Havi összefoglaló – November

Kedves Mindenki!

Ez a hónap eléggé zsúfolt volt mindhármunknak, ezért csak négy könyvet olvastunk el. A december ennél sokkal jobb lesz, ezt már most megígérhetjük. Valamint az év utolsó hónapjában megünnepeljük a novemberi, elmaradt, 5. blogszülinapot, egy nyereményjáték keretében.

THOMAS WHEELER – Cursed Átkozott

Miről szól:
A történet főhőse egy tinédzser tündérlány, Nimue, akinek teljes népét lemészárolják a vörös paladinok a szeme láttára, köztük a saját családját is. Nimuénak sikerül megmenekülni, édesanyja utolsó leheletével egy kardot bíz rá, amit el kell juttatnia Merlinnek, a varázslónak. Nimue rögös és nehéz útján Arthurral, a jóképű zsoldossal szövetkezik. Útközben látja, hogy milyen mészárlásba kezdtek a papok, és akaratlanul is népének élére áll. Az út során a kard segítségével csak úgy ömlik a vér és a bosszú. Eközben a paladinok sem tétlenkednek, a kardért az embervérű királyok is háborúba vonulnak. Nimue több tűz közé szorítva találja magát, miközben a kard és saját mágiája is egyre többet követel belőle.

Emese véleménye:
Első látásra gyönyörű, szerelembe lehet esni a kötettel, belelapozás után kiderül, hogy absztrakt illusztrációkkal és magas minőséggel teli könyvet foghatunk a kezünkben. Bár ifjúsági regény, elég sötét ahhoz, hogy minden korosztály számára élvezhető legyen, aki szereti a fantasy és kalandregényeket.

ANDRZEJ SAPKOWSKI: Tűzkeresztség (Vaják 5.)

Miről szól:
A Tűzkeresztség pont ott folytatódik, ahol A megvetés ideje abbamaradt. Összességében maga a történet nem igazán halad előre: kedvenc hőseink, Geralt, Yennefer és Ciri egymástól elsodródva próbálják megállni a helyüket a háború és káosz sújtotta világban.

Hajnal véleménye:
A Tűzkeresztség nem éppen a legpörgősebb könyv, azonban az író stílusa és a finom humor miatt élvezetes olvasmány annak ellenére, hogy a történet nem igazán haladt előre. Én inkább amolyan világteremtő fantasy regénynek mondanám, ahol a hangsúly a karakterek személyiségábrázolásán és személyiségfejlődésén, valamint a körülöttük lévő világ bemutatásán van. Várom a folytatást!

ROSELLA POSTORINO: A ​Farkas asztalánál

Miről szól:
A főszereplő, Rosa Sauer, miután a férjéről két éve nem hallott, a szülei meghaltak, a túlélés érdekében Berlinből Kelet-Poroszországba költözik, a hitvesének szüleihez. Igen ám, de egy nap SS-tisztek keresik fel, hogy a Harmadik Birodalom szolgálatába kell állnia, mint a Führer előkóstolója. Nem mintha lenne Rosának választási lehetősége, de egyébként is a pénztelenség és az éhínség közepén, ha valakinek van munkája és még “ellátást” is kap, hát nem a megvalósult álom?! Hát nem.

Dalma véleménye:
Nem szoktam a második világháború idején játszódó könyveket olvasni, de a mű fülszövege kellőképpen felkeltette az érdeklődésemet. Eleve nagyon szeretem az igaz történeteken alapuló elbeszéléseket, mindemellett Hitler előkóstolójának lenni, mondanám, hogy érdekes téma, de inkább félelmetes. Ami egyébként be is bizonyosodott az olvasmány minden egyes lapján.

GRAHAM MOORE: Bűnösök

Miről szól:
A történet alapja egy tíz évvel ezelőtti gyilkosság, melyben az esküdtszék felmentette a vádlottat. Eleve hatalmas visszhangja volt végig a pernek, ám amikor kihirdették az ítéletet, Amerika felbolydult. Részben ennek hatására a tárgyalás után több esküdt is megváltoztatta a véleményét. Napjainkban, tíz évvel később, egy dokumentumfilmet szeretnének forgatni a perből, ezért az egykori esküdteket meghívják egy hotelbe. Igen ám, de a találkozó tragédiába torkollik, és az esküdtek vezéralakját, Mayát gyilkossággal vádolják.

Dalma véleménye:
A Bűnösökben egy nagyon érdekes tárgyalótermi krimire leltem, mely annak ellenére, hogy nem egy pörgős elbeszélés volt, végig fenntartotta a figyelmemet. A kellő helyeken megspékelve egy-egy fordulattal, valamint egy meglepő végjátékkal, egészen jó olvasásélmény volt.

Tags: a farkas asztalánál, andrzej sapkowski, átkozott, bűnösök, cursed, graham moore, havi összefoglaló, rosella postorino, thomas wheeler, Tűzkeresztség, Vaják

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék