JANE FALLON: Szabadulj ​meg a pasitól!

Így nyaralás közben, után, úgy éreztem, hogy kell egy kis „habkönnyű” regény. Tulajdonképpen majdnem sikerült megtalálnom, amit kerestem, de kicsit továbbgondolva a történetetet, hasonló helyzetben nem biztos, hogy egyes szituációkon mosolyogtam volna.

A történet elején megismerkedünk Helennel, aki négy éve viszonyt folytat egyik nős, gyermekes munkatársával. A nő kezdi már unni az egész kapcsolatot, az egyedül töltött napokat, és kezdi megkérdőjelezni kapcsolatát Matthew-val. Pont amikor rádöbben megváltozott érzéseire, Matthew egyik napról a másikra elhagyja családját és beköltözik Helenhez. Helent már az együttélés elején végtelenül fárasztja a férfi, és úgy dönt szakít vele.
Az elbeszélés folyamán mindent elkövet, hogy véget vessen kapcsolatuknak, ám Matthew a végletekig kitart. A lány megismerkedik a volt feleséggel és egy terv kezd összeállni a fejében a házaspár kibékítését illetően. Miközben próbálja véghezvinni elképzelését egyre nagyobb hazugságokba és titkolózásokba keveredik, amik olykor egészen abszurd, vicces szituációkat, párbeszédeket szülnek.

Úgy gondolom, hogy a vicces szituációkon kívül volt egy kevésbé humoros vonal is, mely végigkísérte a cselekményt. Ez pedig a megcsalás, a válás témaköre. Nagyon jól körüljárta a témát az írónő: a felek érzésein túl a külvilág válaszát is megismerhettük egy munkahelyi románcra.
Ami viszont iszonyatosan idegesített, és szerintem a valóság sincs messze a leírtaktól, az az volt, hogy míg Helent lotyózták, és mindennek elmondták, addig Matthew-ra szinte senki nem szólt egy rossz szót sem. Persze lehet én gondolom rosszul, de egy viszony vagy egy kapcsolat alakulása két emberen múlik.

Az első pár oldal számomra nehezen indult be, de utána egy rendkívül olvasmányos sztori tárult elém. Humorosan feldolgozva egy komoly témát.


Kiadó: Lettero Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 406 oldal
Fordította: Frei-Kovács Judit

A ​harmincas éveiben járó Helen extra cikis helyzetbe kerül: Matthew, aki négy éve a titkos szeretője, váratlanul kiteríti otthon a lapokat, és Helenhez költözik. Éppen akkor, amikor a lány elhatározza, hogy szakít vele.

Mit tehet Helen?

A-TERV: Sminkeletlenül járkál otthon a legócskább tréningruhájában. Nem gyantáztat többé. Megjegyzéseket tesz a hapsi unalomig ismert poénjaira. Néha a szájszagára is. Nem hajlandó összebújni vele.
B-TERV: Megismerkedik Matthew feleségével. Természetesen álnéven, és kitalál hozzá egy kamu háttér-sztorit magának. Miután összebarátkoztak a nővel, mindent megtesz, hogy az kibéküljön a férjével, és visszafogadja.

„Őszinte, eredeti és nagyon vicces. Ilyen sztorit még senki sem mert írni.” Sun
„Intelligens, poénos és pörgős.” Guardian
„Briliáns történet!” Glamour
„Csillogóan okos.” Elle

Jane Fallon angol szerzőnő regényei eddig 12 országban lettek bestsellerek. Egyszerre fergeteges humorú és kínosan őszinte könyvek a női élet azon buktatóiról, amelyről nem szokás beszélni.

Tags: 2018, 4 csillag, jane fallon, lettero kiadó, romantikus, szabadulj meg a pasitól!

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizenhat =

0 shares

Archívum

Címkék