Tavaszi könyvajánló

Összeállítottunk Nektek egy kis könyvajánlót azokból a regényekből, amiket mi fogunk olvasni tavasszal. Fogadjátok szeretettel!

Dennis Lehane: Apró ​irgalmak

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 320 oldal
Fordította: Rusznyák Csaba

A Viharsziget ​és a Titokzatos folyó világszerte ünnepelt szerzője egy új mesterművel tér vissza családi szeretetről, alattomos hatalomról, forrongó gyűlöletről és mindent elemésztő bosszúról Boston történetének egyik legviharosabb epizódjával a háttérben.

1974, a nagy nyári hőhullám idején. Egy este Mary Pat tinédzser lánya, Jules nem jön haza. Ugyanazon az estén holtan találnak egy fiatal fekete fiút, akit rejtélyes körülmények közt gázolt el a metró.

A két esemény egymástól függetlennek tűnik, Mary Pat azonban a gyermeke utáni kétségbeesett keresés közben olyan dolgokra bukkan, amelyeket jobb lett volna nem feltárni – kérdezősködése zavarja Marty Butlert, az ír maffia főnökét és a neki dolgozó embereket, akik nem nézik jó szemmel az üzletükre fenyegetést jelentő kutakodást. A háttérben pedig ott lüktet és forrong a város állami iskoláinak erőszakkitörésekhez vezető deszegregációs törekvése.

Az Apró irgalmak szenzációs thriller, a bűnözés és hatalom brutális tablója, valamint az amerikai rasszizmus sötét szívének bátor portréja. Olyan delejező és kíméletlen könyv, amilyet csak Dennis Lehane tud írni.

Kate Alice Marshall: A ​titkok erdeje

Megjelenésének várható időpontja: 2024. március 26.

Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Horváth Norbert

Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva. A vakációjuk azonban tragikus véget ért: Naomit megtámadták. Csodával határos módon túlélte a tizenhét késszúrást, és azonosította támadóját. A lányok vallomása börtönbe juttatott egy sorozatgyilkost, aki korábban már hat áldozatot szedett. Mindenki hősként ünnepelte őket.

Pedig hazudtak.

Évtizedekig őrizték végzetes titkukat. Most azonban Olivia el akarja mondani az igazságot, így Naomi visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt, hogy kiderítse, mi történt valójában az erdőben. Bármilyen veszélyes is legyen a válasz.

Kate Alice Marshall első felnőtteknek írt regénye 2023 váratlan meglepetése volt a krimi- és thrillerrajongók körében, a kötet több év végi toplistára is felkerült új tehetséget üdvözölve a műfajban.

Jeneva Rose: Hiba ​volt idejönnöd

Megjelenésének várható időpontja: 2024. április 16.

Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Vraukó Tamás

Grace ​Evans kibérel egy farmházat Wyoming közepén, hogy kiszakadjon túlhajszolt New York-i életéből. A kiruccanása ráadásul nem is kezdődhetne jobban, mivel az idilli ház tulajdonosa egy rendkívül jóképű férfi Calvin Wells személyében. Eleinte ugyan nehezen találják meg a közös hangot, mert két nagyban eltérő világból származnak, de a vidéki lét mindennapjai és szállásadója kedvessége elbűvöli Grace-t. Ám idővel észrevesz pár baljós jelet. Például, hogy nincs kiépítve a mobilhálózat. Nemrég eltűnt egy nő a környéken. És mintha a farm körül is lennének furcsaságok.

A nyugtalanító körülményeket eleinte áthidalja a kettejük közötti vonzalom és egymáshoz való lassú, de biztos közeledésük, ám ahogy érkezik a nő távozásának ideje, a dolgok súlyosan elromlanak. A könnyed flörtölésekből hamarosan hazugságok sűrű hálója szövődik: Calvin rajongása aggasztó megszállottságba csap át, ugyanakkor gyanítani kezdi, hogy Grace nem őszinte vele, kezdve azzal, hogy miért bérelte ki a házát. Eddig is tudtuk, hogy a futó kalandokban könnyen sérülhet valamelyik fél, de Grace-re és Calvinre valami sokkal szörnyűbb vár ebben a nyugtalanító, feszültséggel teli thrillerben.

Ashley Elston: Az ​első hazugság

Kiadó: General Press
Kiadás éve:2024
Oldalak száma: 328 oldal
Fordította: Fügedi Tímea

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával.

Linwood Barclay: Levegő ​nélkül

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Kajsza Krisztina

Mindig a férj az, nem igaz?

