R. KELÉNYI ANGELIKA: Mennyei bűnök 2.

Nincs jobb program egy esős hétvégén, mint elolvasni R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2. című regényét. Így tettem én is és a könyv a legjobb választás volt a tökéletes kikapcsolódáshoz. A Mennyei bűnök ugyanis pont az a típusú olvasmány, ami kellően kiragadja az embert a hétköznapokból, miközben bebújunk egy meleg takaró alá és semmi más vágyunk nincs, minthogy elmerüljünk egy igazán jó könyvben. Pláne, ha valaki még nem olvasta az első részt, akkor a két regény együtt egy egész esős hétvégét kitesz.

Az előző könyv ott fejeződött be, hogy Blanca, a kétségbeejtő helyzetben lévő fiatal lány kénytelen belevágni a kockázatos kalandba és beköltözni a Sant’Ambrogio zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen arról, hogy milyen bűnös cselekmények zajlanak ott.  Innentől folytatódik a történet, amelyet két cselekményszálon követhetünk nyomon. Az egyik Blanca útja, aki a saját bőrén tapasztalja meg azokat az iszonyatos dolgokat, amelyekről Katharina hercegnő mesélt és amelyeken valamennyi novíciának keresztül kell mennie. A másik történetszál pedig Marco Fiore-é, aki minden erejével azon van, hogy kiderítse az igazságot és segítsen a lánynak, akit ő maga sodort ebbe a nehéz helyzetbe. Nem is írnék tovább a sztoriról, mert már csak spoiler-ezni tudnék, mert olyan gyorsan követik egymást az események.

Bevallom őszintén, hogy volt egy elképzelésem arról, mi folyhat a zárdában, de a valódi történet végül teljesen meglepett. Annyira szövevényes és izgalmas volt a cselekmény, hogy le sem tudtam tenni a könyvet, míg a végére nem értem. Szépség és romlottság, bűn és hit, fanatizmus és szerelem mesterien keveredik ebben a történetben, ráadásul az ajánló szerint a leírtakat valós események ihlették. Az írónő remekül tárja elő egy 19. századi zárda mindennapjait, a fordulatos események sora váltja egymást, s szinte mi magunk is ott lépdelünk az öreg kőfalak között és izgulhatunk hősnőnkért, aki példátlan bátorságról és akaraterőről tesz tanúbizonyságot, hogy maga és társai életét megmentse.

Még annál is jobban tetszett a második rész, mint amire az első alapján számítottam, úgyhogy nálam abszolút öt csillag a Mennyei bűnök 2.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 378

1860. ​Róma.
Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant’Ambrogio zárdába.
Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire.
Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője.
Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet.
Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott.
Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel?
Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?

A történetet valós események ihlették.

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába kalauzolja el az olvasókat.
A regény gyilkosságról, összeesküvésről, gyalázatról, hazugságról és titkokról mesél. A sötét és mocskos tetteket csupán a szenvedélyes és tiszta szerelem története ellensúlyozza.

Tags: 2019, álomgyár kiadó, krimi, Mennyei bűnök 2, r.kelényi angelika, romantikus krimi, történelmi kalandregény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − 2 =

0 shares

Archívum

Címkék