5+1 könyv lélekmelengetőnek – 4.

Ismét összeállítottunk Nektek hat könyvet, mellyel megpróbáljuk könyebbé tenni a napjaitokat. Ha lemaradtatok volna eddigi ajánlóinkról azokat ITT, ITT és ITT elérhetitek! 🙂
Jó szemezgetést!

Fejős Éva: Hotel ​Bali

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 330 oldal

Négy barátnő: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit. Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… A sors négyüket a négy égtáj felé veti: Dóra a földi paradicsomban, Bali szigetén köt ki, de ott is csak élete szerelmére gondol. Szilvi titokban regényt ír, melyben barátnőinek is fontos szerep jut, Gabi két sikeres férfi között őrlődik, Judit pedig megszerzi magának azt a pasit, akiről korábban csak csendben álmodozott… Tizenhét év telt el, közeledik a nagy találkozás… Vajon megtalálták a boldogságot? Elárulhatják-e egymást a barátok a szerelemért? Mit rejt a titokzatos közös múlt, és van-e feloldozás?

Fejős Éva: Mi ​sem voltunk angyalok

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 352 oldal

A könyvről a véleményünket ITT megtalálhatjátok!

A ​Hotel Bali szereplői visszatérnek!
Eltelt jó néhány év, Dóra és Péter házassága már több sebből vérzik. A második gyerek megfoganásáért reménytelen küzdelem folyik, és úgy tűnik, a kapcsolatukban már végérvényesen elbeszélnek egymás mellett.
A karrierjük köti le őket, a hivatásuk adja számukra a boldogságot, bár Péter azt épp egy másik nő mellett is keresi.
Dóra lába alól pedig nemcsak ez húzza ki a talajt, hanem munkája elvesztése is.
Hiába kínálnak neki lehetőséget Brazíliában, úgy érzi, talán először itthon kellene rendbe tennie az életét.
Vajon milyen szerepe lesz ebben a szállodacsoport sármos külföldi vezetőjének, egy dubai sejknek és egy tizennyolc éves lánynak?
Péterrel visszatalálhatnak-e egymáshoz? Mit tudnak mindebben segíteni a barátnők? El tudják-e simítani a köztük lévő feszültséget, győzedelmeskedhet-e a barátság?
Az a nagyjából kétszázezer olvasó, aki megvette és imádta Fejős Éva egzotikus helyszínen játszódó romantikus sikerkönyvét, már régóta várja, hogy a Hotel Bali és az Eper reggelire szereplőivel újra találkozzon. Elérkezett a pillanat: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit visszatér, hogy megmutassák a barátság erejét, és azt, hogy bár megtorpanhatunk, feladni viszont nem érdemes, legyen szó álmokról, apa-lánya kapcsolatról vagy éppen a szerelemről.

Caroline Bernard: Alma ​Mahler

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 510 oldal
Fordította: Várnai Péter

A könyvről a véleményünket ITT megtalálhatjátok!

Anna Schindler a századfordulós, szecessziós Bécs híres szépsége. Kegyeiért a Monarchia minden tájáról érkezett írók, festők, zeneszerzők versengenek. A művészszalonokban hódító Almát először Klimt, majd Gustav Mahler tehetsége nyűgözi le.
A zeneszerzői ambíciókat dédelgető fiatal nő nagy árat fizet a Mahlerrel kötött szerelmi házasságáért: le kell mondania a saját zenéjéről, és csak a férje érvényesülését szabad elősegítenie. Az asszony ihlető múzsa, támogató társ, mellette a zseni Mahler szárnyal és karriert épít. Alma Mahler egy idő után azonban ennél többre vágyik…

E. L. James: Mister

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 590 oldal
Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea

A könyvről a véleményünket ITT megtalálhatjátok!

London, ​2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

Emma Chase: Egy ​ágyban a herceggel

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 400 oldal
Fordította: Seres Noémi

A könyvről a véleményünket ITT megtalálhatjátok!

„Szenvedélyes ​és elbűvölő.” – AESTAS BOOK blog

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte?
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe.
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar.
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.

Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete.
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert.
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért.
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.

Jenny Colgan: Karácsony ​a Piciny Csodák Pékségében

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 338 oldal
Fordította: Páll Márta

A könyvről a véleményünket ITT megtalálhatjátok!

Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban – a család, a barátok és az ünneplés ideje.
Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak azt szereti, ha főnyeremény barátjával, Huckle-lal összebújhat. Ez a karácsony minden eddiginél jobbnak ígérkezik, de a dolgok nem mindig alakulnak terv szerint…

Amikor Polly legjobb barátnője, Kerensa előáll egy titokkal, amely fenyegeti azt az életet, amelyet Polly és Huckle együtt építettek fel, a jövő kezd bizonytalanná válni. Aztán felbukkan Polly múltjának egy szereplője, és ez még tovább bonyolítja a dolgokat. Polly általában vigaszra talál a munkájában, de most úgy érzi, hogy ez nem lesz elég.

Vajon sikerül-e elrendeznie mindent, és lehet-e még mindenkinek boldog karácsonya?

Tags: 5+1 könyvajánló, alma mahler, caroline bernard, e.l.james, egy ágyban a herceggel, emma chase, erawan könyvkiadó, fejős éva, hotel bali, jenny colgan, karácsony a piciny csodák pékségébe, mi sem voltunk angyalok, mister

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

0 shares

Archívum

Címkék