JESSA MAXWELL: Aranykanál

Az Aranykanál megjelenésekor, a fülszöveg nem igazán keltette fel a figyelmemet, valahogy teljesen elsiklottam a könyv felett. Pár hét elteltével viszont nagyon szerettem volna olvasni valamit, de semmihez nem volt kedvem. Ekkor jött ismét szembe velem Jessa Maxwell műve. Ugyan a sütés soha nem hozott igazán lázba, de a főzős valóságshow-kat nagyon szeretem, így adtam egy esélyt a regénynek.
Amikor pedig elolvastam a könyv első pár oldalát már meg is vett magának az elbeszélés. Ugyanis komoly felütéssel indít a szerző: egy süteménysütő verseny forgatásán egy holttestet találnak.

A SütiShow-n minden évben hat amatőr cukrász méri össze tudását az Aranykanálért. A műsor házigazdája és egyben a forgatási helyszín, a Grafton kastély tulajdonosa Betsy Martin, az ünnepelt cukrász. A tizedik évad alkalmából azonban, Archie személyében, egy plusz zsűritagot hoznak a producerek, ami rengeteg feszültséget, későbbiekben bonyodalmat szül.
A versenyzők és Betsy szemszögén keresztül haladunk előre a történetben. Fokozatosan megismerjük őket, életüket illetve a műsorba jelentkezésük okát. Természetesen senki sem az, akinek mutatja magát, emellett a verseny alatt is különös dolgok történnek. Mindezek egyre jobban fokozzák a regény feszült hangulatát, mindvégig fenntartják az olvasó érdeklődését és arra sarkallnak, hogy folyamatosan találgassunk, gondolkodjunk mind a gyilkos, mind az áldozat kilétét illetően.

Nagyon tetszett a regény alapkoncepciója. A cselekmény felépítésével, alakulásával és a karakterábrázolással az írónő egy rejtélyekben, fordulatokban gazdag, nem mindennapi történetet alkotott.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Gömöri Péter

Az elmúlt tíz évben minden nyáron megjelent hat ámuldozó cukrász Graftonban, ezen az impozáns, fákkal övezett vermonti birtokon, amely nemcsak a „Süteménysütő hét” forgatási helyszíne, hanem arról is nevezetes, hogy itt nőtt fel a tévéműsor híres házigazdája, Betsy Martin, az ünnepelt cukrász.

Egy sor jól fogyó szakácskönyv szerzője, az „Amerika Nagyija”-ként emlegetett Betsy Martin az életben nem olyan kedélyes, mint a képernyőn, de ezt az embereknek nem kell tudni. Mindig is tökéletes teljesítményt követelt, és mosolyogva nyugtázta, amikor megkapta, de idén valami nem stimmel. Elkezdődik a süteménysütő verseny, és a dolgok a fejük tetejére állnak. Először úgy tűnik, puszta szabotázsról van szó: a cukor helyére valaki sót csempészett, a tűzhelyet nagy lángra állítják – de amikor holttestre bukkannak, mindenki gyanúba keveredik.

Tags: 2023, 21.század kiadó, 4 csillag, aranykanál, jessa maxwell, krimi

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenöt =

0 shares

Archívum

Címkék