FEJŐS ÉVA: Mi sem voltunk angyalok

Tökéletes nyári olvasmány, egy nap alatt kiolvastam. Könnyed, nyári, nem túl mély, de azért elgondolkodtató, mindennapi problémákról, küzdelmekről szól, vagyis az életről. A „Hotel Bali”, és az „Eper reggelire” című könyvek következő része. Dóra és Péter története végre folytatódott, de szerintem nem is ért még véget.

Valahogyan elkerülte a figyelmem, hogy már 2018-ban megjelent a folytatás, pedig emlékszem, hogy mikor véget ért az első két rész mennyire vártam, hogyan alakul tovább Dóra és Péter sorsa. Mentségemre szóljon, konkrétan 3 egész év telt el a legutóbbi rész óta. Aki nem olvasta az előzményeket, annak is érthető a történet, főleg, hogy a végén van egy részlet a „Hotel Bali” című könyvből, ami segít néhány szálat a helyére rakni. Ha egyet elolvasol, úgy is kíváncsi leszel a többire is. Vigyázat! Függőséget okoz.

A „Mi sem voltunk angyalok” Dóra és Péter házasságát boncolgatja, sok év után ugyanis valami megváltozik köztük, de ahelyett, hogy egymás felé fordulnának, és megbeszélnék a problémákat, mindkettőjük a munkába menekül. Szinte észre sem vették, és egy csapásra megváltozott látszólag mindent elsöprő korábbi szerelmük. Ahogy az lenni szokott aztán a munkában sem minden úgy alakul, ahogy Dóra eltervezte, sőt annyira pánikba esik, hogy felhívja a barátnőit a korábbi összetartó 4-es fogatot, akikkel szintén megromlott a kapcsolata a korábbi történések miatt, nem meglepő módon. A lányok újra összefognak, hogy segítsenek bajba jutott barátnőjükön. Eleinte bizonytalanok, hogy ott lehet-e folytatni, ahol abbahagyták, de mikor Péter balesetet szenved, mert újra elkezdett ugrani, már biztosak abban, hogy Dóra mellett a helyük.

Tökéletesen a mai 40-es generációról szól. A szereplők igazán szerethetők, pont azért, mert annyira közel áll a történetük. Manapság a csapból is az folyik, hogy a nők is meg akarják valósítani magukat, az álmukat. Bátran elmennek külföldi tájakra, egészen más kultúrákba is ezért. A férfiak emiatt elveszítik magabiztosságukat, és máshol/másnál keresnek önbizalmat. Aztán találnak valami extrém dolgot, ahol rájönnek, hogy mekkora hülyeséget csináltak. Egy kapcsolatot sosem elég csak felépíteni, meg is kell azt tartani, nem erővel, hanem gondoskodással, odafigyeléssel. Utóbbi volt Dóra része abban, hogy idáig fajult a kapcsolatuk. De vajon, hogyan folytatódik tovább a történetük? Már várom.


Kiadó: Erawan
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2018

A ​Hotel Bali szereplői visszatérnek!
Eltelt jó néhány év, Dóra és Péter házassága már több sebből vérzik. A második gyerek megfoganásáért reménytelen küzdelem folyik, és úgy tűnik, a kapcsolatukban már végérvényesen elbeszélnek egymás mellett.
A karrierjük köti le őket, a hivatásuk adja számukra a boldogságot, bár Péter azt épp egy másik nő mellett is keresi.
Dóra lába alól pedig nemcsak ez húzza ki a talajt, hanem munkája elvesztése is.
Hiába kínálnak neki lehetőséget Brazíliában, úgy érzi, talán először itthon kellene rendbe tennie az életét.
Vajon milyen szerepe lesz ebben a szállodacsoport sármos külföldi vezetőjének, egy dubai sejknek és egy tizennyolc éves lánynak?
Péterrel visszatalálhatnak-e egymáshoz? Mit tudnak mindebben segíteni a barátnők? El tudják-e simítani a köztük lévő feszültséget, győzedelmeskedhet-e a barátság?
Az a nagyjából kétszázezer olvasó, aki megvette és imádta Fejős Éva egzotikus helyszínen játszódó romantikus sikerkönyvét, már régóta várja, hogy a Hotel Bali és az Eper reggelire szereplőivel újra találkozzon. Elérkezett a pillanat: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit visszatér, hogy megmutassák a barátság erejét, és azt, hogy bár megtorpanhatunk, feladni viszont nem érdemes, legyen szó álmokról, apa-lánya kapcsolatról vagy éppen a szerelemről.

 

Tags: erawan könyvkiadó, fejős éva, mi sem voltunk angyalok, romantikus, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + hét =

0 shares

Archívum

Címkék