Havi összefoglaló – Október

Sajnos nem úgy sikerült olvasás szempontjából ez a hónap, ahogy elterveztük, de majd a november jobb lesz. 🙂

RUTH Kelly: Szőlőskert Provence-ban

Miről szól:
Adott egy önértékelési problémákkal küzdő, középkorú nő, Ava, akit épp megcsalt a férje és elverte az összes félretett pénzüket. Avának  a sokkon túl azzal is szembesülnie kell, hogy a közös családi házukat is el kell adniuk. A férje, Mark pedig el is hagyja a szeretője kedvéért. A nő összeomlik és a vagány barátnőjéhez költözik. Miközben épp magát akarja összekaparni a padlóról, a lánya azzal nyaggatja, hogy vásárolja vissza a régi családi házukat. Aztán hír érkezik arról, hogy Ava  nagyapja meghalt, így a nő azonnal Provence-be utazik és kiderül, hogy ő örökölte a szőlősbirtokot.

Hajnal véleménye:
Kivételesen valami könnyed olvasmányra vágytam és a fülszöveg alapján úgy gondoltam, hogy Ruth Kelly: Szőlőskert Provence-ban című regénye pont ilyen lesz. Nos, könnyednek valóban könnyed volt, viszont egyáltalán tetszett.

KIERA CASS: Eljegyezve (Eljegyezve 1.)

Miről szól:
A történet szerint Hollis a legesélyesebb fiatal nő Koroában Jameson király szerelmére. A cselekmény előrehaladtával figyelemmel kísérhetjük, hogyan alakul kettejük kapcsolata, hogyan jut Hollis egyre közelebb a királynői címhez, egészen addig míg nem találkozik Silas-szal. Már az első találkozásukkor a fiú teljesen rabul ejti Hollist, a lány pedig fokozatosan rádöbben, hogy egészen mást jövőt kíván, mint azt eddig gondolta, mint amit a szülei elképzeltek számára.

Dalma véleménye:
Egészen biztos, hogy ezt a regényt nem lehet összehasonlítani a szerző Párválasztó köteteivel, viszont nagyon érdekel hogy alakul Hollis további élete. Kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mit hoz ki Kiera Cass a történetből, és úgy általában kik voltak azok, akik ennyire megváltoztatták a főszereplő jövőjét.

ANDERS DE LA MOTTE: Kegyetlen tavasz

Miről szól:
A helyszín egy svéd kisváros, amelyet gyakorlatilag körbeölel az erdő. Nem akármilyen erdő ez. Igazi, érintetlen ősi hely, amely tele van mocsarakkal és titkokkal. 1986-ban egy gyilkosság történt itt, a tizenhat éves Elita Svart volt az áldozat. Elita, aki gyönyörű volt és különleges. Akit mindenki megvetett és kívánt egyszerre. Akinek családja korántsem tartozott a város jó hírű klánjai közé. Amikor Thea Lind, az új háziorvos ideköltözik a férjével, Daviddal, ez a régi gyilkosság azonnal felkelti a figyelmét. Nyomozni kezd, mivel megmagyarázhatatlan lelki közösséget érez a meggyilkolt lánnyal.

Hajnal véleménye:
Régóta szerettem volna elolvasni egy vérbeli skandináv krimit, de valamiért eddig nem jött össze. Megérte kivárni. Anders de la Motte: Kegyetlen tavasz című regénye annyira, de annyira jó, hogy kijelenthetem, Agatha Christi óta nem olvastam ilyen jó krimit.

STACEY HALLS: Familiárisok

Miről szól:
A 17. században játszódó történet főszereplője az igen különleges nevű Fleetwood Shuttleworth, aki egy 17 éves lány, de már negyedszerre várandós. Az előző három terhességéből nem született gyermek és Fleetwood most is igen rossz bőrben van. Ráadásul talál otthon egy levelet, melyben egy orvos arról tájékoztatja férjét, Richard-ot, hogy a felesége nem fogja túlélni a szülést.

Hajnal véleménye:
Nagyon nagyon szeretem a 21. Század KULT könyveit, és már alig vártam, hogy egy újabbal rukkoljanak elő. Stacey Halls: Familiárisok című regénye pedig abszolút olyan olvasmánynak tűnt, amely nagyon is kedvemre való lesz, hiszen történelmi, csipetnyi mágiával meghintve.

DONATO CARISSI: Az árnyak mestere

Miről szól:
Ez egy sorozat 3. része, amelyben “A lelkek ítélőszéke” és “A sötétség vadásza” után Marcus és segítője, a nyomfotós Sandra Vega ismét összefognak, hogy megtalálják a gonoszt és helyre állítsák a rendet. A káoszt a napokig tartó esőzés és vihar okozza, majd egy villámcsapás, ami miatt 24 óráig áram nélkül marad a város. Vajon a rend őrei képesek a káoszt uralni, vagy elhatalmasodik felettük? Mindeközben egy évekig a templomban őrzött gyilkos pontos tervet eszel ki, megszökik, és számos gyilkosságot hagy maga mögött, Marcus és Sandra a nyomába erednek.

Emese véleménye:
Kevés benyomást gyakorolt rám ez a vallási rituálékkal bővelkedő véres krimi, de nem volt rossz. Szeretem a könnyen, gyorsan olvasható, nyomozós történeteket, amik elég izgalmasak ahhoz, hogy ne tegyem le a könyvet, és pár nap alatt ki olvassam őket.

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − négy =

0 shares

Archívum

Címkék