DAVID WALLIAMS: Az ​éjféli banda

Ugyan Az éjféli banda még csak a második David Walliams könyv, amit olvastam, (az első A nagy szökés volt) , de nagyon tetszik az író stílusa. Véleményem szerint egy-egy fontos témát csomagol egy vicces, kalandos történetbe. Mi pedig csak rendületlenül olvassuk a kalandok sokaságát, elmerülünk a mozgalmas cselekményben, miközben jókat kuncogunk. Amikor pedig az elbeszélés vége felé járunk, kezdünk rádöbbeni, hogy valójában mi is volt az a komolyabb téma, amiről a regény szólt.

Ez a történet egy kórház gyermekosztályán játszódik, ahová Tom, az egyik főszereplőnk, bekerül. Tom megdöbbenve látja, hogy a kórteremben lévő társai éjfélkor kiszöknek a betegszobából. A fiú kíváncsian oson utánuk, és nem is sejti, hogy hamarosan egy titkos társulás tagja lesz, akiknek az a céljuk, hogy egymás álmait valóra váltsák. Mivel ez nem egyszerű feladat, hiába kapnak segítséget is hozzá, ezért rendkívül izgalmas és nem mindennapi kalandokba keverednek.

Imádom a David Walliams könyvekben az illusztrációkat és az elbeszélések tipográfiai szerkezetét. Az amúgy is nagyon jól megírt műveket szemléletesebbé, kifejezőbbé és még érdekesebbé teszik. Ezáltal, mi, olvasók, szinte a könyv részévé válunk, sokkal jobban beleéljük magunkat az elbeszélésekbe.

A könyv olvasása közben nem csak a képzeletem szárnyalt, hanem végig azt éreztem, hogy a cselekmény, a párbeszédek az álmaim megvalósítására ösztönöznek. Ezért úgy gondolom, hogy a regény rendkívül motiváló minden gyermek számára.

„- Köszönöm, Tom úrfi. Rosie kedves volt hozzám. Nem érdekelte, hogy így nézek ki. Lehet, hogy gyenge volt a szíve, de annál érzőbb. És amikor elvesztette Rosie-t rádöbbentem valamire.
– Mire?
– Hogy az élet értékes. Minden pillanata az. Kedvesnek kell lennünk egymáshoz. Amíg megtehetjük.”


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 480 oldal
Fordította: Vereckei Andrea

Miután Tomot fejbe találja egy krikettlabda, és a kórházban tér magához, a világ legrémisztőbb arca az első, amit meglát. Úgy tűnik, a dolgok már nem fordulhatnak rosszabbra, ám ekkor kiderül, hogy a gonosz főnővér egyetlen dologban leli élvezetét: ha kegyetlenkedhet a gyerekkórterem lakóival.
Tom ekkor még nem is sejti, hogy életében először épp egy kórházban talál igaz barátokra, és csak egy hajszál választja el élete legjobb, legizgalmasabb kalandjától. Egy életre szóló és szívmelengető kalandtól, amilyenről még csak álmodni sem mert…
David Walliams napjaink egyik legismertebb kortárs gyerekkönyvírója. Regényei eddig több mint negyven nyelven jelentek meg, számos közülük az év gyerekkönyve volt Nagy-Britanniában. Gengszter nagyi című könyvéből több mint félmillió példányt adtak el világszerte.

Tags: 2018, 4 csillag, az éjféli banda, david walliams, gyermek és ifjúsági irodalom, kolibri gyermekkönyvkiado kft

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 11 =

0 shares

Archívum

Címkék