Mivel a regény borítóján az szerepelt, hogy a Downton Abbey és A korona rajongóinak, úgy gondoltam, hogy ez tökéletes választás lesz számomra.

A könyv helyszíne a csodálatos Portofino, amelyet az olasz Riviéra gyöngyszemeként is emlegetnek. Az első világháború után pár évvel járunk. Itt nyitotta meg hoteljét az angol Bella Ainsworth. A középkorú nő a családjával érkezett a Riviérára és nagy álma teljesült a szálloda megnyitásával. A történet idején a hotel teljes gőzzel üzemel, vendégei főként angolok és amerikaiak, de van egy olasz apa-fia páros is, és természetesen egytől egyig jómódúak.

A cselekmény több szálon fut. Mind az Ainsworth család, mind a hotel dolgozói, mind a vendégek történetét megismerhetjük belőle, kisebb vagy nagyobb mélységben. Regényünk hőseinek életére természetesen rányomta bélyegét a háború. Bella fia, Lucian komolyan megsérült a harcokban, amiből testileg már felépült, de lelkileg még nem. Az asszony lánya, Alice, elvesztette a férjét. Szinte mindenki vesztette el hozzátartózóját a Hotel Portofino vendégei és alkalmazottai közül. A történet azzal veszi kezdetét, hogy megérkezik a Lucian számára kiszemelt menyasszony, Rose és az anyja, Julia. Ugyanekkorra várják az új alkalmazottat, Constance-t, aki Alice kislányának dadája, valamint a hotel szobalánya lesz. Lucian így hamarosan nehéz helyzetbe kerül: a kötelesség a gyönyörű Rose felé köti, azonban nagyon megtetszik neki Constance, ráadásul már régóta viszonya van a hotel olasz szobalányával, Paolával.

Az eseményeket felkavarja Bella férjének, Cecilnek az ötlete, aki Angliából idehozat egy értékesnek gondolt festményt, amely később eltűnik. Mindeközben Mussolini hívei már egyre nagyobb veszélyt jelentenek. Egyik elkötelezett követője, aki kellően nagy hatalommal bír, a Hotel Portefinot szemeli ki magának. Míg Lucian legjobb barátja, a homoszexuális, indiai Nish belekeredik az antifasiszta csoportba, addig Bella és Cecil viszonya elmérgesedik.

Úgy tűnt, hogy a történet nem ért a végére a könyvvel, úgy sejtem, minimum egy kötetnyi folytatás vár még ránk. A Hotel Portofino egy igazi kellemes, őszi olvasmány. Nem azért mert ősszel játszódik, hanem azért, mert olyan igazi, meleg teával, finom illatú gyertyával bekuckózós könyv. J. P. O’Connell meglepetésemre egy férfi. Biztosra vettem, hogy ezt a nőies témájú regényt egy nő írta, de nem. O’Connell Londonban él, szerkesztőjént és íróként dolgozott olyan magazinoknál, mint a Guardian, a Times és a Daily Telegraph. A Hotel Portofino az első és egyenlőre az egyetlen regénye. A könyvből egyébként egy sorozat is készült, ami sajnos itthon nem elérhető, pedig szívesen megnézném.


Kiadás éve: 2023
Kiadó: General Pres
Oldalak száma: 445
Fordította: Gieler Gyöngyi

„…itt van körülötte ez a ragyogó, csodálatos világ, ahol minden zöldellő és illatos. Az átalakulások helye. Fontos, hogy ezt mindig szem előtt tartsa, bármi más történik is az életében.”

A Hotel Portofino alig néhány hete nyitott meg a lélegzetelállítóan gyönyörű olasz Riviérán, máris egyre több problémával kell szembenéznie a tulajdonosnak, Bella Ainsworthnek. Előkelő angol vendégeinek az igényei ugyanis elég nehezen kielégíthetőek. Ráadásul személye és a szállodája egy korrupt helyi politikus célkeresztjébe kerül.
Nehézségeit tetézi, hogy felnőtt gyermekei még mindig nem heverték ki az első világháború sokkját. A figyelem középpontjában a fia, Lucian áll, akinek a házasságától sokat vár a család. Az események azonban nem a tervnek megfelelően alakulnak, ráadásul egy értékes festménynek is nyoma vész a szállodában…

Egy nagyon angol hotel az olasz Riviérán – A Downton Abbey és A Korona rajongóinak

Tags: 2023, general press kiadó, hotel portofino, j. p. o'connell, krimi, romantikus regény, történelmi regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

0 shares

Archívum

Címkék