CARA HUNTER: Sötétben (Adam Fawley 2.)

A könyvsorozat első része, Egy közeli ismerős, után már alig vártam, hogy elolvashassam ezt a regényt.

Az Egy közeli ismerősben már megismert nyomozócsoporttal merülünk el egy újabb hátborzongató bűnügyben. Teljesen véletlenül egy nőt és egy gyermeket találnak egy ház pincéjében, bezárva. A nő nem beszél, és az eltűnt személyek nyilvántartásában sem szerepel. A ház tulajdonosa, egy öregúr sosem látta őket, nem tud róluk semmit. Ez a kijelentése önmagában nem is lenne meglepő, viszont emellett több furcsa dolog is színezi az eseményeket.

Ebben az elbeszélésben is jelen volt a szerzőnek az a zseniális történetalkotási módszere, miszerint amikor már mind a detektívek, mind az olvasó azt hitte végre jó irányba halad a nyomozás, mindig történt egy váratlan fordulat, ami alapjaiba véve rengetett meg minden elméletet.

„Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.”

Míg a széria első könyvében csak felületes képet kaptunk a szereplők személyiségéről, néhol egy-egy utalással a karakterek életéről, titkairól, addig a Sötétben című műben már egész jól megismerhetjük a nyomozócsapatot, leginkább Adam Fawley detektívfelügyelőt.

Úgy gondoltam, hogy nem nagyon tud majd meglepni az írónő, kiismertem valamelyest a stílusát,  hát óriásit tévedtem: ismét tudott újat mutatni, ismét tudott egy csavaros és hihetetlen végjátékot alkotni. Mindeközben pedig újból tudatosította bennem, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy letehetetlen thrillert olvasni.


Kiadó: XXI. Század Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 458 oldal
Fordította: Gömöri Péter

Tudod, ​mit rejtegetnek a szomszéd házban?
Az EGY KÖZELI ISMERŐS című, óriási bestseller szerzőjétől.

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik…
A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin.

Cara Hunter az angliai Oxfordban él a férjével és a macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó.
„Rafinált és különlegesen összetett történet.” – Jane Corry
„Kiborító és furfangos… muszáj elolvasnod!” – Shari Lapena
„Hitchcock legjobb pillanataira emlékeztet: szélsebesen bucskázunk egyik csavarból a másikba.” – Daily Mail

Tags: 2019, 21.század kiadó, 5 csillag, cara hunter, krimi, sötétben, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

0 shares

Archívum

Címkék