Egy hétvégén, amikor Andrew Mason horgásztúrára megy, a felesége, Brie nyomtalanul eltűnik. A gyanú árnyéka egyből a férjre vetődik, a rendőrség azonban semmilyen bizonyítékot nem tud felhozni ellene. Andy hosszú pokoljárása hat év után látszólag véget ér: nevet változtat, hátrahagyja egykori lakhelyét, és megismerkedik Jayne-nel, aki az újrakezdést jelentheti a számára. Ám egy napon az egykori otthona helyén épült háznál váratlanul felbukkan egy titokzatos, Brie-re a megszólalásig hasonlító nő, aki zavartan a régi lakóhelyét keresi. Újból felébred a kétely, és a rendőrség előássa az eltemetett aktákat. Vajon Brie életben lehet annyi év után? És ha igen, hol volt mindeddig? A kérdések tetteket követelnek, és percről percre fogy a levegő.

Karen Swan: Lopott ​órák (A vad sziget 2.)

Megjelenés időpontja: 2024. március 11.

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2024
Fordította: Simonyi Ágnes

Egy kelletlen menyasszony.
Egy tiltott románc.
Egy titkokkal teli sziget…

A helyszín ezúttal is Saint Kilda, akárcsak a sorozat első könyve, Az utolsó nyár esetében. Mhairi férjet keres, de mire megtalálja a jövendőbelit, és sor kerül az eljegyzésre, beleszeret egy másik férfiba.

Úgy tűnik, mindennek vége, hiszen Mhairi tisztában van vele, hogy választottja nem lehet az övé. A szerelmesek mégis néhány havi haladékot kapnak, élvezhetik lopott óráikat. De aztán könyörtelenül elérkezik a nyár vége.

Karen Swan sikerkönyvei a világ minden táján évek óta az eladási listák élén szerepelnek. Egy sor Sunday Times-bestseller fűződik a nevéhez, nyári romantikus regények és karácsonyi történetek egyaránt. Történeti sorozata a Skócia partjainál található Saint Kilda szigetén játszódik, amelynek lakosságát 1930 nyarán telepítették ki.

Cara Hunter: Gyilkosság ​a családban

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 544 oldal
Fordította: Gömöri Péter

A Féktelen harag és a Csakis az igazat szerzőjétől
New York Times Bestseller

Egy holttest. Hat szakértő.
Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?

Ördögien eszes, forradalmi regény – nem fogsz rájönni, mi a vége.
IAN RANKIN

Egész Angliát megrengette az a bűnügy
Luke Rydert meggyilkolták, és a tettes kilétére azóta se derült fény

Luke Rydert 2003 decemberében találták holtan londoni otthona kertjében. Felesége és három örökbe fogadott gyerek maradt utána. Senki nem látott semmit.

A rejtély most élő adásban oldódik meg.
Szakértők csoportja veszi szemügyre a bizonyítékokat a Gyalázatos című true crime tévéműsorban – és megdöbbentő következtetésre jutnak.

Lehet, hogy többet tud a csoport, mint amit elmondanak?
Kinek a háza táján kell az igazságot keresni?
Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?

Nem fogod elhinni, mi az igazság.

Lisa Jewell: A ​megmaradt lakók (A fenti lakók 2.)

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Katona Ágnes

Vannak ​titkok, amiket nem lehet eltemetni
Gyors tempójú, agyafúrt a cselekmény. Első oldaltól az utolsóig maximálisan fenntartja a figyelmet. – Paula Hawkins
A fenti lakók című hátborzongató thriller folytatásában Samuel Owusu detektív-főfelügyelőt borzalmas esethez hívják a Temze partjára. Amikor Owusu laborba küldi a bizonyítékot, kiderül, a nyomok egy döglött aktához vezetnek. Harminc évvel ezelőtt valaki vagy valakik hármas gyilkosságot követtek el Chelsea-ben.
Rachel Rimmer tragikus hírt kap – férjét holtan találták franciaországi háza pincéjében. A körülmények arra utalnak, hogy egy betörő volt a tettes. A francia rendőrség sürgősen beszélni akar Rachellel: van egy sor kérdésük Michael múltjáról, a nő viszont a legkevésbé sem akar válaszolni.
Lucy Lamb harminc évvel ezelőtt, szörnyű tragédiát követően menekült el Londonból. Gyerekeivel tér haza, hogy letelepedjen, és már éppen megvenné élete első házát, amikor a bátyja felkerekedik, hogy kézre kerítsen egy bizonyos férfit, aki annak idején a testvérek közös múltjában szerepet kapott, és akinek az emléke jelenleg sem hagyja őket nyugodni.
Samuel, Rachel és Lucy egyaránt választ keresnek valami rejtélyes, érthetetlen eseménysorra – de tökéletesen felfoghatatlan, hogy mi köti össze ezeket az ügyeket.
Szuper könyv, lebilincselő olvasmány. – Shari Lapena
A megmaradt lakók kettős feladatot teljesít – nemcsak sikeres folytatása A fenti lakók című bestsellernek, hanem önmagában is megáll. Hajmeresztően izgalmas sztori. A rajongók elégedettek lesznek. – USA Today
A megmaradt lakókat olvasva megint elfogott az érzés, miért is térek vissza Lisa Jewellhez újra és újra. Kimagasló író, csuklóból megold mindent. – Karin Slaughter
Sok szálon futó, mívesen kidolgozott alkotás – bemutatja, mi mindenre képesek az emberek, hogy megvédjék a szeretteiket és felderítsék az igazságot. Vágtató tempó, zakkant szereplők, lenyűgöző próza. – Buzzfeed

