világ hangulatát. Szerintem minden rajongónak kötelező egy példány belőle.


Kiadó: Szukits
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 396
Írta: Paul Tobin – Az elátkozottak háza, Rókagyermek, Szörnyvadászok
Borys Pugacz-Muaszkiewicz, Karolina Stachyra, Travis Currit – Varjak áta
Illusztrálta: Max Bertolini, Piotr Kowalski, Joe Querio
Fordította: Kolozsvári Zsófia

Akinek tetszettek a Vaják könyvek, vagy szereti a The Witcher videojátékot, az egész biztosan imádni fogja ezt a képregénygyűjteményt. Aki pedig még nem ismeri Andrzej Sapkowski mágikus világát, az is élvezettel követheti végig Ríviai Geralt, a rettenthetetlen szörnyvadász lélegzetelállító kalandjait.
A gyűjteményes díszkiadás Az elátkozottak háza, a Rókagyermek és a Varjak átka képregényeken kívül tartalmazza a magyarul most először megjelenő Szörnyvadászokat is.

 

Tags: 2020, fantasy, képregény, Szukits kiadó, Történetek Ríviai Geraltról

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − egy =

0 shares

Archívum

Címkék