PATRICIA GIBNEY – Titkok terhe (Lottie Parker V.)

Egy sorozat ötödik eleme Patricia Gibney-től, ami engem a rajongójává tett. Egy ízig-vérig krimi, melyben gyerekek az áldozatok, emiatt kemény és gyomorfogató. Az egész történet olyan kusza, és olyan gyorsan váltják egymást a cselekmények, hogy teljesen elterelődik a figyelem arról, hogy igazából ki is lehet a gyilkos. Konkrétan nem volt időm ezen gondolkodni, csak sodródtam az eseményekkel, és faltam a sorokat, hogy a végén teljes sokkot kapjak.

A főszereplő Lottie Parker nyomozó, akihez egy újabb hátborzongató ügy kerül. Először egy talpig véres nő ront be a rendőrségre, majd egy halott kisbabát találnak a tóparton. Rá egy nappal később, pedig a 11 éves Mikey holttestét találja meg pár fiatal a virágágyásban. Lottie-n nagy a nyomás, ráadásul gyermeke ismerte az áldozatot és vele egykorú. Vajon ő is veszélyben van? Miért titkol ebben a városban mindenki valamit? A szálak teljesen összekuszálódnak az apró hazugságoknak köszönhetően, egyre több tanú, helyszín és kamerafelvétel keletkezik. Ha ez még nem lenne elég, a patológiai jelentés valami még súlyosabb, még borzasztóbb valóságra mutat rá. Kezd átláthatatlan lenni az ügy, vajon Lotti és csapata jó helyen keresgélnek és elkapják a megtébolyult gyilkost?

Na, végre! – gondoltam magamban. Őszintén szólva én „A negyedik majom” óta, nem olvastam igazán jó krimit/thrillert, pedig próbálkoztam, mert ez az egyik kedvenc műfajom, és most végre sikerült. Bevallom nektek őszintén, hogy úgy vágtam neki ennek az ötödik résznek, hogy az előtte lévőket nem olvastam, de ezután biztosan kezembe veszem az összeset. Ez egy olyan folytatásos történet, ahol a főszereplők ugyanazok, azonban a krimi része mindig más, így nem éreztem hiányát annak, hogy az előzményt nem olvastam, így is nagyon izgalmas volt.

Ennél kuszább krimit még nem olvastam, de ettől vált érdekessé. Véleményem szerint ezzel a krimi egy új ágát fedezte fel az írónő, megteremtve ezzel a saját stílusát is. A klasszikus értelemben vett letehetetlen könyv, egyszerűen annyira sok benne az esemény, hogy nem tudod olyan helyen abbahagyni, ami arra késztetne, hogy lerakd. Az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket, amitől leesik az állad. Ha pár szóval kéne jellemeznem: újszerű, különleges, hátborzongató, durva, lélegzetelállító, figyelemre méltó.


Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 496 oldal
Fordította: Tóbiás Csenge

A ​város, amely tele van titokkal… és most egy újabb gyilkos közeleg. Egy fülledt nyári estén a tizenegy éves Mikey Discroll elindul hazafelé a barátjától. Összezúzott testét két nappal később találják meg helyi kamaszok egy virágágyásban. Az ügyet Lottie Parker nyomozó kapja meg, amely ezúttal személyes: fiának, Seannak egy kedves barátjáról van szó. Mikey a lepusztult Munbally lakótelepen élt a város másik végén, és Sean szerint a fiú viselkedésében nem volt semmi szokatlan. Lottie nem tudja leküzdeni gyanakvását, hogy fia talán rejteget valamit előle… Néhány nappal később a közeli tó vadvirágos partján újabb halott fiút találnak. Bomlott elméjű elkövető után indul meg a hajsza, ám ahhoz, hogy a tettest elkaphassa, Lottie-nak rejtélyek szövevényes hálóját kell kibogoznia, amelyet Mikey barátai olyan elszántan titkolnak. Mindenki titkolózik, de vajon kit akarnak megóvni ezzel? Vajon Lottie, aki fia életét féltve küzd, idejében megtalálja a gyilkost?

 

Tags: 2020, krimi, libri kiadó, Lottie Parker, patricia gibney, sorozat, sorozatgyilkos, thriller, Titkok terhe

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + három =

0 shares

Archívum

Címkék