Patricia Gibney: Három ​özvegy (Lottie Parker 12.)

Megjelenés időpontja: 2024. április 2.

Kiadó: Libri
Kiadás éve:2024
Oldalak száma: 552 oldal
Fordította: Székely Szilvia

A fiatal özvegy, Éilis Lawlor az éjszaka közepén eltűnik, miközben két kisgyermeke békésen alszik. A konyhapulton hagyott lakáskulcs és telefon pedig nem sok jót ígér: Lottie Parker nyomozó érzi, hogy ez a bűnügy nem lesz egyszerű eset. A közeli tónál később egy sárga ruhás nő összetört testére bukkannak. Éilis az. A száját ragasztószalaggal tapasztották be. Valaki holtan akarta látni a gyönyörű özvegyet. Lottie kétségbeesetten keresi a brutális bűntény elkövetőjét. Kiderül, hogy az asszony egy özvegyeket támogató csoport tagja volt. Aztán újabb sárga ruhás női holttestet találnak egy szemétdombon…
Jennifer is elvesztette a férjét. Hónapok óta nem látták a munkahelyén, a terápiás találkozókon sem jelent meg. Nyomtalanul eltűnt. Mit titkolnak az özvegyek?
Sorozatgyilkos szedi áldozatait Ragmullinban. Lehet, hogy a megoldás a múltban gyökerezik. Lottie Parker versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot, mielőtt a gyilkos ismét lecsapna…

Elly Griffiths: Eltemetett ​titkok (Dr. Ruth Galloway nyomoz 3.)

Megjelenés időpontja: 2024. március 11.

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 384 oldal

A ​szülési szabadságról épphogy csak visszatérve Ruth Galloway igazságügyi régész az anyaság és a munka összehangolásával küzd, amikor felkérik, hogy vizsgáljon meg emberi csontokat, amelyek a norfolki tengerpart egy félreeső részén kerültek elő. A helyzetén az sem könnyít éppen, hogy a nyomozásba bekapcsolódik Harry Nelson főfelügyelő, a lánya apja, aki azonban másvalakinek a férje. A csontvázak – hat megkötözött kezű férfi maradványai – a második világháború idejéből származnak, amikor e vidék lakói a német invázió fenyegetésével néztek szembe.

Ruth és Nelson nyomozása során az egykori Honi Gárda veteránja, Archie Whitcliffe elárulja, hogy létezik egy titok, melynek a védelmezésére a szakasz tagjai felesküdtek, és készek voltak az életüket adni érte. Mielőtt azonban többet is megtudhatnának tőle, Archie váratlanul meghal. Időközben megjelenik egy német hadtörténész, aki a partvidéken eltűnt német katonák sorsát igyekszik felderíteni. Vajon mit tudhat a „Lucifer” hadműveletről, ami a német invázió visszaverésére volt hivatott? Lehetséges, hogy angol katonák követtek el háborús bűnöket? És ki hajlandó ma is gyilkolni azért, hogy ez hét évtized múltán se derülhessen ki?

Tags: 21.század kiadó, a titkok erdeje, agave könyvek kiadó kft., apró irgalmak, ashley elston, az első hazugság, cara hunter, dennis lehane, elly griffith, eltemetett titkok, general press kiadó, gyilkosság a családban, három özvegy, hiba volt idejönnöd, jeneva rose, karen swan, kate alice marshall, kossuth kiadó zrt, levegő nélkül, libri könyvkiadó, linwood barclay, lisa jewell, lopott órák, magnólia kiadó, megmaradt lakók, patricia gibney

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

0 shares

Archívum

Címkék